Saloranta uskoo Trojansin heittohyökkäykseen

Tuomo Tomperi 23.8.2014 19:25 47 kommenttia

1 2 3 4  
0 0 0 0 0
0 16 0 0 16

(4-5)

00

(8-1)

16

22.8.2014 klo 18:30 Vantaa

Trojans-puolustus loisti joukkueen kukistaessa Vantaan TAFT:n 0-16 perjantain TV-ottelussa. Hyökkäys sen sijaan ei ollut kenties kauden parhaassa vireessään. Miten dopingista epäillyn Rodney Brown Jr:n puuttuminen vaikuttaa joukkueen iskukykyyn?

Voitolla kotiedun varmistanut Turku Trojans on hyvissä asetelmissa pudotuspelien lähestyessä. Joukkueen puolustus on päästänyt yhteensä kolme pistettä viimeisessä kahdessa ottelussaan. Perjantaina joukkue hankkiutui avausjaksolla kahden maalin johtoon, eikä päästänyt isäntäjoukkue TAFT:a enää mukaan peliin. TAFT onnistui kahdesti etenemään turkulaisten red zonelle, mutta molemmilla kerroilla sinipaidoille jäi vain luu käteen. Vantaalaisten tappio tarkoittaa sitä, että joukkue tarvitsee tulevana viikonloppuna voiton Porvoon Butchersista noustakseen pudotuspeleihin.

Hyökkäyksen puolella päävastuun TAFT:n kaadosta otti turkulaisten juoksupeli, jolla edettiin Jocques Crawfordin johdolla 166 jaardia. Jonny West heitti kaksi touchdownia, mutta toisaalta jaardeja kerättiin vain runsaat sata. Vertailun vuoksi edellisessä ottelussa Porvoon Butchersia vastaan heitoin edettiin 236 jaardia, joista Rodney Brown Jr. keräsi 68. TAFT:a vastaan joukkueen tehomiehenä häärinyt Aappo Saloranta kertoo, että Brownin puuttuminen vaatii joukkueen suomalaislaitureilta lisäpanosta. Saloranta ei kuitenkaan osta ajatusta, jonka mukaan Trojansin heittopeli olisi Brownin menetyksen jälkeen ongelmissa.

– TAFT-puolustus on kuitenkin yksi sarjan parhaista. Lisäksi pelisuunnitelmamme oli melko konservatiivinen, jonka tavoitteena oli minimoida virheitä, Saloranta kommentoi.

– Kyllä meissä suomalaisissa on potentiaalia.

Seuraavaksi Trojans valmistautuu isännöimään sarjaa johtavaa Helsinki Roostersia Yläkentällä. Roosters on ainoa joukkue, joka on pystynyt tänä kesänä Trojansin päihittämään. Panoksena ottelussa on turkulaisille runkosarjan voitto, mikä tarkoittaisi joko TAFT:n tai Butchersin kohtaamista välierävaiheessa. Aappo Saloranta odottaa Roosters-kamppailua innolla.

– Viime ottelu oli tiukka, jännittävä ja kaikin puolin viihdyttävä jenkkifutisottelu. Tulos vain oli väärä – nyt korjataan vahinko, laituri vinkkaa.

Trojansin laitureilta ja pelinrakentaja Jonny Westilta odotetaan tulevina viikkoina hyvää yhteispeliä, vaikka tilanne ei olekaan täysin optimaalinen. Saloranta aloittaa maanantaina opiskelut Oulussa, ja on viikolla pitkälti pois Trojansin harjoituksista. Joukkueelta löytyy kuitenkin Salorannan lisäksi tulivoimaa Juha Yli-Arvelan, William Lahden ja Tuomas Mankin muodossa. Loukkaantunut Mankki on ollut poissa joukkueen kokoonpanosta viime ottelut, mutta hän saattaa hyvinkin tehdä paluun pudotuspelivaiheessa. Roostersia vastaan Trojans tarvitsee huippupelit sekä Salorannalta, Yli-Arvelalta että Lahdelta.

Katso myös

Kommentoi

 • Trojansin hyökkäyksen pieniin tehoihin vaikutti varmasti osin Brownin puuttuminen, mutta en ottaisi mitään pois TAFTin puolustukselta. Vantaalaiset olivat tikkana Crawfordissa kiinni, eikä tämä päässyt silpaisemaan mitään puolen kentän juoksuja, joita on yleensä nähty joka pelissä vähintään muutama.

