Saints noussut kakkossuosikiksi divariin?

Tuomo Tomperi 18.8.2014 18:33 43 kommenttia

1 2  
14 7 21
20 13 33

(3-4)

21

(7-1)

33

16.8.2014 klo 16:00 Tampere

Tampere Saints laittoi Wasa Royalsille hyvin kampoihin joukkueiden kohdatessa lauantaina. Hyvinkää Falcons ja Saints taistelevat näillä näkymin tiukasti sarjan kakkossuosikin asemasta.

Royalsin otteluraportti summaa ottelun tapahtumat laadukkaaseen tyyliin. Kotijoukkue Saints nousi toisella puoliskolla yhden pisteen johtoon, mutta Royalsin kaksi peräkkäistä touchdownia ratkaisivat ottelun lopulta vieraille.

Royals oli jo aiemmin ratkaissut runkosarjan voiton, joten ottelu oli sinänsä merkityksetön. Royalsilla oli pieniä huolia kokoonpanon kanssa ottelun alla. Muutama avainpelaaja oli poissa, muutama pelaaja oli pukeissa vammojen kanssa, ja muutama palasi kentälle puolikuntoisena. Tässä vaiheessa kautta loukkaantumiset ovat kuitenkin normaaleita, joten niihin pitää tottua. Royals pystyi silti hyvin paikkaamaan poissaolot, ja usea pelaaja saikin tavallista enemmän peliaikaa, tai pelasi tavallisuudesta poikkeavalla pelipaikalla. (royals.fi)

Kokonaan suomalaisvoimin tällä kaudella esiintynyt Saints on parantanut peliään kauden edetessä, vaikka tappio lauantaina tulikin. Joukkueen terveystilanne vaikuttaa parantuvan ratkaisupelien lähetessä, sillä myös ykköskeskushyökkääjä Matti Airaksinen nähtiin suuressa roolissa Royalsia vastaan. Todennäköisen välierävastustaja Hyvinkää Falconsin tilanne ei näytä aivan yhtä hyvältä, sillä lauantaina hyvinkääläisten vahvuudesta puuttuivat sekä Karri Piela että Kalle Koljonen.

Katso myös

Kommentoi

 • välierissä haetaan vaasalle hyvä harjoitusvastus tulevaa liigakautta ajatellen.

 • öö täh?

 • Pian nähdään mitä ylimielisille Waasalaisille käy.

 • Silloin kun on hyvä voi kehua ittiänsä. Tuohon edelliseen viestiin ja muuallekin keskusteluihin sopii hyvin seuraava sananparsi:
  ”Sääliä saa aina, mutta kateus pitää ansaita”

 • En tiedä onko nuo Vaasalaiset nyt niin ylimielisiä olleet. Virallisena tavoitteenaan sarjanousijana heillä oli pääsy pudotuspeleihin ja sen he ovat saavuttaneet.

  Ja itkeminen siitä miksi heillä on kaksi jenkkiä lienee myös turhaa koska ennen kauden alkua ei ollut tietoa kuinka moni tuon option tulee käyttämään.

  Joukkue on vielä nuori ja varmasti oppivuosia tarvitaan ennen mahdollista liiganousua.

 • Ei ole Tampere kakkossuosikki.

 • Divarin ehdoton hyvä puoli on sarjan tasoittuminen. Hyvänä päivänä kuka tahansa neljästä joukkueesta voi voittaa toisensa, ainoastaan Oulu on omassa pohjakastissaan. Royals on edelleen kuskin paikalla, mutta voitto ei ole niin kirkossa kuulutettu kuin ekan kierroksen jälkeen kuviteltiin. Lisäksi on täysin mahdollista että Vaasa joutuu vielä kohtaamaan Jaguaarit playoffseissa jota he eivät varmasti toivo.

