Roostersille onnistuminen Sheltonin debyytissä

Tuomo Tomperi 4.8.2014 20:49 3 kommenttia

1 2  
30 50 80
0 7 7

(5-1)

80

(0-6)

07

3.8.2014 klo 18:00 Helsinki

Edellisen kierroksen rökäletappiostaan sisuuntunut Helsinki Roosters näytti Kouvola Indiansille, millainen ero Vaahteraliigan kärjen ja häntäpään välillä tällä hetkellä on.

Roostersin tänään julkaistu raportti kertaa ottelun tapahtumia tutun laadukkaasti. Jeremy Dixonin valitettavan lähdön jälkeen Indians joutui lähtemään otteluun Mikko Lautamatti pelinrakentajanaan. Lautamatti taisteli kokeneena pelaajana sisukkaasti, mutta isäntien etu linjapelissä ei antanut Indians-hyökkäykselle juuri mahdollisuuksia.

Ykköspelaajansa Jeremy Dixonin menettänyt Kouvola Indians pystyi vain hidastamaan Roostersin menoa sunnuntaina Velodromilla. Indiansin lähtöasemia heikensi myös Ranskan maajoukkueen puolustuksen linjan Anthony Cheronin puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta. Sean Shelton johdatti Roosters hyökkäyksen ensimmäisessä pelissään koviin lukemiin. Hyökkäys eteni yhteensä 650 jaardia, 348 heittäen ja 302 juosten takoen taululle 80 pistettä. (helsinkiroosters.com)

Shelton onnistui debyyttiottelussaan loistavasti, oli vastustajana kuka tahansa. Indiansia vastaan Roosters käytti tilaisuutta hyväkseen ja antoi 70% heittotarkkuudella palloa lingonneen Sheltonin pelata koko ottelun. Pelituntuma tulee amerikkalaiselle tarpeen, sillä hän ei ole ehtinyt harjoitella joukkueen mukana vielä kovinkaan pitkään. On todennäköistä, että Shelton pelaa myös tulevan viikonlopun ottelussa 69ersia vastaan pitkään, vaikka ottelu ratkeaisikin aikaisin.

Roosters ei hellittänyt kaasua toisella puoliajalla, vaikka ottelu oli jo aikapäiviä sitten ratkennut. Tietyllä tapaa ottelu toimi mestarijoukkueelle harjoituksena tulevia koitoksia ajatellen. Roosters kokeili John Clementsin hyödyntämistä hyökkäyksessä, ja Clements nappasikin 116 jaardia ja kaksi touchdownia. Mikäli Jaycen Spearsin sairasloma venyy, saattavat punapaidat käyttää Clementsia jatkossakin molemmin puolin palloa. Spearsin tilalla Jere Jussila eteni kohtuulliset 245 jaardia ja kuusi touchdownia.

Robert Johnsonin loukkaantumisen tultua ilmi kirjoitin, miten Roostersin ”pelinrakentajatilanne on suuri kysymysmerkki ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011”. Yhden ottelun perusteella ei tietenkään kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta toistaiseksi Roosters-valmennus näyttää onnistuneen erinomaisesti. Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.

Katso myös

Kommentoi

  • ”eteni kohtuulliset 245 jaardia ja kuusi touchdownia” :-D

  • Juu junnu Rb ihan kohtuullinen peli ;)

  • Kylläpä puhhuu tuossa videolla sarvela komiaa teksasin jenkkimurretta.