Steelersin kotitaika murtui – makea voitto Lappeenrantaan

Tuomo Tomperi 10.8.2014 18:21 5 kommenttia

1 2  
7 7 14
18 0 18

(7-2)

14

(4-5)

18

9.8.2014 klo 15:00 Kuopio

Lappeenrannan Rajaritarit ottivat revanssin viime kesältä ja kaatoivat Kuopio Steelersin Väinölänniemellä 14-18. Kyseessä on Steelersin ensimmäinen kotitappio useaan vuoteen

Varsin yllättävä tulos katkaisi Steelersin tämän kauden trendin, jossa joukkue on poikkeuksetta onnistunut nousemaan voittoon viime hetkillä. Tällä kertaa Rajaritarit pystyivät kuitenkin viemään pisteet Lappeenrantaan.

Steelers lähti otteluun ilman panosta, kun taas Rajaritarit halusivat sinetöidä sarjapaikkansa ja osoittaa joukkueen olevan kakkosdivisioonan veroinen kapeasta rosteristaan huolimatta. Parin viikon takainen kohtaaminen taipui Steelerssien voittoon kun Ritarit sekoilivat ensimmäisen puoliajan. Jo silloin näiden kahden joukkueen kohtaaminen osoittautui erittäin tasaiseksi kun molemmilla joukkueilla peli kulki. (rajaritarit.com)

Amerikan malliin asetamme tähän artikkeliin myös tweetin voittoisan joukkueen pelaajalta.

Steelersin sarjasijoitukseen tappio ei kuitenkaan vaikuta käytännössä millään tavalla. Joukkue on runkosarjassa vähintään toinen ensi viikonlopun tuloksista riippumatta. Jos joukkue kaataa vahvan suosikin Huskiesin Hämeenlinnassa päätöskierroksella, voittaa se kakkosen runkosarjan. Kolmanneksi Steelers ei voi millään pudota, sillä se voittaa Hanko Sun Citya vastaan tiebreakin keskinäisten otteluiden piste-eron perusteella.

Onko Steelersin tähti sitten laskussa? Joukkueen pelinrakentajana tällä kaudella pelannut Andy Bezaire kertoo, ettei viimeisen kahden viikon nihkeistä tuloksista kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Bezaire ei sanoisi, että joukkue on varsinaisissa vaikeuksissa – vastustajat ovat vain pelanneet hyvin.

– Meillä on kova peli joka viikonloppuna, Bezaire toteaa.

– Meidän todella täytyy pelata parhaalla tasollamme voittaaksemme. Emme ole siinä tilanteessa, että voisimme vain lasketella voittoon ketään vastaan. Meidän tulee pelata joka viikko.

Loukkaantumisista viimeisen kahden viikon tulokset eivät kerro, sillä Bezairen mukaan joukkue on ollut niiden suhteen tällä kaudella onnekas. Rajaritareille kokenut pelimies halusi nostaa hattua, sillä joukkueen pelisuunnitelma onnistui mainiosti. Bezairen mukaan Steelers ei löytänyt vastausta vierailleen ennen kuin toisella puoliajalla. Lappeenrannan valmentaja Mikko Hoville Bezaire lähetti erityiset kehut.

– Rajaritarit pelasivat neljä neljännestä kovaa futista, toisin kuin me.

Ensi viikonloppuna Steelers matkustaa Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettuu sarjan kovimmaksi joukkueeksi arvioitu Huskies. Steelers onnistui päihittämään Huskiesin aiemmin kaudella kotonaan, mutta tulevana viikonloppuna voi olla toinen ääni kellossa. Valmistautumisen taso ratkaisee Bezairen mukaan tälläkin kertaa.

– Käymme läpi tämän ottelun tavalliseen tapaan ja siirrymme sitten eteenpäin kohti Huskies-ottelua. Joka viikko on haaste – keskittyminen ei saa herpaantua.

Lue myös

Kommentoi

  • Paikalla oli taisi olla ainakin yksi ellei kaksi kuvajaa. Olisiko kuvia tästä pelistä?

  • Kuvaajat olivat lappeenrantalaisia ja kuvat ovat tulossa jossakin vaiheessa facebookiin. Kuulema menee viikko tai kaksi kun kuvat tulevat nettiin.

  • Onko taas vaan sätitty omia pelaajia ja tuomareita. Ei pitäs kotona 13 pelaajalle hävitä. Hävekkää! Paska ryhmä vai mikä se on ei anna armoa jos ei pelata ryhmänä. Herätys!!

  • Kuviin linkki löytyy kyseisen pelin facebook ottelutapahtumasta.