Nostaako Lindholmin paluu Sun Cityn välierän suosikiksi?

Tuomo Tomperi 17.8.2014 18:03 15 kommenttia

1 2  
14 34 48
12 6 18

(7-3)

48

(4-6)

18

16.8.2014 klo 14:00 Hanko

Hanko Sun City on saanut loppukaudeksi tärkeän vahvistuksen, kun viime kauden hahmo Joakim Lindholm puki jälleen punaista päälleen.

Hanko Sun Cityn osakkeet paranivat huomattavasti viime kesän tehokkaimman pistemiehen palatessa joukkueen kokoonpanoon. Jälleen 13 miehellä esiintyneet Rajaritarit pitivät ottelun jännittävänä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla kotijoukkue meni menojaan.

Hankolaisyleisö sai nähdä vaihtelevia kelejä ja hyökkäysmuodostelmia kun Sun City jyräsi urheasti loppuun saakka taistelleet Rajaritarit. Otteluun kolmellastoista pelaajalla lähtenyt vierasjoukkue kiusasi avauspuoliskolla hankolaisia, mutta joutui lopulta tyytymään varsin selvään tappioon. (hangotidningen.fi)

Kolme maalia Lappeenrantaa vastaan tehnyt Lindholm kertoi Hangonlehdelle olevansa ”kaukana huippukunnosta”. Oli miten oli, pelimiehen paluu tekee Hangon hyökkäyksestä varmasti vaarallisemman, ja antaa myös pelinrakentaja Sebastian Berndtssonille uusia mahdollisuuksia heittopeliin. Välierässä kaksi ottelua peräjälkeen hävinnyt Kuopio Steelers saa pelata loistavan ottelun Sun Citya vastaan. Kauden aikaisemmat ottelut joukkueiden välillä menivät tiukasti ristiin molempien voittaessa kotonaan muutamalla pisteellä.

Kommentoi

 • Kieltämättä lisää välierän mielenkiintoa entisestään. Lindholm on kakkosen yksi parhaista pelaajista, joten hän on kova vahvistus Hangolle. Steelers on (eikä vähiten kotiedun ansiosta) edelleen mielestäni hienoinen suosikki, mutta vain hienoinen.

 • Hanko voittaa rautamaljan!

 • Itse nostan Sun Cityn jopa ennakkosuosikiksi välierään koska Lindholm palasi.

  Lindholm on kuitenkin se palanen joka punaisilta on puuttunut koko kauden. Nyt kun palapeli on jälleen kasassa niin pelikin muuttuu huomattavasti vaarallisemmaksi.

 • Lindholm on varmasti puuttuva palanen. Hän ratkaisee yksinään pelit aivan uskomattomista paikoista, kuten Rajaritareita vastaan tapahtui parikin kertaa. Suurin ongelma ja samalla mahdollisuus on gameplan. Joka matsissa on ihmetyttänyt pelivalinnat (kenttäasema/mentävää) ikään kuin suunnitelmaa ei olisi ollenkaan. . Rajaritareita vastaan pelisuunnitelma näytti löytyvän toisella puoliskolla ja pari kertaa draivi oli neljä peliä ja TD. Niillä seteillä ja pelaamisen tasolla tulosta olisi tullut ketä tahansa vastaan. Pelikirjassa on selvästi toimivia pelejä ja niitä on vain käytettävänä toimivina comboina.
  Berndtson on heittänyt väkisin, vaikkei ole ollut riittäviä käsiä ottamassa vastaan. Siten on mennyt sekä hänen että koko joukkueen itseluottamus kriittisissä paikoissa. Nyt jengillä näyttäisi olevan Lindholmin lisäksi parit muutkin hyvät kädet. Ratkaiseva ero Berndtsonin pelissä Trojanssissa ja Sun Cityssä on luottamus omiin rissuihin. Rajaritareita vastaan se alkoi löytyä toisella puoliajalla.
  Itse uskon Sun Cityyn Steelersiä vastaan, elleivät tuomarit puutu liiaksi peliin kuten viime keikalla. Hangon pitää myös pitää pää kylmänä Steelersin perinteisen sikailun kanssa. Hämeenlinna on sitten toinen juttu. Tosin uskon kokeneen valmentajan pystyvän taikomaan Hangosta voittajan siinäkin pelissä. Rehellisesti sanoen Hämeenlinna ansaitsisi kuitenkin voiton varsinkin, jos aikovat ykköseen. Hangon ei mielestäni kannata sinne pyrkiä ainakaan vielä ja Hämeenlinnalla olisi siihen paremmat resurssit. Mutta ennen sitä finaalipaikka ratkaistaan Kuopiossa…

 • Itse nostaisin myös tuota Hangon valmennusta esille, tai oikeastaan sen kutsuja. Lindholm kuitenkin hoiti OC hommia kauden alun ja kokemattomuus ehkä paistoi välillä vähän läpi. Nyt kun Lindholm pelaa niin ilmeisesti OC hommat saa jäädä? Tai näin luulisin ja sitä kautta peluutus voi jopa parantua. Koska onhan seuraavalla OC käytössä myös joukkueen suurin tähti.