 • ”Voitolla kotiedun varmistanut Turku Trojans on hyvissä asetelmissa pudotuspelien lähestyessä”

  Onko näin, että Turun kotietu on varma? Mikäli Roosters häviää tänään Butchersille ja voittaa perjantaina Trojansin ja samalla Crocot hakee voiton Kouvolasta, niin eikös kaikki joukkueet ole silloin tasapisteissä?

  Trojans 8-1 –> 8-2
  Roosters 7-1 –> 8-2
  Crocodiles 7-2 –> 8-2

  Eli silloin olisi se näiden kolmen keskinäiset pelit eli ilmeisesti voittoprosentit? Silloin Roolla olisi 66%, Crocoilla 50% ja Turulla 33%.

  Vaan onko ymmärtänyt väärin jotain? Mahdollista tosin sekin =)

 • Vertaillaanko voittoprosentteja vai keskinäisten otteluiden pisteitä? Jos Roosters voittaa Trojansin sillä on keskinäisistä otteluista neljä pistettä ja se voittaa runkosarjan. Silloin siirrytään vertailemaan kahden pisteen joukkueita Trojansia ja Crocodilesia, jolloin keskinäisen ottelun voitto takaisee kakkospaikan Turulle. Voin olla väärässäkin, eikä olisi ensimmäinen kerta.

 • Noin se menee. Kun paras on otettu pois vertailusta, katsotaan jäljelle jääneiden keskinäisiä pelejä, ei enää sitä kolmen joukkueen järjestystä. Eli järjestys voi muuttua kuten tässä tapauksessa.

 • Kilpailusääntöjen mukaan kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä keskinäinen järjestys lasketaan keskinäisten pelien voittoprosenttista. Tarkastelussa pudotetaan aina selvinnyt joukkue, eli läskicornerin skenaariossa roo sijoittuisi runkosarjan ensimmäiseksi, sitten vertaillaan andtro ja cro jossa voittoprosentti on andtroolle 100%, eli järjestys olisi 1)roo 2)tro 3)cro.
  Näin sen itse sarjaohjeesta tulkitsin.

 • Härskisti ,juuri tällä hetkellä ,asiaa ajatellen kannattaisi Trojansin perjantaina hävitä ja ottaa crocot välierävastustajaksi. Mitenkään pohjalaisia väheksymättä taitaa se olla huonoimmassa iskussa kolmikosta TAFT, Butchersia , Crocodiles. Oikeasti en epäile hetkeäkään etteikö Trojans yrittäisi voittaa viimeistä runkosarjapeliään ja täten runkosarjaa.

 • Tuossa voittoprosentti vertailussahan tulisi tuossa skenaariossa kaikkien sijat selville, ei siitä tarvitse ketään pois pudottaa ja vertailla uudestaan, yhtälaillahan Trojans voidaan pudottaa pois, koska sen sijoitus olisi selvä, eli kolmonen, sitten vertailtais Roostersia ja Crokoja, näin Crokot olis ykkönen.
  illa

 • Trojansia ei ”voitaisi” pudotttaa pois koska kilpailusääntöjen mukaan paras nostetaan pois ja sitten vertaillaan jäljelle jääviä. Kyllä noihin on ihan säännöt olemassa ettei tarvitse arpoa miten se menee.

 • Kilpailusäännöissä ainakin lukee, että se joukkue jonka sijoitus on selvinnyt nostetaan pois ja se sijoitetaan omalle paikalleen, muiden osalta aloitetaan alusta,
  tätä prosessia tarvitaan vain jos kahdella joukkueella on sama voittoprosentti,
  Tässä tapauksessa kaikkien sijoitus olisi jo selvillä keskinäisten otteluiden voittoprosentti vertailun jälkeen.

 • Tuota laskutapaa sotkee kyllä aika lailla se, että joukkueilla on eri määrä keskinäisiä otteluita. Crocodiles hyötyy siitä, että vertailtavia otteluita on sillä vain kaksi. Yhdellä voitolla nousee heti 50 prosenttiin.

 • Millä perusteella Crokot tuosta hyötyy?
  tällä hetkellä kun kaikki kolme ovat pelanneet toisiaan vastaan kerran, niin keskinäisesten otteluiden taulukossa Crokot on ykkönen.

