Panthersille kolmas peräkkäinen yhden voiton kausi

Tuomo Tomperi 11.8.2014 19:49 19 kommenttia

1 2  
7 0 7
7 3 10

(1-7)

07

(5-3)

10

10.8.2014 klo 13:00 Lahti

Päijät-Häme Panthersin niukka tappio tietää sitä, että joukkueen voittosarakkeessa komeilee tälläkin kertaa ykkönen.

Etelä-Suomen Sanomien sivuilta löytyy ottelusta yhteenveto sekä Panthersin Jan Reinersin haastattelu.

Pelin kolmannella neljänneksellä Raisio teki kolme pistettä tuovan potkumaalin. Panthers sai pallon kun peliä oli pari minuuttia jäljellä. Hetkeä ennen päätöstä Panthers pääsi neljän jaardin päähän maalista.

– Sekunneista oli kiinni, että olisi saatu pallo maaliin, kuvailee Reiners pelin päätöstä.

– Pelillisesti sarja on ollut mukava, vaikka ei päästykään tavoitteisiin. Kauden toisella puolikkaalla laitoimme hyvin hanttiin pudotuspelijoukkueille, Reiners kertoo. (ess.fi)

Tappion myötä Panthersin saldoksi jää tälläkin kaudella yksi voitto, aivan kuten myös kausilla 2013 ja 2012. Lahti Jetsin hajoamisen luomaan tyhjiöön perustettu seura on ottanut harppauksia eteenpäin, mutta tuloksellisesti ensimmäiset kaudet ovat jääneet laihanpuoleisiksi. Joukkue on kärsinyt erityisesti hyökkäyksen tehottomuudesta. Tälläkin kaudella tuttu kaava toistui, sillä joukkue sai kaksi touchdownia aikaiseksi aiempien kausien tapaan vain yhdessä ottelussa.

Olisi kuitenkin väärin sanoa, että Panthers olisi jäänyt paikalleen polkemaan. Joukkue on matkalla oikeaan suuntaan. Jos tämän kauden ryhmä pysyy kasassa ja Panthers saa hyvän talvikauden alle, nähtäneen ensi kaudella voittoja jo useampia.

Oakmenille sunnuntain voitto ei tarjonnut parannusta sarjasijoitukseen. Joukkue matkaa ensi viikonloppuna Mikkeliin kohtaamaan sarjakakkonen Bouncersin.

Kommentoi

 • Panthers on kehittynyt huimasti joka kausi ja tulee osoittamaan tämän tulevalla kaudella. Pudotuspelijoukkueet laitettiin ahtaalle loppukaudesta ja ensi vuonna voittoja tulee urakalla

 • Jutussa on muuten pieni virhe. Panthers sai tällä kaudella pari touchdownia aikaan kahdesti, sillä Lionsia vastaan tehtiin 6+6 pistettä. Komppaan edellistä kirjoittajaa. Hyvä nähdä, että myös Lahdessa on tekemisen meininki – eiköhän niitä voittojakin ala kohta irtoamaan.

 • Voi olla että nyt sitten tulevalla kaudella Panthersi pärjää ihan hyvin kun on saatu kapulat rattaiden välistä pois.

 • http://www.panthers.fi/?p=2037 positiivista pöhinää.

 • Hieno homma! Ehdinkin jo ihmetellä, miksei Jets-juuria ole hyödynnetty ja nyt se tehdään oikein kunnolla. Lahti on sen kokoinen kaupunki, että sieltä pitää löytyä vähintään ykkösen tasoinen joukkue. Lisäksi kaupunki on niin keskellä pelaajamarkkinoita, että jatkossa vahvistuksia voi haalia monelta suunnalta. Hetkessä ei nousu ykköseen tapahdu, mutta varmasti saadaan yksi kova kilpailija kakkoseen hyvinkin pian. Lajin kannalta tämä oli hieno uutinen.
  Sivujuonena tästä voinee lukea, että Sampsa Ilmonen on lopettanut pelaajauransa. Ehkä ensi vuonna saamme lukea katsauksia kolmosesta ja Lahden seuraavaksi havittelemasta kakkosesta:)

 • Kolmosen katsauksiahan luettiin jo menneenä kesänä. Sitä en voi vielä sanona mistä sarjoista tulen ensi kesänä kirjoittamaan, mutta pyrin löytämään jälleen ne mielenkiintoisimmat sarjat juttuihini.

 • Lahdessa alkaa joukkue hiljalleen kasaantumaan: http://www.panthers.fi/?page_id=1077

 • Hienoa Lahti! Rikkokaa ensi kaudella seuran ennätys voitetuissa otteluissa

 • http://www.panthers.fi/?p=2124 siitä vois muutkin joukkueet ottaa vähän esimerkkiä.

 • Hieno ele. Yksi kysymys: Oliko Panttereilla muukin rooli kuin toimia juoksupoikana?

 • Hyvää pöhinää Lahdessa! Jotenkin tuntuu siltä, että tällä kertaa se voisi realisoitua kentälläkin. Kolmosestakin on tulossa mielenkiintoinen sarja.

 • Kaikki positiivinen uutisointi liittyen jefuun on positiivista. Hyvä Pantterit!

 • Pientä ennakointia ensi kesän 3. divisioonasta: https://faneille.com/jefu/kohti-tinamaljaa-talviennakko/#.Vo5V5PmLRD8

 • @Sampsa, etukäteen kiitokset näistä kirjoituksista! Viime kauden 3. divisioonan kirjoitukset olivat erittäin mielenkiintoista luettavaa ja aiheuttivat hienoja keskusteluja täällä.
  Kaino pyyntö, olisiko sinun mahdollista ottaa tällä kaudella myös 2. divisoona mukaan? Tällä kaudella 2. divari tuntuu olevan erittäin tasainen (pl. Oakmen) ja sinne nousi viime kauden 3. divarin kaksi mielenkiintoisinta seuraa. Vaahtera ja 1. divari saavat jo muutenkin palstatilaa keskusteluissa mutta 2. divisioona uhkaa jäädä väliinputoajaksi. Itseäni ainakin kiinnostaisi lukea analyysiä ja otteluraportteja siitä, miten viime kaudella 3. divarissa suhteellisen suvereenisti esiintyneet joukkueet pärjäävät seuraavalla tasolla ja siitä miten viime kauden tasainen kolmikko (ECG, Hanko ja Mikkeli) pystyvät vastaamaan haasteisiin.

 • Jos kysyntää ja aikaa riittää niin voin kyllä yrittää seurata myös tuota 2. divisioonaa. Kaikkeen ei kuitenkaan minunkaan aika riitä ja siksi seuranta voi olla näitä kahta valittua sarjaa vähäisempää.

 • ..kakkosen ennakon ja seurannan puolesta!

 • yes, please

 • Kyllä, kiinnostaa.

  BTW, tämä ketju on hyvin piilossa. Sattumalta itsekin tähän törmäsin.