 • Royals ei pelillisesti ole hirveän paljoa edellä muita, vaikka eroa onkin. Suurin ero on Royalsin fysiikassa, sillä monet matsit ovat päättyneer Royalsin kovaan loppukiriin. Vastustaja ei vaan jaksa Royalsin tahdissa täyttä ottelua. Etenkään jos hyökkäyksessä on kaikki RB:t ehjinä, ja juostessa pystyy kierrättämään tasaisesti kaikkia kolmea tai neljää bäkkiä.

  Royalsin akilleen kantapääksi voi nousta runsaat rangaistukset. Yksittäisissä otteissa etenkin turnoverit on kalliita, ja niitähän voi tulla kenelle tahansa. Siihenhän loppukädessä ratkesi Royalsin ainut tappiokin tällä kaudella, muutamaan kalliiseen pallonmenetykseen. Muutenhan se ottelu oli todella tasainen, eli vanha totuus piti paikkaansa. The team with most turnovers loses.

 • Royalsin vahvuudet ovat fysiikka, pelinopeus sarjaan nähden ja koko joukkueen tasaisuus. Pelinrakentaja ei ole ollut sellainen vahvistus, kuin olisi olettanut ja heittopeli on siksi kokonaisuutena Royalsin heikko kohta, vaikkei sekään huono ole. Seppo taas on äärimmäisen kokenut jefumies, mutta valmentajana kuitenkin melko kokematon. Valmennusryhmä – yhtään kritisoimatta – taitaa olla kokematon. Sepon johdolla se tekee varmasti kovasti töitä, mikä korvaa kokemattomuutta ja opettaa nopeasti.
  Näillä eväillä joukkue hioutuu koko ajan kiivaalla tahdilla ja ansaitsee mielestäni pelillisesti paikan Vaahterassa Kouvolan sijaan. Saints ja Falcons ovat myös olleet erinomaisia, mutta sarjataulukkoa on vaikea kiistää. Jyväskylä ja Oulu ovat keskenään tasaisia ilman jenkkejä ja molemmat tulevat vielä, kunhan saavat rakennettua uuden pohjan. Hämeenlinna sopii hyvin tämän joukon tasaveroiseksi jatkeeksi.

 • Royals pelaa sellaista vanhan koulukunnan ”juoksu ensin” -peliä, ja heitetään palloa vähän harvemmin. Ei Royalsin QB mikään huono ole, koska TD/INT -suhde on erinomainen, ja hieman heikohko onnistumisprosentti on isoksi osaksi rissujen pudotusten syytä. Kyllä sieltä tulee 50 jaardin palloa suoraan käsiin, enkä ole juurikaan nähnyt heittoja missä puolustaja olisi ollut ensin pallossa. Heitot menee joskus ohi, mutta lähes aina sellaiseen paikkaan ettei niitä sitten saa kukaan, jos ei oma pelaaja sitä saa.

 • Ei suinkaan huono. Parhaassa tapauksessa vain QB on sellainen, että hän saa kokemattomatkin rissut näyttämään hyviltä. Eikä ostoQB:n työ ole vain peleissä, vaan pitäisi kehittää treeneissä heittopeliä kokonaisuutena. Mutta haluan korostaa, ettei mies todellakaan ole huono, mutta jos jokin puute pitäisi Royalsista löytää… Joukkue vain on erinomainen divaritasolla.

 • Saints näytti viikonloppuna todella hyvältä jefujoukkueelta ja saattaa ihan realistisesti viedä finaalipaikan Hyvinkäältä.

  Jaguaarien / Northern Lightsin tie finaaliin on melko lailla mahdottomuus.

  Se pärjääkö Saints vieraissa Royalsille finaalissa riippuu paljon juuri noista virheistä ja siitä saako Royals penkkinsä täyteen pelimiehiä. Sarja on silti ollut mukavan tasainen ja antaa hyvät lähtökohdat ensi kaudelle jos Kouvola / Hämeenlinna tulevat sarjaan mukaan.

