Wolverinesin tavoite liigassa myös 2015

Tuomo Tomperi 17.8.2014 21:42 37 kommenttia

1 2  
28 35 63
0 0 0

(6-2)

63

(1-7)

00

16.8.2014 klo 16:00 Seinäjoki

Seinäjoki Crocodiles otti jo toisen suurinumeroisen voittonsa Helsinki Wolverinesista tällä kaudella. Wolverinesin seuraava ottelu voi ratkaista joukkueen liigapaikan kohtalon kaudelle 2015.

Ennen lauantaita kaksi ottelua perätysten hävinnyt Crocodiles on kokenut kovia keskushyökkääjän tontilla. Velipekka Jaakonsaaren ja Mika Nissisen loukkaantumiset ovat pakottaneet joukkueen valmennuksen luoviin ratkaisuihin, joista nähtiin esimakua lauantain ottelussa. Keskushyökkääjäksi siirtynyt Spencer Cutlan teki kuusi maalia ja potkaisi yhdeksän lisäpistettä, joten ainakin yhden ottelun perusteella korvaaja on löytynyt. Jälleen 20 miehellä esiintynyt Wolverines ei tosin välttämättä ole seinäjokelaisille tällä hetkellä se kaikkein paras mittari.

Wolverinesin puheenjohtaja Marcus Andersson valitteli joukkueen vaikeaa pelaajatilannetta. Tänä viikonloppuna joukkue ei saanut täydennystä seuran kakkosjoukkueesta, joka pelasi samaan aikaan omaa otteluaan. Tilannetta ei auttanut myöskään muutaman tärkeän pelaajan loukkaantuminen. Koko kauden kapealla rosterilla pelannut joukkue on päästänyt kahdeksassa ottelussa nyt jo peräti 462 pistettä. Jos tahti jatkuu lähellekään samana kahdessa viimeisessä ottelussa, tulee Wolverines pääsemään lähelle Rauma Sea City Stormin kauden 2006 suoritusta, jossa joukkuetta vastaan tehtiin peräti 61 pistettä ottelua kohden.

Toisin kuin SCS aikanaan, on Wolverines kuitenkin onnistunut voittamaan ottelun tällä kaudella. Kesäkuun lopulla joukkue onnistui päihittämään edelleen voitottoman Kouvola Indiansin seitsemällä pisteellä. Samat joukkueet kohtaavat uudestaan ensi viikonloppuna, jolloin panoksena on Vaahteraliigan viimeisen sijan välttäminen. Kyse on tänä vuonna muustakin kuin vain maineesta ja kunniasta. Mikäli divisioonaa johtava Wasa Royals onnistuu nimittäin voittamaan I-divisioonan, saattaa sillä olla intressejä pudottaa tämän kauden liigajumbo sarjaporrasta alemmas.

Kuva: Lassi Heikkilä

Kouvolassa tulevaan otteluun on valmistauduttu uuden amerikkalaispelaajan palkkaamisella loukkaantuneen Ray Cottmanin tilalle. Indians on hyödyntänyt tällä kaudella myös eurooppalaisten tuontipelaajien panosta, kun taas Wolverines pelasi pitkään pelkästään 1-2 jenkkipelaajalla. Puheenjohtaja Andersson haluaa kuitenkin painottaa, että joukkueen tavoite on edelleen vakaasti pysyä Vaahteraliigassa.

– Kyllä me taistellaan ihan jokaisessa pelissä täysillä ja pyritään ottamaan voitot niistä, mitkä ovat mahdollisia. Tullaan tekemään kaikkemme, että Kouvola kaatuu myös Helsingissä, Andersson kommentoi.

Yhtenä ongelmana Wolverinesilla on tänä vuonna ollut rahoitus. Seura ei hyödynnä junioritoimintaansa edustusjoukkueen rahallisena tukena, ja myös pelaajien kausimaksut on pyritty pitämään kohtuullisella tasolla. Andersson kertoo, että varsinkin pääkaupunkiseudulla taistelu sponsoreista on tällä hetkellä niin kiivasta, ettei tukea toimintaan ole ollut mahdollista saada entiseen malliin.

