Trojans voittoon Crocodilesista – kotietu tarjolla molemmille

Tuomo Tomperi 4.8.2014 21:07 18 kommenttia

1 2  
17 20 37
13 6 19

(5-1)

37

(5-1)

19

2.8.2014 klo 16:00 Turku

Odotettu kärkikamppailu Turku Trojansin ja Seinäjoki Crocodilesin välillä ei jättänyt lauantaina kylmäksi. 800 katsojalle tarjottiin jännittävä ja kovatasoinen kamppailu. Trojansin voitosta huolimatta Crocodilesille on edelleen kotietu tarjolla.

Vierasjoukkue Crocodiles joutui lähtemään otteluun hieman hankalista asemista, sillä joukkueen puolustuksen linjan johtohahmo Prince Gooden joutui jättämään kamppailun väliin edellisen ottelun tapahtumien takia saamansa pelikiellon vuoksi. Crocodiles taisteli kuitenkin mukana pelissä varsin pitkään. Turun kolme peräkkäistä touchdownia toisella puoliajalla käänsivät kamppailun kuitenkin isännille.

Kauden kuudes Vaahteraliigan kamppailu tuotti Crocodilesille ensimmäisen tappion runkosarjassa. Vierailu Turkuun ei tuottanut kuin pelikokemusta erittäin vahvalta sarjanousija Trojansilta. Helteisessä säässä pelatussa kamppailussa isäntien juoksupeli ex-krokotiili Jocques Crawfordin johdolla osoittautui liian hankalaksi pysäytettäväksi. (crocodiles.fi)

Crocodilesin toisella puoliajalla tekemät virheet kostautuivat pahasti. Joukkue rähmäsi kolmannella neljänneksellä kahdesti, ja molemmilla kerroilla Trojans onnistui rankaisemaan vieraitaan seitsemän pisteen arvoisesti.

…rähmäyksen kuitti tuli välittömästi, sillä pienen pingpongin jälkeen irtopallo päätyi Peter Högströmille, joka sai kunnian nauttia puolustuksen linjamiehelle harvinaisesta herkusta ja tuuletella maalia. (turkutrojans.com)

Trojansin voitto muodostaa mielenkiintoisen kolmen joukkueen kimpan Vaahteraliigan kärkeen. Sekä Roostersilla, Crocodilesilla että Trojansilla on tilillään viisi voittoa ja yksi tappio. Jännittäväksi tilanteen tekee se, että vain kaksi joukkueista voi ansaita runkosarjan jälkeisen kotiedun. Yhden kohtalo on pelata välierävaiheessa vieraissa.

Erikoisen lohkojakon ansiosta Crocodilesin loppukausi on kolmikosta selvästi helpoin. Crocodiles lähtee kaikkiin jäljellä oleviin otteluihinsa selkeänä suosikkina. On täysin mahdollista, että joukkue selviää runkosarjasta yhdellä tappiolla. Tämä tietäisi varmaa kotietua, koska Roosters ja Trojans kohtaavat vielä toisensa kertaalleen runkosarjan päätöskierroksella. Mikäli Crocodiles ei siis yllättäen kompuroi, joutuu joko Trojans tai Roosters matkustamaan välieriin Seinäjoelle.

Crocodilesilla on taskussaan arvokas 45-0 -voitto Roostersista edelliseltä kierrokselta. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Roosters päihittää Trojansin vielä toistamiseen runkosarjassa, voi Crocodiles hyvinkin voittaa runkosarjan. Runkosarjan voittajalle on tarjolla välierävastustajaksi hyvällä todennäköisyydellä joko Vantaan TAFT tai Porvoon Butchers. Vaahteramalja pelataan joukkueista riippumatta tuttuun tapaan Helsingissä.