  En usko että Vaasa nousee ensi kaudeksi liigaan (ja saattaa olla että eivät nosta spagettimaljaakaan ilmaan vielä tänä vuonna)

 • Bynes on erinomainen qb tälle tasolle ja Royalsin pelitapaa ajatellen. Hänen vahvuuksiaan on ymmärtääkseni johtajuus, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Hän on aivan varmasti iso syy Royalsin laitahyökkääjien kehitykseen tällä kaudella. Heittokäsi ja pelinluku ovat taatusti kohdallaan. Jos miinuksia pitäisi hakea, niin turhan usein hakee heittopaikkaa liian pitkään sen jälkeen kun peli on mennyt hajalle. Sen sijan voisi käyttää juoksuaan vähän enemmän, se on ollut hyvä ne harvat kerrat kun on sitä käyttänyt. Voi toki olla että valmennus on näin ohjeistanut. Jenkki-Qb:ta ei varmasti haluta juoksuttaa hajalle kun ei ole pakko (kuten Jyväskylässä).

 • Ei Saints huono ollut, mutta mielestäni paremmasta joukkueesta ei ollu mitään epäselvyyttä. Käyännössä Royals omilla vitheillään piti pelin tasaisenaå Suurin uhka Royalsin menestykselle on edelleen Hyvinkää. He ovat jo kaksi kertaa osoittanut pystyvänsä neutralisoimaan vaasalaisten hyökkäyspelin varsin tehokkaasti. Tähän ei kukaan muu ole tällä kaudella pystynyt.

 • Toki Royalsit hyötyivät vastaavasti Saintsien virheistä. Kaksi kertaa puolustus otti lipun puntissa (!) ja ensimmäisessä näistä hyökkäysvuoron sijasta tuli TD. Lisäksi taklaaminen on koko kauden ollut niin kovin vaikeaa. Kun kolme miestä käy halailemassa pallonkantajaa joka juoksee silti pallon pohjaan niin se ei ole hyvä. Eikä ollut ensimmäinen eikä toinen kerta tällä kaudella.

  Noin muuten Saintsien puolustus ei saanut oikein otetta Royalsien varamiehisestäkään hyökkäyksestä. Joko hyökkäyksen pitää pelata unelmaottelu tai puolustuksen parantaa että voittaja vaihtuisi.

 • Puuttui muutama kaveri tampereeltakin!

 • Suurin este Royalsin mestaruudelle on edelleen Falcons koska he kykenevät ainoana joukkueena pysäyttämään Vaasan hyökkäyksen riittävän monta kertaa antaakseen itselleen mahdollisuuden voittaa ottelu. Tampereen ja Jyväskylän hyökkäykset ovat parempia mutta heiltä vaaditaan 5-6 maalia kun Falconsille saattaisi voittoon riittää tästä puolet.

 • Royalsin finaalipaikka on ollut jo niin pitkään selvä, että ovat voineet tyytyä pelaamaan peruspeleillä. Finaalia varten on ollut mahdollisuus jo pitkään hioa uutta kamaa, josta vastustajilla ei ole tietoa. Dumari25:n kanssa olen samaa mieltä, että Falcons on pahin match up Royalsille, mutta 3 maalia ei tule riittämään voittoon.

 • Turha koittaa Falcons voittaa!!!

 • Falconsien pitää hoitaa Jaguaarilauma ensin varmistaakseen paremmat mahdollisuudet päästä finaaliin sillä kotiedulla välierissä on merkitystä!

  Eikä Jaguaarit ole varmasti Royalsin lempivastus välieriin.

  Jos Jaguaarit voittavat tänä vkoloppuna niin Finaalissa pelaavat Vaasa – Tampere jonka vie Vaasa mutta tiukemmalla marginaalilla kuin edellisissä peleissä.

 • Tampere ei ole kakkossuosikki vaan tämän hetken YKKÖSsuosikki!

  Joukkue on iskussa oikeaan aikaan kautta ja nostelee kannua syyskuussa.