 • Tällä hetkellä ei ole mitään keskinäisten otteluiden taulukkoa, jossa Crocot voisivat olla ykkösenä, koska Crocot ovat hävinneet yhden ottelun enemmän. Ja mitä tulee siihen hyötymiseen, niin yhdellä voitolla keskinäisissä otteluissa kaksi ottelua pelanneen joukkueen voittoprosentti on 50 kun taas kolme ottelua pelanneella se on 33. Molemmilla on siis tasan yksi voitto, mutta toiselle se on arvokkaampi. Puheena on siis VOITTOprosentti.

 • Kaiken lisäksi keskustelu aiheesta voidaan lopettaa, koska Roosters näyttää pesevän Butchersin, eivätkä joukkueet voi enää päätyä tasapisteisiin.

 • Miten nämä kolme voisivat olla tasapisteissä runkosarjan lopuksi? Tron tai roon kausi päättyy 18 tai 16 sarjapisteeseen ja cron tod.näk. 16. Eli jos Turku häviää pe jää se 16 pisteeseen ja on keskinäisen ottelun perusteella Seinäjoen edellä. Jos Roo häviää, on tiedossa Seinäjoen matka kiitos 0-45 matsin.

 • Kyse oli alunperin siitä, onko Turun kotietu varma, niin kuin jutussa kerrottiin ja teorian tasolla se ei ollut ennen kuin Roosters voittaisi Porvoon.

 • Ei tarvitse keskustella näistä jos pelattaisiin 2 kertainen sarja.

 • Observerin kanssa tarkalleen samaa mieltä. Nykyinen ”lohkosysteemi” on syvältä ja poikittain.

 • Tämä nykyinen systeemi voi antaa heikomman lohkon parhaalle etua, kuten tänä vuonna näyttää käyvän. Crocot tuskin olisi näin hyvin sijoittunut ilman tämä nyky systeemiä. Play off joukkueet olisi ehkä toiset mitä nyt näyttää-

 • 14 matsia plus pleijarit on vaan useille rostereille aivan liikaa. Jos liiga olisi 6 joukkuetta, niin silloin joo.

  Toivon todellakin että Royals haluaa nousta koska toi Indiansin homma menee vaan alaspäin.

 • Ok, no enää ei tarvitse tuota pyöritellä koska kolmen tasuria ei tule. Mites muuten nuo tulevat välierät? Mikä määrää, kuka pelaa lauantaina, kuka sunnuntaina? Vai saako #1 valita pelipäivän?

 • ”Toivon todellakin että Royals haluaa nousta koska toi Indiansin homma menee vaan alaspäin.”

  Jokos se finaali pelattiin vai onko jo kabinetissa sovittuna 2012 tapaan kuka nousee liigaan?

 • Läskicorneri: Käsittääkseni menee siten, että runkosarjan #1 pelaa lauantaina ja #2 sunnuntaina.

 • Sorry, my bad. Ehkä pidin ajatuksissani Wasaa jo eivarin mestarina. Kaikki kunnia Liljalle ja Hyvinkäälle mutta Hyvinkää vielä mukaan Liigaan niin 6/8 joukkueesta on 50 km säteellä Helsingistä.. Okei Tampere ja Jyväskyläkin joo kamppailee divarin voitosta..

 • #1 valitsee päivän

 • hyvinkää, hämeenlinna ja hanko liigaan niin saadaan kaikille mukavat pelimatkat.

 • Näistä lohkojaoista on turha ”itkeä”.Jos ja kun liigaa pelataan 8 joukkueen voimin,niin en näe paljon muuta vaihtoehtoa,kun tämän puolitoistakertaisen sarjan.Jos taas mennään siihen,että pelataan kaikien kanssa kotona ja vieraissa,niin pelejä tulisi se 14 kpl.No tähänkö vielä playoffit+”superbowl” ei tosiaankaan.Näitä juttuja voi pyöritellä mielessä,mutta kyllä tämä laji mielestäni sen superbowlin tarvii.Miksi sitä finaalia ei pelata molempien joukkueitten kotikentällä ja katsotaan sitten kuka oli paras.

 • ”Jos taas mennään siihen,että pelataan kaikien kanssa kotona ja vieraissa,niin pelejä tulisi se 14 kpl.”

  No se ei paljoa muutu kun nämä alyvapaat preseason pelit 2kpl otettiin mukaan tälle kaudelle. 12=>14 ei ole mikään iso harppaus. Jos se tuntuu isolta niin sitten varmaan kannattaa siirtyä sellaiseen lajiin jossa ei tule hiki.

