Falcons varmisti välieräpaikkansa – Lightsin pudotuspelihaaveet vaarassa

Tuomo Tomperi 17.8.2014 17:53 4 kommenttia

1 2  
14 21 35
0 0 0

(4-3)

35

(2-5)

00

16.8.2014 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkää Falcons pysäytti täysin vierailevan Oulu Northern Lightsin hyökkäyspelin sateisessa säässä pelatussa ottelussa.

Ennakkosuosikkina ottteluun lähtenyt Falcons saavutti paikkansa I-divisioonan välierissä kukistamalla sarjanelonen Northern Lightsin vakuuttavalla pelillä.

Lauantain varsin vaihtelevassa säässä pelattu Falconsin ja Northern Lightsin kohtaaminen ei tarjonnut suurta jännitystä. Kotijoukkue Falcons hallitsi ottelua alkuhetkistä asti ja varmisti paikan 1-divisioonan välierissä selkein lukemin 35-0 (14-0).

Kotijoukkue Falcons esitteli tänään vahvaa juoksupeliä. Ottelun päätähti oli keskushyökkääjä Pauli Sekki, joka juoksi 243 jaardia ja teki 2 touchdownia. (falcons.fi)

– Kauden ensimmäinen tavoite, välieräpaikka, on nyt saavutettu ja siitä olen ylpeä ja onnellinen pelaajiemme puolesta. Itse peli oli varsin selvä alusta lähtien ja olen tyytyväinen, että saimme tarjottua reilusti peliaikaa myös Janrikille (Seppälä). Juoksuhyökkäyksemme oli tänään vahva, josta iso käsi niin linjapelaajille kuin Pauli Sekille, Falconsin päävalmentaja Rami Lilja totesi joukkueen otteluraportissa.

Ensimmäisellä puoliajalla Northern Lights pyrki etenemään kahden sisemmän laitahyökkääjän muodostelmalla, jossa kentällä oli kerrallaan vain yksi laitahyökkääjä. Falconsin vahva juoksupuolustus teki oululaisten etenemisestä kuitenkin erittäin hankalaa. Oululaiset kaivoivat itselleen kuoppaa heti ottelun alusta alkaen päästämällä Falconsin hyökkäämään toistuvasti hyvistä kenttäasemista. Märkä ja liukas nurmikenttä vaikeutti molempien joukkueiden peliä siinä määrin, että heittämällä joukkueet etenivät yhteensä vain 53 jaardia. Pelinrakentajat Seppälä, Robbie Matey ja Oulun Othman Al-Kubaisi heittivät yhteensä neljä syötönkatkoa.

Falcons ansaitsi voitolla pääsyn välieriin, joissa joukkue kohtaa erittäin suurella todennäköisyydellä Tampere Saintsin. Jos joukkue onnistuu päihittämään pudotuspeleihin yhä pyrkivät Jaguaarit viikon kuluttua, pelataan välieräottelu Hyvinkäällä. Jaguaareille ottelussa on panosta vielä enemmän, sillä voitolla jyväskyläläiset nousisivat todennäköisesti mukaan pudotuspeleihin.

Northern Lightsin kausi on ollut hyvän alun jälkeen varsin murheellinen. Lauantaina joukkue pääsi pelaamaan hyvällä kokoonpanolla ilman ylimääräisiä poissaoloja. Tukimies Mario Guerrero Cheremin kausi tosin päättyi viikon harjoituksissa epäonniseen kyynärpäävammaan, ja joukkueen taklaustilaston kärkipäässä touhunnut Raine Niemelä on edelleen sairastuvalla. Joukkue tarvitsee ensi viikonlopun Saints-otteluun erinomaisen onnistumisen.

Kommentoi

 • ”Sateen kastelema nurmi oli liukas ja pallo märkä, joten ottelussa nähtiin poikkeuksellisen paljon pallon pudotuksia ja menetyksiä. Näyttävin sellainen tapahtui kolmannen neljänneksen alussa, jossa oululaispuolustaja onnistui lyömään pallon Hyvinkään Pauli Sekin käsistä, mutta pallo etenikin ilmassa vielä parikymmentä jaardia ja päätyi sivurajasta ulos. Näin Falcons sai ”ilmaiset” 20 jaardia pelkän ilmassa lentäneen pallon avulla.”

  Tuo löytyi Falconsin raportista. Saatan olla väärässä, mutta eikös hyökkäyksen eteenpäin sivurajasta yli mennyt fumble pistetä peliin rähmäyspaikasta, eikä sieltä mistä pallo meni rajan yli? Muutenhan aina voisi tavoitella uusia yrityksiä tarkoituksellisesti heittämällä pallo eteenpäin yli sivurajasta. Tämä ihan off topic, kun raporttia luin.

 • Ottelun tuomarit pohtivat aivan samaa. Tulkinta oli se, että koska puolustaja löi pallon eikä hyökkääjä heittänyt, spotattiin pallo ylimenokohtaan. Enpä ole varma, mutta vaikutti oikealta tulkinnalta. Se tuossa oululaisia lähinnä kismitti, että pallo oli hyvin lähellä mennä yli maalialueen sivusta.

  Hatunnosto mielestäni hyvin tuominneelle kolmihenkiselle ryhmälle. Ilmeisesti oli tullut viime hetkellä yllättäviä poisjääntejä. Tosin kaksi viidettä yritystä pikkaisen naurattivat.. :)

 • Ei sillä ole väliä, miten, tai kuka lyö. Pallo spotataan hyökkäyksen (tai siis sen joukkueen, kumman hallussa pallo oli) näkökulmasta huonompaan pisteeseen fumblessa. Eli siihen, missä pallon hallinta menetetään, tai siihen missä se menee sivurajasta yli. Kumpi ikinä onkaan taaempana. Touchback sitten toki oma stoorinsa.

 • ”Section 11.11

  Fumbles (Including Fourth Down & Try For Point Fumbles)

  All fumbles that go forward out of bounds shall be placed back at the spot of the fumble. Teams may never fumble for positive yards.”

  Googlettamalla se löytyi. No sääntöjä on todella paljon, eikä kaikkia taida osata ulkoa edes Ed Hochuli tai Lamminsalo, ja pelin tiimellyksessä monesti asioita unohtuu.