 • millä tavalla tampere on ykkössuosikki, jos on kerta ottanut vaasalta turpaan kolme kertaa putkeen tällä kaudella?

 • Tapparakin on terästä kaudesta riippumatta. Mutta jos Saints voittaa, niin jaksavatko nostaa kannun? Royalsissa joka mies jaksaa vähintään 10 toistoa.

 • Saisiko tänne tietoja Oulusta?
  JAG – FAL tulokset löytyy täältä: http://www.sajl-tilastot.net/fal/xlive.htm

 • 8-7 puoliaika.

 • Saints voitti Oulussa 14-27 ja Falconsin häviön myötä välerä on ensi la klo 16.00 Pyynikillä.
  Siis Saints-Falcons. Tervetuloa!

 • Eikös tämä tarkoita nyt sitä, että jer… jaguaarit ovat vaasan välierävastustaja

 • Kyllä, välieräparit Royals-Jaguaarit ja Saints-Falcons. Oulu ulos, suoraan sanottuna ihan oikeutetusti. Jos JJ olisi ollut Jyväskylässä kauden alusta asti, epäilen olisiko Oululla yhtään voittoa tämän vuoden 1-divarissa.

 • Hieman huvittaa jälkikäteen ne kommentit, kun divarin jenkeistä oli väittelyä, että ihan sama tuodaanko jenkki vai ei. Sen piti ratkaista kenellä on paras suomalainen runko. Nyt yksi mies (Jones) on pitänyt koko I-divaria pilkkanaan ottanut yksin, kyllä yksin jaguaareille riittävän määrän pinnoja. Ja ei tule päästämään helpolla Vaasaa välierässä.

 • Ei se yksi manteli riisipuurossa kuitenkaan tee joulusta suurjuhlaa. Jaguaarit ei suomalaisrungolla olisi voittanut yhtään ottelua.

 • Itse joudun ainakin myöntämään virheeni. Ennen kauden alkua olin vahvasti sitä mieltä ettei jenkit/jenkki pelkästään otteluja ratkaise. JJ on sen osoittanut jo yhdellä tuontipelaajalla voit voittaa otteluita ja jopa mestaruuden. Onnea Jyväskylä todella onnistuneesta hankinnasta!

 • Ei yksi mies pelkästään otteluita ratkaise. Jonesin menestys osoittaa että Jaguaarien pelaajarunko on ollut puheita ja ennakkokaavailuja parempi. Siihen kun lisätään Jonesin tasoinen pelaaja niin tulostakin syntyy.

 • Tiirapaasi, täysin eri mieltä kanssasi. Jones teki esimerkiksi Falconsia vastaan kaikki Jyväskylän TD:t. Jos olet nähnyt Jaguaarien pelejä niin yksin hän siellä juoksee pallon kanssa muiden pelaajien juostessa siellä täällä.

 • Montako peliä Jyväskylä voitti sillä hyvällä suomalaisella pelaajarungolla ilman jenkkejä? ;)

 • ei Jones yksin eli 1 vs 11 tee yhtään maalia. kyllä siellä jyväskyläläiset suomalaiset sille tilaa tekee.
  sitä nyt ei kiistä kukaan, etteikö jonesin tulo jyväskylään ollut heille kauden pelastus, mutta jotain tolkkua kommentointiin. se on joukkue kuin joukkue, vaahteraliigaa myöten, että jos sieltä otetaan jenkit pois niin moni hyväkin joukkue muuttuu täysin kuolevaiseksi.

 • Preseasonilla Falconsia vastaan ja kahdessa runkosarjaottelussa Oulua vastaan Winter heitti aika mukavat jaardilukemat, mutta redzonelle tultaessa Jaguaarien hyökkäys muuttui hampaattomaksi. Niihin tilanteisiin JJ on tuonut mielestäni eniten lisää ja se näkyy myös tulostaululla.