Olisiko siis jopa Wolverinesin etujen mukaista tehdä trojansit, ja pudottautua vapaaehtoisesti ykkösdivisioonaan? Ei ainakaan lyhyellä tähtäimellä, sillä puheenjohtaja Anderssonin mukaan seuran edustusjoukkueen tavoitteena on jatkossakin pelata Vaahteraliigassa, tämän kauden hankaluuksista huolimatta. Edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen mahdollinen yhdistäminen ei liene seurassa asialistalla, sillä Anderssonin mukaan Wolverines II pelaa ensi kaudella kakkosessa tai kolmosessa. Edustusjoukkueen suhteen koviinkin päätöksiin ollaan kuitenkin ilmeisen valmiita, jos tilanne sitä vaatii.

– Se missä joukkue pelaa ensi kaudella riippuu siitä mitkä ovat realiteetit, kun ruvetaan hallituksen ja pelaajien kanssa ensi kautta suunnittelemaan.

Katso myös Lassi Heikkilän kuvat lauantain kamppailusta.

Kommentoi

 • On tietysti seuralle hankala asia myöntää pelaavansa väärässä sarjassa, se että väkisin painii väärässä sarjassa monta vuotta ei hyödynnä ketään. Varsinkin jos konsepti on joka vuosi sama eikä ratkaisua tunnu löytyvän. Turussa osattiin monen vuoden möngerryksen jälkeen myöntää että parempi ottaa aikalisä ja lopettaa haaveilu paremmasta huomisesta ja vain toivoa ihmeä. Divari vuosi antoi hengähdystauon joukkueelle kerätä voimia ja hoitaa tausta-asiat kuntoon. Ja missä tilanteessa turku on nyt???

 • Sama koskee myös indiansin organisaatiota

 • Mielestäni 8 joukkueen liiga on tullut tiensä päähän, tosin en tiedä liiga määräyksiä onko sovittu, että vaahteraliiga pelataan 8 joukkuella. 6 joukkuetta ja kaksin kertainen sarja olisi kilpailullisisti nykyistä mallia paljon parempi.

 • Wolvot oli vuonna 2011, 2012 ja 2013 vaahteramaljassa, joten tämän yhdenkö kauden perusteella wolvot painii väärässa sarjassa? Oli tiedossa että tulee hankala kausi joka tapauksessa niin heti ollaan sitä mieltä että wolvojen paikka olisi ykkösessä. Jos tietenkin tämä sama meno jatkuu myös tulevilla vuosilla niin sitten tietenkin toinen juttu, mutta tällä hetkellä ihan liian aikaista sanoa että wolvot painii väärässä sarjassa.

  Vaahterassa on yksi jengi joka ei ikinä päässyt pelillisten ansioiden perusteella vaahteraan ja ei ole näiden kahden vuoden aikana osoittanut, että kuuluisi sinne. Vaasan tai toisen joukkueen nousua odotellessa…

 • Onkohan nimimerkillä ”Valoja päälle” tietämystä mistä johtui Wolvojen nousu huipulle ja miksi se tyssäsi niin äkisti? Voin hieman auttaa: mani.

  Rahavirran tyrehdyttyä on pelaajamateriaali mitä on, eikä se kaudessa tai parissa juurikaan muutu elleivät tee ”Lappeenrantoja”. Sehän ei muuten kovin ruusuisesti sujunut, missäs Rajaritarit skulaa nykyään…

  Wolvot vetää nyt tyylillään, toivottavasti panostus on nuorissa joista aikanaan sikiää Vaahteraliigapelaajia, mutta kyllä, kyllä he pelaavat toistaiseksi aivan väärällä sarjatasolla kilpailullisessa mielessä.

