Maan paras puolustus Turussa?

Tuomo Tomperi 17.8.2014 17:05 7 kommenttia

1 2  
7 28 35
3 0 3

(7-1)

35

(4-4)

03

15.8.2014 klo 18:30 Turku

Mikäli perjantain TV-otteluun on luottaminen, näyttää Turku Trojansin puolustuspeli asettuvan uomiinsa kauden tärkeimpien ottelun lähestyessä.

Kari Toivosen raportti summaa ottelun tapahtumat tutun laadukkaasti.

Trojansin puolustus pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä pysäyttämällä Butchersin pelätyn juoksuhyökkäyksen lähes lähtötelineisiinsä. Porvoolaiset saivat koko ottelussa aikaiseksi vain yhden kenttäpotkumaalin. Tasaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen Trojansin hyökkäys avasi luukut ja karkasi lopulta 35–3 voittoon. (turkutrojans.com)

Jotain tämän kauden Trojansin juoksupuolustuksen tasosta kertoo se, että kolmesti Vaahteraliigan viikon pelaajaksi valittu RJ Jackson eteni Trojansia vastaan vain 35 jaardia. Butchersin neljän ottelun voittoputken aikana sama herra paukutti luvut 161, 208, 242 ja 256. Pisteiden valossa Trojansin puolustus on tämän kauden Vaahteraliigan toiseksi kovin ylivoimaisen ykkösen, Seinäjoki Crocodilesin jälkeen. Kaksi ottelua hävinneen Crocodilesin tilastoja kaunistelee kuitenkin huomattavasti helpompi sarjaohjelma sekä Roosters-ottelu, jossa vihreäpaidat onnistuivat jättämään Eino Matikaisen johtaman helsinkiläishyökkäyksen nollille.

Toisaalta heittopuolustuksessa Trojans sijoittuu sarjassa vasta kuudenneksi, jos sen tasoa mitataan päästettyjen jaardien määrässä. Statistiikkaan ei kannata kuitenkaan täysin luottaa, sillä turkulaisten kivikova puolustuksen keskusta käytännössä pakottaa vastustajajoukkueet heittämään tavanomaista enemmän. Silti on sanomattakin selvää, että viimeistään Vaahteramaljassa turkulaisten heittopuolustus tullaan testaamaan toden teolla.

Katso myös

Kommentoi

 • Oletan että ainakin Roosters testaa Turun puolustusta jo runkosarjan viimeisessä pelissä. Ja onhan vielä yks playoff-pelikin ennen Vaahteramaljaa.

 • No nyt se puolustus nollasi TAFT:in, eli vahvistaa vaan tuota otsikkoa…
  Taitaa se olla kovin tällä hetkellä kun katsoo viimeisiä otteluja. Tämä uusin Turun hankinta vetelee muuten aikas kovia pommeja, toivottavasti Suomalaiset tuomarit pysyvät hereillä, eikä heitä miestä syyttä pihalle kun vielä lanaa jonkun nuoren Suomalaisen oikeen kunnolla.
  Oli muuten tänään hyvää futista Vantaalla tarjolla onneksi lähdin katsomaan. Fyysistä ja henkistä sodankäyntiä. TAFT:in puolelta näytti muutamaan kertaan kuppi keittävän yli ehkä liiankin herkästi. Turkulaiset taasen vastasi kutsuihin herkästi ja ainakin pari-kolme kertaa turhaan ottivat tasoittavan lipun.
  Näin jälkikäteen kun katsoin tilastoja olen äimistynyt. Ne ei voi olla oikeita tai sitten tilastoijat oli eri pelissä kuin minä, mielestäni Turku otti kaksi intteriä ja tilastot näyttävät nollaa, samoin hämmentää nuo taklaustilastot ei ne voi olla oikein. En ole ikinä tilastoja tehnyt (hyvä niin), mutta luulisi että edes jotenkin ne saisi lähemäs totuutta.

 • ”Turku otti kaksi intteriä ja tilastot näyttävät nollaa, ”

  Mitä höpötät, oletko sokea, tyhmä vai molempia, kyllä ne tilastoissa ainakin minulle näkyy.

  Redin 1-1 ja Vuorinen 1-11

  http://www.sajl.org/images/tilastot/vl14033.shtml

 • Katsoin tuolta live-tilastointi puolelta mut siellä ilmeisesti silloin vielä puuttui ainakin kokonaan neljäs neljänneskin… Eli tuolta:http://www.sajl-tilastot.net/tft/xsummary.htm
  kun katsoo niin näyttää tilastot suht vajaavaisilta. Ilmeisesti taas joku päivitys ongelma noissa.
  Pahoittelen jos olen sokea tai tyhmä, voit itse valita kumpi olen kun katson tuolta tilastot.

 • Saatan olla toki myös molempia, mutta sen voinen sanoa että paljon on Titolalla hommia edessä ensiviikolle jos meinaavat Roosterssin kaataa. Turun puolustus on nyt hyvällä tasolla, mutta hyökkäys on yössä. Tähän voi helposti vetää Brownin puuttumisen esiin, mutta mielestäni tänään Turun OL ei antanut paljoakaan apuja juoksemiseen taikka heittämiseen. Turun WR osasto on edelleen liigassa kärkipäätä.

 • Turun rissut vastaavat kyllä huutoon, mutta jotenkin harmittaa että emme kuitenkaan saaneet kauden aikana nauttia laitahyökkääjistön koko loistosta. Nyt on Brown tunnetuista syistä sivussa, Mankilla on ollut koko ajan pikku ongelmia, Lahti on ollut enemmän tai vähemmän loukkaantuneena, Vene ei ole tainnut pukea yhteenkään otteluun ja surkeuksien surkeus että ehkä sittenkin koko ryhmän paras catcheri ,Mäkinen ,loukkaantui pahasti aivan kauden alussa. No vanha jollotus käyttöön, niillä mitä on mennään.