Eagles kaatoi viimeisen tappiottoman joukkueen

Tuomo Tomperi 11.8.2014 19:18 8 kommenttia

1 2  
7 14 21
12 0 12

(3-5)

21

(7-1)

12

10.8.2014 klo 13:00 Kotka

Kotka Eaglesin yllättävä voitto Helsinki East City Giantsista varmisti, ettei yksikään 11vs11-futista tällä kaudella pelannut joukkue selvinnyt kaudesta tappioitta.

Lauantaina Kotkassa pelatulla ottelulla ei ollut kummallekaan joukkueelle erityistä panosta. Sarjajohtaja East City Giants oli jo varmistanut suoran finaalipaikan, kun taas Eaglesin tiedettiin jäävän ulos pudotuspeleistä. Eaglesin nousujohteinen kausi sai näin hienon sinetin. Joukkue voitti kolme viimeisestä neljästä ottelustaan.

Viime vuonna koettiin jonkinlaista historiaa, kun kolmen ylimmän sarjatason mestarit onnistuivat kaikki pelaamaan täydellisen, tappiottoman kauden. Gridironissakin aikanaan ihmetelty ilmiö syntyi, kun sekä Helsinki Roosters, Turku Trojans että Wasa Royals nostelivat kauden päätteeksi mestaruuspokaalia häviämättä kertaakaan.

Tänä vuonna puolestaan nähdään edelliskauden tilanteen täydellinen vastakohta, sillä East City Giants oli ennen sunnuntaita neljän ylimmän sarjatason viimeinen tappioton joukkue. Vaahteraliigassa sekä Roosters että Trojans ovat kärsineet tappion hyvistä otteistaan huolimatta, ja myös ylempien divisioonien Royalsille ja Huskiesille on löytynyt kengittäjä. Viimeksi tappioton joukkue puuttui kokonaan kaudella 2008, jolloin 11vs11-sarjat käsittivät kolme sarjatasoa.

Kommentoi

 • Ehkä, jos ei lasketa juniorisarjoja. U19 ja U17 pelataan myös 11vs11 futista. U19 sarjassa Roosters toistaiseksi tappioitta, ja U17 sarjassa 69ers voitti mestaruuden ilman tappioita.

 • Eagles panostaa vahvasti tulevaan kauteen. Pelinrakentajaksi värvätty legenda lajin huipulta…
  http://kotkaeagles.fi/2016/03/20/niclas-carpelan-eaglesin-edustusjoukkueeseen-kaudeksi-2016/

 • Legenda lajin huipulta? Ehkä legenda divareiden huipulta. Ei ole Nesi tainnut pelata ainakaan 15 vuoteen liigassa että lajin huipusta nyt ei voida puhua.. Mitään viemättä Nesin saavutuksista divareissa.

  Varmasti vahvistus Kotkaan ja eiköhän se posse tule mukana Esglesiin..

 • Älä höpötä! Kyllä Nesi on pelipaikallaan edelleen suomen kärjessä. Ihan helposti.

 • Ei kannettu vesi kaivossa pysy… eiku

 • Se tarkoittaa nykyään divareissa pelaamista – valitettavasti.

 • Siis olla QB:na Suomen huipputasoa…

 • Nesin tilastot viime vuosilta olivat häikäiseviä myös jenkkeihin verrattuna. Myös viime kaudella hän oli sarjan ykkönen ennen olkapäävammaansa. Se on kuitenkin se kriittinen kysymys. Fysiologian sääntöjen mukaan kyseinen vamma on krooninen.