 • Mielestäni wolvojen tulee pitää tähtäin liigassa myös ensi kaudella, vaikka tämä kausi onkin mennyt heikosti. Vigil Ignis puhuu rahasta ja että se oli Wolvojen menestyksen taustalla. Varmaankin näin on, mutta kerro minulle seura, joka pärjää ilman rahaa? Totta kai sitä tarvitaan seurojen toiminnan pyörittämiseen ja kellä sitä on runsaasti käytettävissä pystyy todenäköisesti hyvän joukkueen rakentamaan, jos osaamista joukkueen kokoamiseen ja valmentamiseen muuten löytyy. Tälle kaudelle pelimerkkejä ei wolvoilta löytynyt samalla tavalla kuten aikaisemmin ja toiminta oli sopeutettava sen mukaan. Wolvojen huono kausi ei tarkoita kuitenkaan sitä, että samantien pitäisi lyödä hanskat tiskiin ja luovuttaa liigapaikka. Katseet tulee suunnata ensi kauteen, kuten Andersson ja kumppanit ovat jo tehneet ja lähteä kokoamaan laajempaa joukkuetta ensi kaudelle liigaan. Wolvojen suurin ongelma tällä kaudella on ollut materiaalin kapeus, kuten myös uskoakseni Indiansillakin. 20-25 pelaajan kokoonpanolla on haastaavaa taistella puolet suurempaa rosteria vastaan.

  Pääkaupunkiseutu on parasta aluetta, jos ajatellaan pelaajien saatavuutta ja joukkueen kokoamista. Joka vuosi alueelle muuttaa uusia pelaajia opiskelujen tai työn vuoksi muualta Suomesta ja pelaajien liikkumista seurojen välillä tapahtuu. Pieneten kaupunkien ongelma on se, että jos toiminta jostakin syystä notkahtaa se helposti loppuu kokonaan kuten esim. Raumalla Sea City Stormille kävi.

  Haluan uskoa, että kaikki pelaajat eivät ajattele ensimmäisenä pelaamisesta saatavaa korvausta tai muita etuja, vaan haluavat päästä pelaamaan korkeimmalla tasolla ja kokeilemaan rahkeitaan siellä. Tämän vuoksi Wolvojen ei tule mielestäni ajatellakaan luopumista liigapaikasta, jos onnistuvat sen pelaamalla säilyttämään, vaan pyrkiä markkinoimaan itseään seurana, jossa on hyvät mahdollisuudet harrastaa lajia ja päästä myös pelaamaan. Tärkeintä ensi kautta ajatellen on aloittaa hyvissä ajoin ensi kauden valmistelu, kuten nyt on jo tehty ja saada kasvatettua rosteria sekä valmennusta pärjäämisen kannalta oikealle tasolle. Wolvoilla on hyviä pelaajia liigaan jo tämän kauden rosterissa ja siihen on hyvä rakentaa tulevaisuutta (se tietysti tarkoittaa sitä, että tämän kauden tapaista pelaajakatoa ei tapahdu). Olen varma, että wolvot on varteenotettava seura monelle pelaajalle ensi kaudella ja jälki tulee olemaan parempaa, kuin tänä vuonna.

 • Wolvoillahan on pelaajia, kakkosjoukkueen rosteri taitaa olla suurimpia kakkosessa. Ongelma on vaan siinä että syystä tai toisesta kaikkia kakkosen pelaajia ei kiinnosta liigajoukkue.

 • Jokainen seura kokee taipaleellaan notkahduksia. Kolme vuotta sitten Vaahteraliigan jumbofinaalissa pelasivat läpi kauden ilman voittoa taapertaneet pisteautomaatit Roosters ja Trojans. Muutaman kauden ja hyvinkin erilaisten ratkaisujen seurauksena ko joukkueet ovat liigataulukon kärjessä ja todennäköiset finalistit 2014.

  Käsittääkseni Wolverines on SAJL:n jäsenseuroista lisenssimäärältään suurin, joten luonnollinen peruskivi jatkolle on olemassa. Tulevaisuuteen tähtää mm. Wolverines akatemia, jolle pitää nostaa hattua pelkästään jo onnistuneen rahoitusjärjestelyn takia (tässäkin kateelliset ovat urputtamassa kun eivät ole itse tajunneet/osanneet vastaavaan päätyä). Sukupolven vaihdos on ahmoilla ikävän raju verrattuna aiempiin kausiin mutta jo tänäkin vuonna nuoret lupaavat pelaajat ovat väläytelleet osaamistaan ja toivottavasti nuorilla kavereilla on uskoa rakentaa itselle jotain omaa ja kestävää seurassaan tulevaisuuteen.