Katso myös

Kommentoi

 • ”joutuu joko Trojans tai Roosters matkustamaan välieriin Seinäjoelle.” Eihön se ole runkosarjan 4 joka joutuu sinne, jos Turku ja Roosters voittavat muut ottelut, Turun viimeinen ratkaisee pelataanko playoff Turussa vai Helsingissä

 • Ah, mulle oli sattunut kömmähdys. Tosin myös Trojans voi voittaa runkosarjan voittamalla kaikki jäljellä olevat ottelunsa. Silloin yhdeksän voiton Crocodiles isännöisi Roostersia.

 • Pelissä muuten nähtiin kaiken muun sikailun ohessa kunnon textbook targeting 2. neljänneksellä. Jostain kumman syystä Crocojen #20 sai kuitenkin jatkaa eikä lentänyt suihkuun. Miksiköhän? Samalla kentällä tällä kaudella on kevyemmästäkin ajettu ulos…

 • Eipähän sextareilta viety maalia pois kun 10yd ennen maalia alko TAFT pelissä joku musta mies tuulettamaan. Oli muutan sama tuomari sivu rajalla joka pilasi EM-loppukisatkin niin luulisi että olis lippu lentänyt mutta eipä mitä maali hyväksyttiin ja meni sitten peli tiukaksi. Samanlaisesta hylättiin ratkaisumaali naistenpelissä Turussa kun Roosterssille annettiin voitto. Alkaa kohta olemaan sellanen tuomaristo suomessa että ei kannata paljoa peli kamoja päälleensä pukea, Lampinen, Perttu ja tää nuori nulikka mistä just puhuin.

 • Mitähän sääntökohtaa kyseisessä tilanteessa rikottiin?
  Jos tarkoitat sitä jossa pelaaja nosti käden ilmaan ennen maalialueelle tuloa, niin ei ainakaan säännöistä löydy kohtaa joka siitä tekisi rangaistavan, jollei sitä kohdisteta vastustajajoukkueelle.

 • Jostain syystä liiton puheenjohtaja on eri mieltä asiasta sun kanssas.
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/11465503/#comment-61507047

  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3390

 • Ongelma tämän(kin) säännön kanssa on se, että ko. sääntö ei ole enää ns. ”muotisääntö”. Tarkoitan tällä sitä, että kun joka syksy/kevät saadaan uusia sääntötulkintoja tänne pohjolan periferiaan asti, niitä aletaan paukuttaa tuomareiden päähän pakkotoistolla. Näin ollen näitä ”uusia” tulkintoja kyylätään kieli pitkällä kentällä niiden esittelyvuosina, mutta sen jälkeen niistä ei kuulla enää käytännössä koskaan.

  Esimerkkeinä viime vuosilta mm. Horse Collar Tackling, tässä kyseinen tuulettaminen ENNEN maalia, varusteiden yhteneväisyys (samanväriset sukat jne.) ja tänä vuonna tutuksi tullut Tarketing.

 • Mites mä muistelisin että tällä kaudella jossain pelissä hylättiin maali kun maalialueella juhlittiin? Itsekin ihmettelin että miten siitä voidaan hylätä maali kun rike tapahtuu vasta maalin jälkeen. Norosen kommentin perusteella ei voidakaan. Muistelenko ihan väärin vai onko näin tapahtunut tällä kaudella?

 • Maalia ei ole hylätty vaahterassa ainakaan tietääkseni mutta Wolverinesin Sebastian Sagne ainakin sai omien puheittensa mukaan 15yd maalialueella tuulettamisesta ja se mitattiin sitten alotuksessa.

 • Rulettaja tiivisti asian niin täydellisesti, ettei sitä oikeastaan paremmin voi sanoa. Bravo!

  Osaan arvostaa tuomareita, he tekevät erittäin tärkeää työtä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että NCAA:n uusimpien villitysten seuraamisen sijaan voimavarat kannattaisi täällä Suomessa keskittää aivan perustoiminnan parantamiseen.

