McCrean paluu täysosuma sikstareille?

Tuomo Tomperi 10.8.2014 18:56 Ei kommentteja

1 2 3 4  
6 8 0 11 25
7 6 15 3 31

(2-5)

25

(6-1)

31

9.8.2014 klo 16:00 Helsinki

Helsinki 69ers piti todella yllättäen Roostersia pinteessä neljä neljännestä lauantain ottelussa. Charles McCrean paluu mustapaitaan näytti lisäävän joukkueen tehoja merkittävästi.

Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt 69ers yllätti monet taistelemalla täysillä ottelun voitosta. Vielä puoliajalla joukkue jopa johti ottelua, mutta Roostersin vahva kolmas neljännes siirsi otteen vieraille. 69ers onnistui järjestämään ensimmäisellä puoliajalla kaksi pitkää, kelloa kuluttavaa hyökkäysvuoroa, jotka molemmat päättyivät touchdowniin. Roosters-hyökkäys oli ottelussa tutun tehokas, mutta rajallisista tilaisuuksista johtuen suuri määrä pisteitä jäi punapaidoilta tekemättä.

Roosters aloitti kolmannen neljänneksen hyvin keskushyökkääjä Jere Jussilan päättäessä Sheltonin srceen-heitosta hyökkäysvuoron touchdownilla ja Kimi Linnainmaan ottaessa kiinni kahden pisteen lisäpistepelin. John Clements katkaisi Thomasin syötön vieden pallon 69ersin päätyyn mutta jälleen täysin turha väärä blokkaaminen pyyhki yli Clementsin touchdownin. Jussila paikkasi tilanteen siirtämällä kahdella juoksulla pallon maaliin (28-14). (helsinkiroosters.com)

Kohuttu vahvistus McCrea oli ase joukkueelleen juoksupelin lisäksi myös heittopelissä ja palautuksissa. Miehen kokonaissaldo iltapäivältä oli kunnioitettavat 195 jaardia. Pelinrakentaja Marques Ivoryn korvannut Jason Thomas pelasi yllättäen varsin hienon ottelun heittämällä 170 jaardia ja kaksi touchdownia. Palloa jaettiin heittopelissä kuudelle eri vastaanottajalle. RJ Long oli kahdesta maalistaan huolimatta vain sivuroolissa, kun 69ers esitti kauden tasaisinta hyökkäyspeliään. Viime viikonloppuna Long napsi peräti 11 kiinniottoa ja 263 jaardia. Jos Thomas pystyy pitämään lauantaina nähdyn tason, ei ole syytä miksei Ivory istuisi penkillä myös tulevissa kamppailuissa.

Ivoryn korvaaminen kauden parhaan ottelun jälkeen on niin mielenkiintoinen yhtälö, että sitä kannattaa ruotia vielä hetken verran. Jos mies heittää liki 500 jaardia ja johtaa joukkueensa hyvin lähelle voittoa ennakkosuosikki TAFT:sta, ei miestä voi ainakaan syyttää huonosta pelistä. Kenties vastaus löytyykin siitä, kelle palloa on heitetty. Kuten jo tämän ottelun ennakossa nostin esille, on 69ersin heittohyökkäys nojannut todella vahvasti RJ Longin ja Ario Winstonin suorituksiin. Suomalaisista eniten kiinniottoja on kerännyt ylivoimaiseen tapaan keskushyökkääjä Andre Dahlman. Tällainen tilanne voi kieliä myös siitä, ettei pelinrakentaja välttämättä luota täysin suomalaislaitahyökkääjiinsä. Osalle jenkkipelinrakentajista tuottaa vaikeuksia tottua eurooppalaisen pelin tasoon, jos he ovat pitkään pelanneet huomattavasti taitavampien pelaajien kanssa. Ivoryn tilanteessa on täysin mahdollista, että hän kokee pelaavansa luontevasti vain lingotessaan palloa Longille ja Winstonille.

Lue myös

Kommentoi