Butchers jatkaa voittokulkuaan liigassa

Tuomo Tomperi 10.8.2014 13:26 Ei kommentteja

1 2 3 4  
3 0 7 8 18
6 7 0 13 26

(5-2)

18

(4-3)

26

9.8.2014 klo 16:00 Seinäjoki

Porvoon Butchers on noussut alkukauden haparoinnin jälkeen tiukasti mukaan pudotuspelitaisteluun. Yllättävä voitto Seinäjoki Crocodilesista paransi tuntuvasti porvoolaisten asemia.

Heinäkuun alun TAFT-tappion jälkeen moni oli jo valmis lyttäämään tämän kesän Butchersin täysin. Kolme ottelua ja kolme tappiota eivät tehneet vaikutusta. Joukkueen juoksupeli näytti elonmerkkejä, mutta Jabari Harrisin pyörittämä heittopeli tuotti laihoja tuloksia. Heittopeli ei mairittele vieläkään, mutta neljä voittoa myöhemmin Porvoossa on hieman mukavampi hengittää.

Sarjan kärkijoukkue Crocodiles kaatui vakuuttavasti vahvalla juoksupelillä ja erittäin fyysisellä puolustuksella. Butchers ei Crocodilesin hyvästä alusta hätkähtänyt, vaan jatkoi itsepintaisesti oman pelisuunnitelmansa toteutusta. Hänelle jopa hieman vaatimattomat 161 jaardia juossut RJ Jackson sai tällä kertaa erinomaista taustatukea fullback Sebastian Lindelliltä, joka juoksi 16 kannolla 77 jaardia ja touchdownin. Puolustuksessa Butchers esitti ennakkoluulotonta ja erittäin kovaa peliä. Takapuolustaja Niko Roiko erottui puolustuksesta edukseen.

Butchers on saanut konettaan käyntiin sitä paremmin, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Joukkueen yksi vahvuus on kookas ja fyysinen hyökkäyksen linja, joka pystyy raivaamaan tilaa joukkueen juoksuhyökkäykselle. Butchers oli heittoblokkauksessa ajoittain vaikeuksissa varsinkin Prince Goodenin kanssa, mutta juoksupelissä linjapeli oli rautaa. Gooden kohtasi pelinrakentaja Harrisin muutamaan otteeseen takakentällä, mutta Harris pystyi selvittämään nämä tilanteet loistavalla atleettisuudellaan. Osan Harrisin kehnoista heittotilastoista selittää se, että mies linkosi usein pallon pois välttääkseen säkityksen.

Kaksi viikkoa sitten näytti siltä, että tappiottomalla pelillä sarjaa johtava Crocodiles marssisi vääjäämättä kohti kotietua. Kaksi peräkkäistä tappiota ovat kuitenkin tiputtaneet joukkueen sarjassa kolmanneksi. Kapealla rosterilla kauteen lähtenyt joukkue on kärsinyt viime viikkoina merkittävistä loukkaantumisista, sillä Trojansia vastaan jalkansa loukannut keskushyökkääjä Mika Nissinen sai tänä viikonloppuna seuraa Velipekka Jaakonsaaresta. Nissinen mursi Turussa pohjeluunsa. Jaakonsaaren vammasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta Crocodilesin otteluraportin mukaan molemmat ovat sivussa koko loppukauden. Mikäli päävalmentaja Charles Rifenbark ei aiemmin kaudella ollut huolissaan joukkueensa juoksupelistä, nyt hän aivan väistämättä on.

Crocodilesin hyökkäyksen ongelmat eivät kuitenkaan selity täysin loukkaantumisilla, kuten myös joukkueen sivuilla todetaan.

Puolustuksesta hajosi tänään Mika Luoma ja ennestään sivussa olleiden Janne Rautiaisen, Jie Lin, Tobias Mäen ja sivussa olleen J-P Koivumäen lisäksi. On ihan selvää, että kaikilla muillakin joukkueilla on kolhuja, mutta suurella osalla myös rosteri on leveämpi.

Nämäkään kolhut eivät selitä sitä, että alkukaudesta loistaneen hyökkäyksen pasmat ovat nyt sekaisin. Juoksu-uhka on minimaalinen ja kun heittopelitkään eivät napsahda kohdilleen, jotain on keksittävä ja kehitettävä. Heittohyökkäys on saatava rullaamaan siis samalla tavalla kuin se toimi Spencer Cutlanin tekemissä kahdessa TD:ssa. (crocodiles.fi)

Jos pari viikkoa sitten näytti siltä, että Crocodiles on yksi suosikeista taistelemaan jopa Vaahteramaljasta, voidaan tällä viikolla olla jo hieman maltillisempia. Tulevat viikot näyttävät, saako joukkue rivejään kasaan kauden ratkaisupelien lähestyessä. Butchers sen sijaan on näyttänyt, että joukkueen kurssi on tukevasti ylöspäin.

Katso myös

Kommentoi