  Preseason pelit oli kyllä aivan tyhjä arpa. Junnut pelas merkityksettömiä pelejä samaan aikaan kun kotimaiset starat ja importit katseli kentän reunalta. Sitten loppukaudesta pelaillaan lisää merkityksettömiä matseja kun sijoitukset on jo selvillä.

  6 joukkuetta liigaan, kaksi huonointa divariin ja tuplasarja tai sitten ensi kausi seitsemällä jengillä, huonoin pois sieltä pyörimästä pisteautomaattina niin saadaan se 12 peliä runkosarjaan.

 • Kannatan kyllä kuuden joukkueen kaksinkertaista sarjaa, mutta ei tuo kahdeksan joukkueen kaksinkertainenkaan aivan mahdottomalta tunnu. Jos Roosters raivaa tänäkin vuonna tiensä vaahteramalja-otteluun kertyy sille preseason ja kansainväliset ottelut mukaan lukien kaudessa 19 ottelua, vai laskinko oikein. Ja onhan se kone piiputtanut, mutta kuitenkin kulkenut. Jos tänä vuonna olisi ollut vielä neljä ottelua enemmän, niin olisiko Roosters ollut ylitsepääsemättömien ongelmien edessä? Sitähän me emme tiedä, mutta en oikein jaksa uskoa siihen.

 • Määrä ei korvaa laatua, missään muodossa.

 • 6 joukkueen kaksin kertainen sarja = 10 peliä. 4 parasta play off = 11peliä 4 parhaalle ja voittajat loppuotteluun = 12 peliä kahdelle loppuun asti päässeelle joukkueelle.
  Pre season hoidaan haudata.

 • Ehkä siitä lohkojaosta nyt kuitenkin kannattaa sentään muutama kyynel tirauttaa, varsinkin, jos se on niin epätasainen kuin tänä vuonna. Toisen lohkon joukkueet ovat kaikki viiden parhaan joukossa ja toisessa on kolme heikointa plus yksi kovempi.

  Tulevaisuuden ennustaminen jälkikäteen on tietysti helppoa, mutta Indiansin ja Wolverinesin ongelmat tiedettiin jo varhain keväällä, ehkä aiemminkin ja vastaavasti Trojansin nimivahva rosteri oli pääosin tiedossa jo ennen vuodenvaihdetta. Siitä huolimatta Trojans ympättiin sarjanousijan statuksella oman lohkonsa heikoimman joukkueen paikalle. Tässä on tietenkin noudatettu jotain valmista kaavaa, mutta ehkä jonkinlainen reagointi olisi ollut paikallaan. Edelleen, ymmärrän kyllä, että sellaiseen korjailuun olisi tarvittu mandaatti seuroilta, ylimääräinen kokous tms. ynnä muuta byrokratiaa, joten tässä kirjoituksessa on lähinnä kyse terapeuttisesta spekuloinnista sekundäärisillä argumenteilla.

  Lohkojako on varmasti viisas tapa toimia kahdeksan joukkueen sarjassa ja nykyisillä premisseillä, mutta koska Suomessa joukkueiden voimasuhteissa tapahtuu varsin myöhäistäkin vaihtelua, voi joskus homma epäonnistua, kuten tänä vuonna.

 • -> Observer, vielä kun runkosarjan voittaja menisi suoraan finaaliin ja 2-3 pelaa välierän niin ei kauden aikana muuta olisikaan kuin tärkeitä pelejä. Voisi sen preseasoninkin vaikka kaivaa haudasta ja käyttää sen siihen, että homma on laadukasta heti runkosarjan alusta lähtien ja lento riittäisi loppuun asti.

 • Oman osansa Tantorin mainitsemiin muuttujiin tiedossa olevista voimasuhteista tuo myös seurojen oma suoraselkäisyys. Kun määräaikaan mennessä pitää toimittaa pelaajaluetteloita julki, on niissä HYVIN USEIN sellaisia nimiä, joita ei todellakaan nähdä ko. joukkueen uniformussa tulevana kesänä. Tästä esimerkkinä vaikkapa Nokia Ghosthunters 2014; Pelaajaluettelossa, joka on vieläkin näkyvillä joukkueen sivuilla, on aika paljon nimiä jotka eivät koskaan aikoneetkaan pelata joukkueessa ja lopputuloksena oli luovuttaminen. Nimi- tai sopimuslista pitäisi muuttaa niin, että lisenssit pitää olla maksettuna ja määräaika siirretään 3.1. Lisäksi seurojen pitäisi ymmärtää, että näissä kriteereissä kikkaileminen kaatuu aina omaan niskaan.

