Mestareille jo toinen peräkkäinen nihkeä voitto

Tuomo Tomperi 20.8.2014 14:48 3 kommenttia

1 2 3 4  
0 10 0 0 10
6 3 0 8 17

(4-4)

10

(7-1)

17

18.8.2014 klo 18:30 Vantaa

Vaahteraliigaa johtava Helsinki Roosters ei ole päässyt viime viikkoina helpolla ennakkoon hieman heikompina pidettyjä vastustajia vastaan. Seuraavaksi tahti vain kiihtyy, sillä joukkue kohtaa kaksi kärkijoukkuetta viiden päivän sisään.

Maanantaina Vantaalla pelattu ottelu Helsinki Roostersin ja Vantaan TAFT:n välillä muodostui todelliseksi puolustusten taisteluksi. TAFT johti kamppailua vielä puoliajalla, mutta Roosters onnistui nousemaan toisella puoliajalla voittoon hyvistä kenttäasemista. Sean Sheltonin 30-jaardinen heitto Markus Lievoselle ratkaisi ottelun. Roosters johtaa näin edelleen sarjaa, mutta myös TAFT:lla on mahdollisuudet selvitä pudotuspeleihin.

Tahmeasti käynnistynyt Roostersin heittohyökkäys pääsi toisella puoliskolla paremmin rytmiin. Ottelun voittomaalia piti kuitenkin odottaa viimeiselle neljännekselle. Shelton löysi ensin touchdown heitollaan Markus Lievosen ja pelatussa lisäpiste yrityksessä Kimi Linnainmaan. (10-17). Roosters puolustus pelasi hyvän ottelun ja piti oman pään puhtaana toisella neljänneksellä. (helsinkiroosters.com)

Ylivoimaisena mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Helsinki Roosters on mielenkiintoisessa tilanteessa, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Joukkue johtaa sarjaa seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla, eikä ole hävinnyt yhtään sellaista ottelua, missä joukkueen käytössä on ollut amerikkalaispelinrakentaja. Runkosarjan voitto ja kotietu ovat myös täysin joukkueen omissa käsissä. Ei siis syytä huoleen? Ehkei, mutta viimeiset kaksi voittoa ovat tulosten valossa olleet hieman tiukemmassa, kuin mihin punapaidat ovat viime vuosina tottuneet.

Roostersin voittaessa Vaahteramaljan viime kesän päätteeksi ihastelin joukkueen loistavia esityksiä. Uskoin myös juokkueen tulevaisuuteen, mutta kauden 2013 joukkueessa lieni silti jotain erityistä.

Vaikka Helsinki Roosters jatkaa todennäköisesti myös tulevaisuudessa vahvaa menoaan, saattaa kausi 2013 jäädä aikakirjoihin erityisen menestyksekkäänä kesänä, jota muistellaan Helsingissä vielä pitkään. (Roosters – seuraava dynastia? – Gridiron.fi)

Ennustukseni näyttää käyvän pitkälti toteen, sillä vaikka Roosters onkin ollut tällä kaudella erittäin kova, ovat myös mestarit osoittaneet haavoittuvaisuutensa. Kuukausi sitten pelattu Trojans-kamppailu päättyi lopulta Roostersin voittoon, mutta kovalla hinnalla. Alkukaudella joukkuetta kannatellut Jaycen Spears ei vieläkään ole toipunut pelikuntoon. Spearsilta tarvitaan kovaa panosta loppukaudella. Roosters kohtaa tulevana maanantaina Butchersin Porvoosta, ja heti perjantaina Turku Trojansin uusintaottelussa. Trojans-ottelu tulee ratkaisemaan hyvin todennäköisesti runkosarjan kohtalon. Jos pisteet jäävän Turkuun, uhkaa Roostersia jopa kotiedun menettäminen ja matka Seinäjoelle välierävaiheessa. Trojansilla on oma ongelmansa Rodney Brownin doping-epäilyn vuoksi, mutta tällä hetkellä turkulaisjoukkue vaikuttaa hienoiselta ennakkosuosikilta runkosarjan voittajaksi.

Katso myös

Kommentoi

  • Spears lienee pelikuntoinen vaikka ei vielä TAFT matsissa pelannut. Muuten Roostersin keskushyökkääjä tilanne ei ole kovin kehuttava. C Anttila ja P Puhtimäki on loukkaantunut. Aleksi Kokkonen tais loukkaantua 69rs matsissa ja Jere Jussila loukkaantui TAFT matsissa (en tiedä kuinka vakavasti). Toisena rb:nä TAFT matsissa pelas Miikka Kokkonen. Toivottavasti Spears pelaa jo Porvoota vastaan, vaikka M Kokkonen esitti hyviä otteita TAFT pelissä.

    Ja eiköhän Shelton ja rissut löydä pikkuhiljaa samalle lehdelle. TAFT ottelussa tuli turhan monta pallon pudotusta.

    Mutta mielenkiintoinen loppukausi tulossa. Vähän turhankin mielenkiintoinen mun mielestä.

  • Roosters ilman RoJoa on kuin kaks kuivalla maalla. Kahden vuoden nonstop-työtä ei paikata kuukaudessa. Spears olisi ollut korvattavissa ja juoksuhyökkäys olisi ollut uskottava koko kauden, jos olisi toimittu heti. Suomibäkit eivät pysty samanlaiseen suoritusvarmuuteen kuin jenkit, joten uskottavuus on nolla. Jussilan 6 TD:tä ei johtunut omasta ja joukkueen hyvyydestä, vaan vastustajan heikkoudesta. Puolustus ja hyökkäyksen linja kannattelee Roostersia ja seuraavassa kahdessa pelissä selviää kuinka pitkälle. Kotietu edellyttää voittoa Trojansista, koska muutoin on edessä matka Seinäjoelle. Kaksi tappiota ja kohtalo on sama.

  • Komppaan edellistä kirjoittajaa. RoJon rooli Roostersin pelissä on erityisen suuri sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Uuden QB:n täytyisi ottaa tällainen johtajan rooli. Suomibäkeistä ainoastaan H. Jussila on pystynyt viimevuosina kannattelemaan joukkuetta omalla pelillään.