  Faktaa on kuitenkin se, että nykyliigassa ei voi menestyä ilman ulkomaalaiskiintiön täysimääräistä hyödyntämistä joskaan se ei ole yksinomaan myöskään menestymisen tae. Wolvot ovat pelanneet suurimman osan kaudesta 1-2 amerikkalaisella ja tämä e voi olla näkymättä tuloksissa.

  Indians olkoon hyvä huono esimerkki veteen kaivoon kannetun veden menetelmästä, jossa tekemätöntä taustatyötä pyritään tilkitsemään rahalla. Tällä kaudella nollakerholaisen rosteriin on kirjattu jo viisi jenkkiä ja kourallinen europassilaisia, eikä voiton voittoa plakkarissa.

  Wolverinesissa kauden 2013 jälkeiset rajut muutokset toteutuivat ilmeisesti osin suunnittelemattomina. Huono kierre jatkui jenkkien, valmentajan sekä sen jälkeen muutaman kotimaisenkin pelaajan vetäytymisenä. Heikko seura olisi kaatunut, leveällä pohjalla ollut seura kesti pahimman. Nyt tilanteeseen on ehditty sopeutua ja uskon, että taustalla on suunnitelma jatkosta. Tsemppiä Wolvojen taustavoimille kaikesta ympärille kateellisten tuottamasta skeidasta huolimatta.

  Liigaa pelaa tällä hetkellä jatkuvuuden näkökulmasta 1-2 selkeästi huonommassa jamassa olevaa seuraa kuin reposteltu Wolverines. Toivottavasti liigakriteereistä pidetään tiukasti kiinni jatkossakin, koska vain näin vältytään vieläkin suuremmilta ja lajin julkisuuskuvan kannalta ikäviltä vetäytymisiltä.

  ps. toivottavasti Wolvojen Andersson ei polta itseään loppuun yhdessä kaudessa. Miehen yllättäen päälle kaatunut puheenjohtajan tehtävä laajentui yhtä yllättäen päävalmentajan paikaksi ja näyttää kaveri hoitavan yksinään nykyään myöskin seuran nettisivujen päivityksen. Kaveria voisi auttaa varmaan monella osa-alueella…

 • Hei Vigil Ignis, kerro yksi jefuseura jonka menestys Ei perustu ”maniin”. Onko esim Trojansin vetovoima, Crocojen tai Roostersin muukalaislegioonat tai Indiansin puoli rosteria mahdollisia jos rahavirta tyrehtyisi. Eivät olisi mitkään näistä. Ironista se että jos jollain on rahaa siitä vittuillaan ja jos rahaa ei ole niin vittuilu jatkuu.

 • ”Käsittääkseni Wolverines on SAJL:n jäsenseuroista lisenssimäärältään suurin”
  Mistäs tämmönen käsitys tuli?

 • käsittääkseni roosters ei maksa kuin yhdelle-kahdelle kotimaiselle jotain. toisin kun wolverines maksoi parille kymmenelle. joten ei liene mitenkään vertailukelpoinen. roostersilla on imua ihan muuten.
  korjatkaa jos olen väärässä.

 • Mainitsinko jossain kotimaisille pelaajille maksamisesta? En, rahavirran tyrehtyminen vaikuttaa aika moneen asiaan joista se yksittäisille pelaajille suoran rahan maksaminen on vähäpätöisin. Ilman rahaa ei osallistuta europeleihin ja jos R ei olisi niihin osallistunut ei tuota ” muuten vaan imua” olisi.

 • Komppaan Moneytä, raha mahdollistaa paljon ja saa glory hunterit liikkeelle.
  All time QB:lle: Näin on jossain ollut esillä, siis tuo käsitys lisenssimääristä. Ei tarkkaa eikä liitosta vahvistettua faktaa jonka joku viisaampi voi vahvistaa tai faktoihin perustuen kumota. Olisi mielenkiintoista itse asiassa nähdä nuo määrät taulukkona.