 • Taas yksi hieman poikkeava kausi ja koko järjestelmä pitäis laittaa uusiksi, jos tän vuoden sarjaa tarkastellaan, niin Seitsemän kierroksen jälkeen, kun kaikki olivat pelanneet toisiaan kerran, oli järjestys Roosters, Trojans, Crokot, Taft, Porvoo, 69ers, Wolvot ja indians.
  eli puolitoistakertainen sarja ei ainakaan pleijaripaikkaa ratkaissut, ainoat lohkojen epätasapainon takia tapahtuvat muutokset voivat osua kakkossijaan.
  Tämänvuotista isompaa tasoeroa lohkojen välillä on vaikea kuvitella, joten puolitoistakertainen sarja pikemminkin osoitti toimivuutensa tänä vuonna.

 • Jätit sit maintsematta sen, että Crokojen viimeset pelit oli Wolvot, Indians ja 69ers, jos tossa olis ollu uusintakierroksella Roosters, Trojans ja vaikka TAFT niin todellakin olis playoff-joukkueet menny uusiks. Eihän tästä systeemissä ollu tänä vuonna ku yks voittaja, Crokot.

 • jos meillä olisi ollut yksinkertainen sarja, niin Crokot olisi olut kolmas,

 • Kuka on yksinkertaista sarjaa ehdottanut?

 • On laajentaa SM-sarja 11joukkueeseen. Näillä sitten yksinkertainen sarja.

 • Mistähän löytyy 11 joukkueeseen pelaajat, ei tunnu löytyvän 8:aan joukkueeseen??

 • Jos halutaan vieläkin epätasaisempi sarja ja enemmän rökäletappioita, niin siitä vaan! Yhdentoista joukkueen tasaiseen sarjaan ei tällä hetkellä riitä tarpeeksi pelaajia, jos pelin taso halutaan säilyttää edes nykyisellä tasolla. Sääli, mutta niin se vaan on.

 • ei toivoakaan 11 sarjasta, jos haluttaisiin niin iso niin sit pitäisi jo alkaan maksamaan myös suomi pelaajille korvausta. Pelaajia varmasti löytyisi mutta taitaa nuo harjoitus matkat ym… vaikuttaa asiaan enemmänkin, eiköhän jatketa vaan tällä tavalla ei edes nykyiset pelaajat saa korvausta vaan maksavat itse kaiken. Kaukana ollaan ja koskaan ei varmasti tulla suomessa siihen et lajin pääsarjassa pelaavat ei joutuisi itse maksumieheksi.

 • Jos halutaan pitää 1,5x sarja niin preseason pelien voitoista yksi sarjapiste per peli ja säännöksi että pitää pelata pelkästään kotimaisilla pelaajilla joilla on voimassa oleva pelaajasopimus ja lisenssi maksettu ao. seuraan niin nähdään missä on tehty talvellakin töitä. Jos kenttätilanne olisi parempi ja antaisi myöden kenttävaraukset tehdä myöhemmin, niin preseason pelien perusteella tehtävä lohkojako näissä 1,5x sarjoissa.

 • Jos tämän vuoden sarjaan lisättäis Vaasa sekä Hyvinkää tai Tampere, niin taso tuskin laskisi, pikemminkin nousisi.

 • Jos jo nyt pari liigajoukkuetta vetää pelejä 20-25 pelaajalla, niin eikö se jo kerro ettei liigajoukkueiden määrää ainakaan kuulu lisätä. Ennemmin toisin päin.

 • Mitäs tehdään sitten kun kuudesta joukkueesta pari vetää 20-25 pelaajalla.
  vähennetäänkö taas joukkeita?

 • No sitten lopetetaan koko liiga, suljetaan toimisto ja aletaan katsomaan muuta urheilua..

 • ”No sitten lopetetaan koko liiga, suljetaan toimisto ja aletaan katsomaan muuta urheilua”

  Näinpä. Käsittääkseni meillä ei myöskään pelata hevospooloa kovinkaan aktiivisesti tai harrasteta pelotaa.