Bulldogs piristymässä juuri sopivasti?

Tuomo Tomperi 20.8.2014 14:04 5 kommenttia

1 2  
6 14 20
12 6 18

(3-7)

20

(0-10)

18

16.8.2014 klo 14:00 Helsinki

II-divisioonan putoamiskarsintoihin matkaava Sipoo Bulldogs on kohentamassa otteitaan juuri parahiksi. Runkosarjan päätösottelussa Wolverines II sai pidettyä pisteet vain vaivoin.

Sipoo Bulldogsin tämän kauden taivalta seurannut tuskin odotti joukkueen päätöskierroksen kamppailulta paljoakaan. Ennen lauantaita ainoastaan kaksi maalia yhdeksässä ottelussa tehnyt Bulldogs pelasi kuitenkin kauden parhaan ottelunsa sarjassa viidenneksi sijoittunutta Wolverines II:a vastaan. Ottelu ratkesi vasta viime sekunneilla vierasjoukkueen epäonnistuttua kahden pisteen lisäpisteyrityksessään.

Bulldogsin päävalmentaja Mikko Ranta-aho kertoo, että viimeisestä pelistä jäi hieman kaksijakoinen fiilis. Tällä kaudella ainoastaan 30 pistettä tehnyt Bulldogs valmistautuu seuraavaksi karsintaan, missä se kohtaa III-divisioonan voittajan vieraissa. Ranta-aho odottaa tulevaa kamppailua innolla.

– Pelillisesti olemme olleet tällä kaudella kolmosdivaritason joukkue – oli syy siihen sitten mikä hyvänsä. Uskoisin kuitenkin, että pelaajat lähtevät joka tapauksessa täysillä voittamaan tuota ottelua ja vertailemaan omaa tasoaan kolmosdivarin voittajaan nähden.

Jos suurin osa kaudella tehdyistä pisteistä syntyy kuitenkin päätösottelussa, voisi joukkueen kurssin olettaa olevan nousussa. Mistä näin suuret heittelyt esityksissä johtuvat? Ranta-aholla on asiaan selvä näkemys.

– Olen huomannut tämän kesän aikana, että suhteellisen pienillä rostereilla pelaavilla joukkueilla, kuten meillä, Rajaritaritareilla ja jollain tasolla jopa Steelersillä pelin kulkuun voi vaikuttaa paljon jo 1-3 avainpelaajan puuttuminen.

Ranta-aho kertoo, että vaikka Bulldogs joutuikin lähtemään Wolverines II:a vastaan 14 pelaajan miehityksellä, pelaajista saatiin muodostettua toimiva kokonaisuus. Joukkue pystyi hyökkäämään haluamallaan kokoonpanolla aikaisempia otteluita paremmin.

– Joukkue oli siis aika tasapainoinen vähistä pelaajista huolimatta, mikä taas vaikutti tietysti kokonaisuuteen, Ranta-aho summaa.

Kokonaisen rosterin metsästys

Bulldogsin ongelmana onkin ollut pitkin kautta juuri se, että jokaisesta ottelusta on tuntunut puuttuvan muutama tärkeä pelaaja. Viime viikkoina joukkue on joutunut hyökkäämään pääasiassa kolmospelinrakentajansa avulla. Jos aloittava pelinrakentaja onkin peliin saatu, on silloin puolestaan puuttunut laitahyökkääjiä tai puolet hyökkäyksen linjasta. Tällöin on tietysti selvää, että taululla komeilevat ottelun jälkeen suuret lukemat.

Bulldogsille Wolverines II -ottelussa ei ollut varsinaista panosta, joten sitä pystyttiin ajattelemaan tavallista laadukkaampana harjoitteena. 11vs11-harjoittelu kun on Sipoossa ollut tänä vuonna käytännössä mahdottomuus kapeasta rosterista johtuen. Ranta-ahon mukaan joukkue pystyy pelaamaan paremmin yhteen, kun otteluja on alla enemmän. Wolverines-otteluun joukkue muokkasi puolustuspeliään, millä kotijoukkueen juoksuhyökkäystä saatiin hidastettua odotettua paremmin.

II-divisioonassa on tänä vuonna selvästi nähty, miten osa joukkueista kärsii toisia enemmän niukasta pelaajamateriaalista. Hämeenlinna Huskies, Hanko Sun City ja Helsinki Wolverines II ovat esiintyneet yleisesti ottaen laajalla rintamalla, mutta muita joukkueita on vaivannut pelaajien puuttuminen enemmän tai vähemmän. Bulldogsin Ranta-aho haluaa nostaa esiin erityisesti Lappeenrannan, joka onnistui mm. voittamaan runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Kuopio Steelersin vain 13 pelaajan voimin.

– Rajaritareilla on mielestäni kyllä selkeästi II-divarin urheilullisin joukkue, kokenut vaikuttaja kehaisee.

Bulldogsin vuosi on ollut jälleen hankala, sillä ellei voittoa tule karsintaottelusta, jää se kokonaan tältä vuodelta ottamatta. Nuori joukkue on operoinut hyvän kauden 2011 jälkeen kapealla rosterilla, eikä voitoilla ole viime aikoina mässäilty. Wolverines II -tappion myötä joukkueen tappioputken mitta on jo peräti 24 ottelua. Joukkueelle toivoo silti menestystä, sillä Bulldogs ei vaikeinakaan aikoina ole suostunut luovuttamaan. On varsin todennäköistä, ettei kolmosen tuleva mestari tule pääsemään karsintaottelustaan helpolla.

Katso myös

Kommentoi

  • Mielenkiintoinen ottelu, tsemppiä Sipoolle (vaikka kovin mielelläni heidät ensi kaudella kolmosessa näkisinkin puhtaasti itsekkäistä syistä). Pelataanko karsintaottelut II-divarijengien kotiotteluina?

  • Wolverines II pelaa kotona, mutta Sipoo joutuu matkustamaan vierasotteluun

  • Eli molemmat matsit Velolla, jos ECG voittaa kolmosen?

  • Mukavan toispuolinen raportti jossa sivuutettiin tylysti se fakta että wolvojen pelinrakentaja loukkaantui pelin alussa mikä luonnollisesti vaikutti paljon hyökkäykseen. Ei silti Bulldogeilta mitään pois, pelasivat hyvän pelin.

  • Pelin nähneelle; syy tuon faktan puuttumiseen on minussa. Gridiron kyseli minulta pelin kuulumisia ja tapahtumia. Jätin tarkoituksella tuon QB:n loukkaantumisasian pois, kun en halunnut olla välikätenä välittämässä vastustajille tietoa tuosta QB:n loukkaantumisesta, jos se vaikka oli sellainen, ettei ehdi vielä parantua seuraavaan otteluun. Tämä tieto saattaisi jonkun verran helpottaa vastustajan gameplanin tekemistä.

    Vaikka ei Wolvot II tällä kaudella varsinaisesti heittävä joukkue ole ollutkaan, niin ykköskuupan puuttuminen voi vähentää niitä heittoja entisestään. Mielestäni kakkos-QB osasi kuitenkin suhteellisen hyvin antaa samat juoksupelit kuin ykköspelinrakentajakin. Puolustuksen lukemisesta en sitten tiedä.

    Pahoitteluni siitä, että jätin tämän tiedon kertomatta Gridironille, mutta syy on siis minussa, ei Gridironin toimittajissa.