 • Maksavan ja maksetun pelaajan välissä on vielä se ilmaiseksi pelaava… Ja en viittaa mihinkään seuraan

 • Kun noita junnusarjojen osallistujajoukkueita katselee tulee mieleen, ettei Wolvot ole kyllä isoin seura lisenssimäärissä.
  Oma veikkaus on Roosters, Turku, TAFT on isoimmat.

 • Nimimerkille ”Maksava asiakas”, sanoit että ”Liigaa pelaa tällä hetkellä jatkuvuuden näkökulmasta 1-2 selkeästi huonommassa jamassa olevaa seuraa kuin reposteltu Wolverines.”

  Ihanko totta ? Kenen suuntaan nyt vihjailet ? Kouvolaa kaiketi tarkoitat mutta kukas se muka toinen Volvoja huonompi olisi ? Niners ? Tiedoksi, että niillä on kolme voittoa tältä kaudelta …

 • Hei TheRat, kun seuroja tarkastellaan jatkuvuuden näkökulmasta ei kyseessä ole pelillisen menestymisen mittaaminen. Ihan sama monta peliä voitat tällä kaudella kun tarkastellaan ensi vuoden elinkelpoisuutta. Toisaalta en nostanut nimellä esille tuossa yhteydessä seuroja joten tulkintasi helsinkiläisjoukkueesta on ihan omasi. Jatkuvuuden ja liigakelpoisuuden osalta kannattaa katsoa seuratason toiminnan laajuutta. Onko joillain seuroilla ylipääsemättömiä vaikeuksia ylläpitää vaadittavaa toiminnan tasoa.

 • Taitaa olla niin että Sixtareilla pelataan melkein jokaisessa junnusarjassa mitaleista, joten kysymyksesi on vähintäinkin outo.

 • Kannattaisi lukea viestit ennen kommentointia. Te hiirinimiset nostatte koko ajan Sixtareita teuraspöytään kun kukaan ei ole heitä sinne sijoittamassa teidän itsenne lisäksi.

 • Piti oikein katsella noita sajl juniorisivuja. Näyttäisi olevan niin että Sixtareilla on kolme joukkuetta juniorisarjoissa ja yksi on voittanut mestaruuden (U17), toinen on menossa loppuotteluun (U19) ja kolmas menossa joko loppuotteluun taikka pronssipeliin (U15). joten tuosta voi katsoa varmaankin jatkuvuutta/elinkelpoisuutta? Tomperi voisi tehdä arviot joukkueitten elinkelpoisuudesta… kun toisten asiat kiinnostaa enemmän kuin omat asiat.
  Mikäli vaan Tuomo kerkee, eikä kukaan muu kerkeä ennen Tuomoa :)

 • Kyllähän se varmasti usealla paikkakunnalla on muutaman seura-aktiivin käsissä se joukkueen tulevaisuus. Muutamalla menestyvälläkin paikkakunnalla kun muutama avainhenkilö sanoo ”tämä oli tässä” on wolverinesit luvassa nopasti.

 • Mua huvittaa suunnattomasti tämä ilmeisesti lajin parissa toimivien perspektiivin puute. Samaan aikaan kun yhden kauden takia ollaan tuomitsemassa koko Wolverinesin parikymmentävuotinen historia epäonnistuneeksi kokeiluksi, ollaan toisaalla hehkuttamassa milloin Poria, milloin Raumaa, milloin Hankoa, milloin ECG:tä tai milloin Vaasaa jonkinlaisena jenkkifutiksen uudelleensyntymänä tähän lajin kehitysmaahan, jossa kaikki muut tekevät kaikki asiat päin persettä. Oma historiantuntemukseni ei kotimaisen jefun suhteen yllä kuin 1990-luvun alkuun, mutta monille tuntuu jo kymmenen vuoden takaiset asiat olevan täysin tuntemattomia.

 • On eri asia pelata 7 vs 7 höntsä sarjaa ja voittaa siinä jotain kuin 11 vs 11 tai 9 vs 9 oikeita nuorten SM sarjoja. Taitaa sixtareilla ainoa 11 vs 11 juniorijoukkue olla U17, muut ovat 7 vs 7 harraste sarjaa , ko sarjasta on huonoa nousta Vaahteraan, peli vaan on erilaista.