  Tämä ei todellakaan ollut Lindholmin mollaamista! Ei tuolla kokemuksella kuitenkaan heti täytetä Ketosen jättämiä saappaita ja lisäksi ohjata joukkuetta jonka suurin tähti on sivurajan reunalla. Itse pidän Lindholmia sarjan top5 pelaajana ainakin hyökkäyksen puolella.

 • Useasta lähteestä on saanut tällä kaudella lukea Steelersin sikailusta ja tuomareiden kotiin päin vedosta. Onko tilanne muka muuttunut näin paljon vuodessa? Jonkin verran on pelaajisto muuttunut, mutta ainakin ne pelaajat, joiden kanssa olen itse pelannut ovat kovia, rehtejä pelaajia ja tälläinen ihmetyttää.

 • Ei Steelers todellakaan mitään sikaa pelaa. Ja ei, en ole Steelersin organiaatiosta, mutta vastakkaisella sivurajalla ja katsomossa vuosien saatossa useita kertoja olleena, en ole mitään erityisempää nähnyt kyllä heiltä. Kovaa pelaavilla joukkueilla on aina välillä rajoilla olevia tilanteita, mutta ne ovat eri asia, kuin tarkoituksellinen sikailu, mitä sitäkin aina välillä näkee.

 • Taitaa nykyään mennä niin että, kotipeleissä ”omat” tuomarit eivät huomioi tiettyjä selkeitäkin virheitä, jolloin pelaajat tottuvat tekemään niitä. Lieneekö että oikeasti vedetään kotia päin, vai sitten ettei vaa osata seurata/tuomita pelia. Sitten kun mennään toiselle paikkakunnalle pelaaman niin siellä niistä virheistä vihelletään. Jolloin päädytään haukkumaan tuomarit. Tuomareiden pitäisi uskaltaa viheltää enemmän kuin olla viheltämättä, silloin mahdollisesti vaikka olisi väärä vihellys niin niitä tulis tasaisesti molemmille joukkueille. Yleisesti kuitenkin tuomarit hoitavat hommansa… ihan hyvin.

 • Ainakin itseäni ihmetyttää miten lerssien huoltaja voi antaa vastustajalle nyrkistä ja heitellä maahan ilman minkäänlaista sanktiota?

 • On vaikea avata suutaan tuomaroinnista ja seurojen toiminnasta kun siitä usein leimataan vaikka olisi aiheellistakin asiaa. Lerssit pelaa kovaa, ja niin kuuluukin. Ihon alle pyrkiminen, kuuluu lajiin. Mutta tänä vuonna on kuopio se joka on erottonut selvästi muista joukkueista, varsinkin kotipeleissä. Aivan sama jos jokin roikkuminen jää näkemättä ja vähän ”kokeillaan”, kaikki se kuuluu peliin. Vihellysten jälkeiset lyönnit, myöhäset liput valmentajan painostuksesta, kaikki ne facemaskista roikkumiset, jne jne… loputon lista.

  Mutta muu mikään ei mene pelaajan ihona alle niin paljoa, kun päätuomarilta kysytään, ”Herra päätuomari, Näitte että hänet vedettiin kaksikäsin facemaskista tonttiin?” Ja Herra päätuomari vastaa ivallisesti, ”Mitäs sitten, teillähän on pallo”.

  Ei ole yhtä joukkuetta jolla ei olisi sanottavaa kuopiossa pelatuista peleistä tänä vuonna. Paitsi Steelersseillä.

 • Valitettavasti Tabu olet oikeassa.

 • Jos itse olisin SC:n päävalmentaja, värväisin Ketosen tai vaikka Tuomas Heikkisen tutkimaan kauden kahden Huskies pelin videoita. Jos kävisi niin, että SC pääsisi finaaliin, tuon kokeneen ketun avulla voisi yhdessä tehdä gameplanin. Mikään ei olisi päävalmentajalle ja koko joukkueelle yhtä opettavaista. Sillä tavalla saisi finaalista pelistä kaiken opin ja hauskan irti, mikä kantaisi varmasti seuraavaan kauteen asti. Peliinkin voisi tulla uutta säpinää.

 • Hanko olis ollu suosikki jos olisivat pelanneet Hangossa, mutta kun ottelu on Kuopiossa niin kyllä suosikki on steelers, yksi pelaaja ei tätä muuta.

 • Todellakin, yksi pelaaja ei tätä muuta mutta 5 tuomaria muuttaa.

 • Hohhoijaa. Steelers sitä, Steelers tätä. Allekirjoittanut ottanut pari kertaa liputtamatta jäänyttä rumaa chopblokkia niin vieraissa kuin kotona vastaan. Toivottavasti ne viisi tuomaria sitten kitkee tälläset ylilyönnit pois että voin jatkossakin nauttia kyseisestä lajista, ei viimeksi kaukana ollut ettei jäänyt homma siihen, kävi helvetin hyvä tuuri. Meikäläiselle aivan sama mitä täällä foorumeilla kitistään ”nyrkinheristämisistä” ja pienestä suunsoittamisesta, kiinnittäisitte isompiin (tärkeämpiin) asioihin huomiota ja tuhlaisitte energianne niihin. No hard feelings.