 • northernlightsilta hylättiin aikanaan liigassa maali kun stacy thomas tuuletti 10-5 jaardia ennen maalialuetta. edelleen katkera :D

 • Rulettajan ja katsojan kanssa täysin samaa mieltä. Mutta näinhän se menee aina kun on kyseessä ihmisten välinen kanssakäyminen. Järki jätetään narikkaan ja keskitytään täysin toisarvoisiin asioihin koska ne ovat muodissa tai muuten hyvin esillä. Toisaalta ymmärrän kyllä tuomaritoiminnan moninaiset vaikeudet itsekin monta vuotta viheltäneenä—- tosin jääkiekon puolella.

 • @Kaikki – sen verran täytyy omaa kirjoitustani, että en missään nimessä kritisoi tuomareita, jotka ovat tämän aivopesun uhreja vaan järjestelmää, jolla uudet säännöt tuodaan Suomeen. Tuomarit tekevät kaikkensa ja aivan varmasti parhaansa mutta kun jotain asiaa toitotetaan riittävän paljon, siitä tulee vakio. Kummallista tosiaan että edellisten vuosien muotirangaistukset eivät enää näy rangaistuskartassa millään tavalla merkittävinä tekijöinä.

 • Toisaalta vaikka sääntö olisi miten typerä, niin miten typerää on tehdä se rike jos sääntö on tiedossa? Jos sääntö taas ei ole pelaajien tiedossa, niin kenen vastuulla se on?

  Taunting-sääntönä ton voisi mun mielestä perustella, mutta nykyinen linjaus on suorastaan urheiluhengen vastainen. Perustelu ”linjanveto olisi vaikeaa, joten kiellämme kaiken” on suoranaista tuomareiden aliarvioimista. Onhan siellä nytkin vastustajalle asiattominen puhuminen kielletty, jonka suhteen tuomarin täytyy käyttää harkintaa (koska puhumista kokonaan ei ole kielletty).

 • Oletteko lukenut tätä, joka tuonne oli aiemmin postattu?

  ”Jostain syystä liiton puheenjohtaja on eri mieltä asiasta sun kanssas. http://keskustelu.suomi24.fi/node/11465503/#comment-61507047

  Näyttää nimittäin siltä, että täälläkään ei lukijat ymmärrä sitä, että emmehän me voi täällä Suomessa vaan elellä omien sääntöjen mukaan, kun kuitenkin olemme mukana hommassa kansainvälisesti. Kuten tuossa linkin takana oli mainittu ”sääntömuutokset pitäisi ajaa läpi maailmanliitossa”

 • Tee niin tai näin, tuomari on aina jonkun mielestä aina väärässä.
  Tuokin olisi varmaan aiheuttanut samanlainen, jollei pahemmankin, ’pskamyrskyn’ jos olisi liputettu.
  Eiköhän anneta tuomareiden tehdä hommansa ja keskitytään me vain pelaamaan sääntöjen mukaan. Jokainen varmaankin osaa ne säännöt ja tietää mitä saa tehdä.

 • Kaikella kunnioituksella nimimerkkikirjoittajia kohtaan tämä keskustelu karkasi aivan eri peliin Targettajan kommentin jälkeen. Itse en jaksa olla niin kiukkuinen tuulettamisista ja siitä seuraavista rangaisuksista jne jne. Tätä keskustelua voisi jatkaa vaikka Taft-69ers-pelin ympäristössä.
  Se tosin Targettajan kanssa oli samaa näkemystä, että ”rikkeen” tekijä oli amerikkalainen pelaaja. Muihin hänen kommentteihin en puutu mitenkään.

 • Sikäli ymmärrän hypyn tilanteesta toiseen, että molemmissa tapauksissa rikkeen tekijä oli sama pelaaja. Eli, jos nyt ihan nimeltä mainitaan, niin Roman Runner. Pelin loppupuolella tämä roomalainen juoksija vaikutti turhautuneelta vai olisiko juoksujalkaa ruvennut painamaan. Peliminuutteja nimittäin kertyi molempiin suuntiin sitä vauhtia, että heikompaa olisi jo varmaan huimannut.