Lionsin raskaalle kaudelle onnellinen loppu

Tuomo Tomperi 4.8.2014 20:11 7 kommenttia

1 2  
6 8 14
6 6 12

(1-7)

14

(1-6)

12

2.8.2014 klo 14:00 Lohja

Kolmosdivisioonan Lohja Lions otti kesän viimeisessä ottelussaan kauden ensimmäisen voittonsa, kun Panthers Lahdesta kaatui 14-12. Raskaasta kaudesta jäi voiton myötä hyvä maku suuhun.

Lions löysi itsensä tutusta tappioasemasta toisella puoliajalla, kun Panthers siirtyi 6-12 -johtoon Eemi Huhtisen touchdownilla. Lohjalaisyleisön riemuksi kotijoukkue onnistui kuitenkin vielä kertaalleen maalinteossa. Kun myös lisäpisteissä onnistuttiin, johti Lions yllättäen ottelua 14-12.

Panthers saa pallon itselleen kun peliaikaa on jäljellä 1.58. Panthers pystyy etenemään Lohjan kenttäpuoliskolle, mutta sitten tapahtuu hyvin pelanneella pelinrakentaja Eemi Huhtisella pieni “rookie-virhe” ja hän heittää pallon liian matalana. Lohjan lineback poimii pallon ilmasta itselleen ja ottelu on päättynyt. Lohja voittaa ottelun numeroin 14-12 hienon taistelun jälkeen. (paijathamepanthers.com)

Lionsin kauden soikin päättyvän onnistumiseen, sillä kokonaisuutena kulunut kesä on ollut lohjalaisjoukkueelle varsin raskas. Harmaita hiuksia ovat aiheuttaneet uusille joukkueille tyypillisesti materiaalin vähyys ja taustaorganisaation kapeus. Myös kauden päätösotteluun Lions joutui lähtemään alle 20 pelaajan voimin. Joukkue on kuitenkin jaksanut taistella koko kauden, ja viimeisessä ottelussa uurastus lopulta palkittiin. Lions sijoittuu voitosta huolimatta kolmosen kuudenneksi yhdellä voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Vaikka nykymuotoinen Lions pelasikin tänä kesänä tulokaskauttaan, on Lohjalla pelattu amerikkalaista jalkapalloa ennenkin. Viimeksi Lions osallistui miesten I-divisioonaan kaudella 2004, jolloin joukkue otti seitsemästä ottelusta kaksi voittoa. Pelaajapulaan kaatuneen joukkueen jäljelle jääneet pelaajat ovat sittemmin edustaneet useitakin seuroja. Lionsin nykyinen pelinrakentaja Ilpo Laakso aloitti lajin aikanaan Lohjalla vuonna 2004, mutta on sittemmin edustanut useita eteläsuomalaisia seuroja. Ajatus Lionsin pystyttämisestä heräsi kesän 2013 jälkeen.

– 2013 kesän jälkeen lähdettiin sitten luottavaisin mielin kokeilemaan, saataisiinko Lohjalle joukkue 10 vuoden tauon jälkeen. Tässä sitä nyt seistään omalla nurmella vihdoin ja viimein, Laakso totesi aiemmin kesällä Ykköslohjan haastattelussa.

– Ihan niin paljon emme saaneet pelaajia mukaan, kuin olimme toivoneet. Talvikaudella treeneissä kävi noin 60 uutta innokasta, mutta tästä huolimatta pelaajien määrä jäi vain reiluun kahteenkymmeneen, Laakso kommentoi verkkolehdelle.

Lions-puolustusta tänä kesänä koordinoinut Antti Kettunen kertoo, ettei pelaajien vähyys voinut olla vaikuttamatta joukkueen toimintaan. Valmentaja kuvailee kautta äärimmäisen raskaaksi, mutta myöntää toisaalta, että voittoon on mukava päättää.

– Pelaajistosta näki, että hyvää teki raskaan kauden jälkeen voittaa edes yksi peli, mutta osiasia on se, että Lohja Lions oli kaudella 2014 huonoin suomalainen 11vs11-futista pelannut joukkue. Ei siihen kovin tyytyväinen voi olla. Vaan kyllähän me käytiin voittoa asianmukaisin menoin juhlistamassa, Kettunen kommentoi.