 • Hauska kommentti toi 7 vs 7 sarja höntsyä:)

 • Tampereella suurin osa ainakin pelaa 1-Divaria ja U-19 samaan aikaan tietääkseni ja hävisivät muistaakseni matseja U-19 sarjassa. Eli jos tosta pitää jotakin päätellä niin ihan laadukas sarja ilm.on:)

 • U19 11-11 SM on tänä vuonna neljän joukkueen tynkä-sarja jossa, kaksi parasta on pelannut jokseenkin tasaväkiset ottelut toisiaan vastaan, mutta erinäisten luovutusten jälkeen sarjassa on enää jäljellä kaksi huonommin menestynyttä joukkuetta joista yhdellä myös puoliajalla luovutettu peli alla. Eli ilmeisesti runkosarjan voittaja suoraan loppuotteluun, ja 2. ja 3. pelaa finaalipaikasta. Tuleekin tosi jännät pleijarit…

  7-7 sarjassa on pelattu paljon tasaväkisempiä pelejä, joukkueet voittaneet toisiaan ristiin, ja nähty yllättäviä lopputuloksia. Jos näistä kahdesta sarjasta jompikumpi on höntsäilyä niin ennemmin se on sitten tuo 11-11 sarja kuin 7-7.

 • Saintsin U 19 junnut pelaavat omassa 7 vs 7 SM-sarjassa finaalissa. Ja juu heistä osa pelaa myös edustuksessa, mikä ei ole ollenkaan huono asia,päinvastoin.

  Tampereen juniorityö on ihan laadukasta ja onhan taas U 19 maajoukkueeseen kutsuttu nippu Saintsin pelaajia kuulemma.

  Tuo 11 vs 11 SM-sarja U 19 joukkueilla on farssin ja itkupotkun välimailla. Kilpailusääntöjen mukaan se ei edes ole virallisesti SM-arvon mukainen. Mutta eiköhän sekin asia liiton toimesta hoideta ”kuntoon”…..

 • Pablon kannattaa varmaankin tutustua kilpailusääntöihin paremmin.. Tai miettiä montako joukkuetta on U19 IKÄLUOKASSA..

 • On tutustuttu, kuten nuorisokokouksessa on päätetty on 11 vs 11 tai 7 vs 7 sarjoissa ei ole SM-arvoa jos joukkueita on vähemmän kuin neljä. Nythän joukkueita on kolme U 19 11 vs 11 sarjassa, vai?
  Luovutukset eivät ole lajille eduksi. Mutta aina ilmoittautuessa kannattaa seurojen vakavasti miettiä, onko niitä pelaajia todella tarpeeksi.

  No rahallahan luovutuksista selviää ja samalla seura saa ns ”mukavan” maineen…..

 • Pablo: nuorisokokous omaa päätösvaltaa koska?

  Helpotan asiaa, se ei omaa päätösvaltaa vaan säännöt päättää liittokokous.

  Joukkueita näyttää olevan kuitenkin sarjaohjelman mukaan neljä ja yksi luopunut eli ilmoittautuneita viisi. Se on selvä, että luopujat kusevat yhteisen toiminnan ja parempi valikointi ilmoittautuessa takaisi kaikille paremmat sarjat.

 • Luulenpa että tämä sääntö tulee vuoden 1996 (?) farssista U21(?) nuorten sarjassa, jossa pelattiin tasan yksi matsi ja jaettiin viralliset sm-kullat voittajille.

 • Kilpailusääntö: Kannattaa joskus olla paikalla kun asioista päätetään. Tuo asia, joka käytiin ensin läpi nuorisokokouksessa on vahvistettu liittokokouksessa.

  Mutta nythän se ei ole relevantti, koska alunperin oli viisi joukkuetta ja sarjaa on pelannut neljä. Meikäläisen oma moka.

