Miten Bouncersin finaalipaikka vaikuttaa ensi kauden kakkoseen?

Tuomo Tomperi 17.8.2014 17:34 Yksi kommentti

1 2  
18 7 25
6 0 6

(8-1)

25

(5-4)

06

16.8.2014 klo 14:00 Mikkeli

Mikkeli Bouncers päihitti lauantaina pelatussa ottelussa vahvasti taistelleen Raisio Oakmenin lukemin 25-6. Tinamaljapaikka varmisti savolaisille osallistumisoikeuden kauden jälkeisiin karsintaotteluihin.

Joukkueiden kohdatessa runkosarjassa Bouncers piti pisteet tylyin lukemin lukemin 43-0. Välieräkamppailusta muodostui kuitenkin aivan toisenlainen vääntö.

Launtaina 15.8 Bouncers isännöi 3-div välieräottelussa Raisio Oakmeniä ja voihan pojat olipahan kova vääntö. Tammimiehet tulivat kovalla asenteella, aivan toisella meiningillä kuin heinäkuun runkosarjan ottelussa ja pistivät pystyyn apocalyptisen taiston. Onneksi muutama portsarilauman jäsen lienee käynyt kakkoshommissa metsureina, joten loppujenlopuksi tammimiehet kaadettiin 25-6.

Portsarit kiittää Oakmeniä äärimmäisen kovasta vastuksesta ja rehdistä pelistä. Hieno taistelu hienolta joukkueelta, Raisio olisi varmasti ansainnut finaalipaikan yhtä paljon kuin kotijoukkue – nyt vaan jefu-jumalat hymyilivät Bouncersille. (bouncers.fi)

Tämän kauden sarjauudistuksessa viime kesän kakkosdivisioona jaettiin kahtia siten, että pudotuspelijoukkueet muodostivat uuden kakkosen, muut kolmosen. Tällaisessa uudistuksessa on kuitenkin täysin mahdollista, että useampi kuin yksi joukkue löytää itsensä väärältä sarjatasolta. Siksi tänä kesänä nähdäänkin totuttua laajemmat nousikarsinnat, joihin osallistuu kakkosdivisioonan kaksi heikointa ja kolmosen kaksi parasta joukkuetta. Kolmosen välierän jälkeen karsintoihin osallistuvat joukkueet ovat jo selvillä. Bouncersin ja finaalivastustaja Helsinki East City Giantsin lisäksi karsintoihin osallistuvat Sipoo Bulldogs ja Helsinki Wolverines II.

Tämän kesän kakkosen heikoin joukkue on ollut melko odotetusti Bulldogs, jonka pistetili jäi kokonaan avaamatta. Joukkue tosin taisteli vahvasti viimeisessä ottelussaan Helsinki Wolverines II:a vastaan, mikä lupaa hyvää karsintoja ajatellen. Bulldogs on kuitenkin joutunut pelaamaan kapealla miehistöllä koko kesän. Kolmosdivisioonan voittajalle on tarjolla maineen ja kunnian lisäksi oikeus isännöidä juuri Bulldogsia kuunvaihteen karsinnoissa. Voidaan turvallisesti todeta, että voitti kolmosen kuka tahansa, lähtee se hyvistä asetelmista hakemaan nousua kakkoseen. Tinamaljan hävinnyt osapuoli kohtaa sen sijaan kolme voittoa tällä kaudella napsineen Wolverines II:n Helsingissä. Paperilla ahmalauma on huomattavasti Bulldogsia kovempi, eikä varmasti luovu sarjapaikastaan helpolla.

Katso myös Markus Väisäsen ottamat kuvia ottelusta.