Vaikeasta kaudesta huolimatta Lohjalla ei olla missään tapauksessa heittämässä pyyhettä kehään – päinvastoin. Tavoitteena on ensi vuonna aloitella junioritoimintaa, eikä naisten joukkuekaan ole poissuljettu ajatus. Joukkue tarvitsee kuitenkin runsaasti lisää aktiiveja toimintansa tueksi. Tämä kausi mentiin mallilla, jossa muutaman henkilö vastasi suuresta osasta taustatyötä. Lohjalla tiedetään, että laajempi materiaali niin kentällä kuin sen laidallakin on tärkeä osa joukkueen tulevaisuutta. Tällä kaudella joukkue menestyi vaatimattomasti osaltaan juuri siitä syystä, ettei joukkueen kapea pelaajisto kestänyt kovasta kuormituksesta johtuvia loukkaantumisia.

Joukkueen päävalmentajana toimiva pitkän linjan jenkkifutismies Marko Vartiainen kertoo, että vaikka tulosten valossa kausi ei ollutkaan menestys, nähtiin kentällä kuitenkin hyvin taisteleva ja pelaava leijonalauma. Vartiainen ei usko, että Lions oli tällä kaudella pelillisesti heikoin 11vs11-joukkue. Puolisentusinaa lisäpelaaja olisi tehnyt Lionsille tällä kaudella mannaa.

– Ensi kautta ajatellen pitää harjoittelu aloittaa jo kuukauden päästä ja uusien pelaajien rekrytointi joukkueeseen samantien, Vartiainen tiivistää.

– Voitto kuitenkin ekalla kaudella on arvokas ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kuten Antti mainitsi, tarvitaan myös muuta väkeä ympärille tekemään arvokasta työtä seuran kehittämiseksi. Myös pelaajien määrä treeneissä pitää saada nousemaan, jotta voimme kehittyä joukkueena. Kaikki on kiinni ajoituksista ja luvuista, näitä ei saatu oikein hinkattua kummallakaan puolella palloa kunnolla. Töitä siis on tiedossa!

Kommentoi

 • Tuloksellisesti kausi ei mennyt sinne päinkään mitä ennen kautta uumoiltiin, mutta toivottavasti jäimme mieleen kovaa ja rehtiä futista pelaavana joukkueena. Vikassa pelissä 18 ukkoa. Toki materiaalista kertoo jotain että taisi käytännössä olla season high roster koska kaikki olivat pelikuntoisia.

  Vuosi lisää treeniä ja lisää ukkoja mukaan, ensi kaudella taas tavataan!

 • Kyllä ehdottomasti Lohja oli yks mukavimmista vastustajista! Hauskaa, reilua ja kovaa!

 • Sehän oli asiallinen kirjoitus, kiitos tästä.

  Toivottavasti näitä kausia ei tarvitse kokea enää koskaan.

 • Kiitoksia omasta puolestani kovaa mutta rehdisti pelanneelle Leijonalaumalle. Tällä kertaa kissapetojen tittelin vei siis Lohja, ensi kaudella kolistellaan taas. Oli huikea matsi, ja nyt parin nukutun yön jälkeen ei ihan niin paljoa tappio korpea, vaikkakin otsassani on yhä siihen kuulumaton lisäke..

 • Omasta (näin vastustajan) perspektiivistä Lohja ei ollut kolmosen tämän kauden huonoin joukkue.
  Toivottavasti pelataan taas joskus tulevaisuudessa!

 • Toivon todellakin et saatte pelaajia rinkiin mukaan ja paljon, jolloin voitte haastaa 3 kärkijoukkueet helposti.

 • Ei uudella joukkueella voi olettaa menevän kovinkaan hyvin heti alkuun. Kokemusta ei saa kuin pelaamalla. Ensi vuonna tiedetään mihin ryhdytään ja se näkyy talviharjoittelussa varmasti. Nyt samantien harjoittelu käyntiin ensi kautta varten. Lisää uusia kundeja rosteriin jne.. Hienoa että olette tulleet back in bussiness!