  Mutta eihän esim Wolvoilla ole ollut sääntöjen edellyttämää 20 junnua rosterissaan, eli siinäkin homma kusee kintuille. Jos katsot heidän junnujensa rostereita, niin U 17 ja U 19 joukkueissa näkyy samoja jannuja.

  Mutta kukin tekee omalla tavallaan. Toiset oikein ja toiset kusee muroihin.

 • U19 11vs11 sarjassa on jäljellä neljä joukkuetta, mutta koska Wolvot ovat luovuttaneet ensimmäisen ottelunsa puoliajalla, heitä ei huomioida pudotuspeleihin joukkueita määritettäessä. Toisinsanoen Wolvot ovat hengailleet sarjassa mukana ja pelaillut pelinsä vailla mahdollisuuksia pleijareihin vaikka olisivat voittaneet kaikki loput ottelunsa. Eli ei siellä Jyväskylän sarjasta luopumisen jälkeen ole tosiasiassa ollut kuin kolme seuraa pelaamassa mitaleista.

  Ja millä seuralla ei muka pelaa samoja jannuja sekä U17 että U19 joukkueissa? Ei kai missään sanota että niiden 20 pelaajan rosterissa täytyy kaikkien olla aidosti U19 ikäisiä. Kaikkihan nyt peluuttaa nuorempiakin pelaajia.

 • Ei kyse olekkaan, ettei saisi tai voisi olla samoja pelaajia U 19 & U 17 jne. Kyse onkin siitä, että pelaajia pitää olla se min 20 / joukkue jotta mennään by the book kun pelataan 11 vs 11.

  Mutta eipä liittoa eli seuroja olekkaan koskaan kiinnostanut nuo erilaiset pykälät. AIna on joku joka haluaa venyttää ja liitto tekee samaa ihan pyytämättäkin.

  Eri sarjojen sarjakirjat ja liiton kilpailusäännöt on tehty ja päätetty, mutta moni asia on kirjattu niihin aivan liian tulkinnanvaraisesti. No seurat saavat sitä mitä ovat päättäämässä.

 • Juuri tämän takia on paljon parempi että seurat ennemmin ilmoittautuvat 7vs7 sarjaan, kuin että väkisin yritetään riskillä viedä kausi läpi 11vs11 sarjassa.
  Luulisin että tämä oli nimenomaan syy miksi 7-7 sarjalle annettiin SM-status, jotta kynnys tähän sarjaan ilmoittautumiseen mataloituisi.
  Tällä kaudella 11-11 sarjassa on kaksi hyvää joukkuetta, mutta kokonaisuutena 7-7 sarja on ollut laadukkaampi ja viihdyttävämpi niin katsojille kuin pelaajillekin.
  Paljon helpommalla se mitali tänä vuonna 11-11 sarjassa irtoaa, kuin 7-7 sarjassa.

 • ”Kannattaa joskus olla paikalla kun asioista päätetään.”
  Mites sinne pääsee pelaajan vanhempana? Miten voi olla vuodesta toiseen nämä samat kommentit täällä pyörimässä että tule paikalle jos kiinnostaa vaikuttaa. Kaikki kun ei ole oikeutettuja niihin kokouksiin, vaan siellä mielummin pidetään paikalla niitä konsensus-henkisiä ihmisiä.

  ”No seurat saavat sitä mitä ovat päättäämässä.”
  Ehdotukset tulee liittohallitukselta ja sitten toopet seuraihmiset joita ei kiinnosta muuten olla palaverissa muuta kuin pönkittämässä minimaalista egoaan, eivät jaksa edes lukea niitä papereita vaan pitävät hallituksen esitystä niin mullistavana että se menee nuijan kopautuksella läpi.

 • Kokouksissa ei pidetä ketään, vaan jokainen jäsenseura (yleensä hallitus) ihan itse valitsee edustajansa kokouksiin. Samallalailla seuran jäsenet valitsevat oman hallituksensa.

  Eli jos seuran jäsenet haluavat valita vain toopeja edustamaan itseään niin kenen vika se on? Ja jos katsoo miten seurat ja laji ovat viimeiset 15 vuotta kasvanut niin kovin toopeja ei taida seurojen hallituksissa sitten kuitenkaan olla…