  Jaguaarien suomalaisrunko on hyvin harjoitellut ja kehittynytkin kauden mittaan, mutta muutamalta pelipaikalta pelaajisto on hyvin kapea. Varsinkin otteluiden loppupuolella auttaa, että Jones pystyy jaloillaan hankkimaan jaardeja ja aikaa itse. Blokkaajien väsyessä moni muu olisi varmasti vaikeuksissa. Samalla oma hyökkäys pysyy kentällä ja puolustus saa huiliaikaa.

  On varmasti aivan totta, että seuraavia kausia varten Jyväskylä tarvitsee lisää miehiä rosteriinsa, jotta menestyminen on mahdollista myös ilman Jonesin kaltaista valttikorttia. Kuitenkin tänä vuonna mukana olleet kaverit ovat mielestäni jaksaneet painaa hyvin ja kehittyneet siinä samalla.

  Sunnuntaina mennään Vaasassa , jossa sarjan paras puolustaja Qua Huzzie takaa, ettei Jaguaarit voita pelkillä Jonesin jaloilla. Jyväskylän ”suomalaisrungon” on pystyttävä haastamaan Royalsin ”suomalaisrunko”.

 • Ei Jones 1vs11 tee yhtään maalia mutta eipä taitaisi Jyväskylä tehdä 11vs11 ilman Jonesia yhtään maalia.

  Mielenkiintoista onkin sunnuntaina seurata juuri tuota ”suomalaisrunkojen” keskinäistä taistelua ja ”JJ vs Huzzie”. Oma veikkaukseni on että tästä matsista tulee se kauden tasaisin vääntö Vaasan ja Jklän välillä.

 • Parinviikon takainen mittelö avasi varmasti Jyväskyläläisten silmät siitä että he voivat oikeasti voittaa viikonloppuna Vaasassa. Mielenkiintoa riittää molemmissa pareissa.

 • Kuka pelaisi finaalissa jos nämä Quat ja JJ’t olisi jääneet kotiin?

  Ja kuka vie Spagettimaljan?

  Itse veikkaan että Saints ja Falcons.

 • Samat joukkueet siellä olisi kuin nytkin, mutta puntit olisivat hieman enemmän tasan (falconsin hyväksi).

  Ei teillä tamperelaiset tänä vuonna ole _niin_ hyvä joukkue ollut kuin olette jatkuvasti foorumeilla antaneet ymmärtää.

 • Ensi kauden Ykkönen tulee olemaan mielenkiintoinen ja varmasti tasaisempi kuin tänä vuonna.

  Hämeenlinna ja Kouvola tuovat mukavan lisän sarjaan ja Vaasa sekä Hyvinkää varmasti haastavat heidät tosissaan. Ja onhan Jyväskylällä ja Oulullakin aikaa koota kunnon joukkue kasaan kesäksi.

  Pelataan nyt tosin finaali ensin pois alta ja aletaan spekulointi vasta sitten.

  Hyvinkää lienee vahva ennakkosuosikki.

 • @Question: Jos divarin voittaja ei siirry Vaahteraliigaan, niin Kouvola voi jatkaa Vaahteraliigassa, mikäli lisenssiehdot täåyttyvät:
  ”Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää
  tarjoamalla paikkaa seuraavilla rankingsijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksaksi jäänyt joukkuesijoitetaan I-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä.”

  http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/96d1b6fab6ef74609b687a1345f1a3d1/1409549534/application/pdf/2138023/Miesten%20kilpailuj%C3%A4rjestelm%C3%A4%202014-2016%20-%20liittokokouksen%20hyv%C3%A4ksym%C3%A4t.pdf

 • Turhaa spekuloida jenkki-ei jenkki menoa. Olisihan saints voinut ihan yhtä lailla tuoda jenkin. Eivät tuoneet ja sekin on omalla tavallaan hyvä juttu, vaikka kausi päättyikin välieriin.