Jaguaarit nousivat suosta – divarin playoff-taisto käy kuumana

Tuomo Tomperi 3.8.2014 10:53 2 kommenttia

1 2  
15 28 43
14 28 42

(2-4)

43

(2-3)

42

2.8.2014 klo 17:00 Jyväskylä

Neljällä tappiolla kautensa aloittaneet Jyväskylän Jaguaarit ottivat toisen perättäisen voittonsa yhden pisteen marginaalilla. Tampere Saintsin päihittäminen Viitaniemessä tiivistää divisioonan asetelmia entisestään.

Ennen ottelua asetelmat olivat selvät: Jaguaareille kelpaisi vain voitto. Kotijoukkueen tilanne ei kuitenkaan näyttänyt kovinkaan vahvalta Tampere Saintsin karatessa 29-42 -johtoon viimeisen neljänneksen puolivälissä. Jerell Jonesilla ja Jaguaareilla oli kuitenkin vielä pari jänistä hatussaan jäljellä, ja ratkaisu kulminoitui lopulta aivan ottelun viime sekunneille. Tommi Tyrväisen touchdown toi kotijoukkueen pisteen päähän, ja hetkeä myöhemmin Jones juoksi itse voittoon oikeuttaneet lisäpisteet sisään.

Saintsin keskushyökkääjä Matti Airaksinen ei ollut pelikunnossa avausottelussa kärsimänsä vamman seurauksena. Airaksisen puuttuminen on vaivannut Saintsia koko kauden, mutta Jaguaareja vastaan joukkue löysi myös juoksu-uhkaa.

Saints eteni pääosin nopeilla heitoilla, josta laitahyökkääjät saivat hankittua hienosti lisäjaardeja. Tamperelaisten ykköskeskushyökkääjä Matti Airaksinen ei ollut vieläkään pelikunnossa, mutta Jaakko Koivunen tuurasi häntä hyvin ja Saints pystyi myös juoksemaan pallon kanssa. (jaguaarit.com)

Jaguaarien päävalmentaja Mikko Lyyralle voitto kelpasi, vaikka tiukille menikin.

– Eihän tuo ottelu valmentajan unelma ollut, mutta tarjottiinpahan yleisölle melkoinen näytös ja otettiin huikea voitto tiukalla loppukirillä, päävalmentaja kommentoi seuran sivuilla.

Jaguaarien voiton myötä sekä jyväskyläläiset, tamperelaiset että Oulu Northern Lights ovat kahdessa voitossa, kun pelaamatta on 2-3 ottelua. Saints ja Lights kohtaavat runkosarjan päätöskierroksella Oulussa. Jokainen joukkueista kohtaa vielä Hyvinkää Falconsin runkosarjassa. Lisäksi Jaguaareilla ja Saintsilla on ottelut sarjakärki Royalsia vastaan.

Voitosta huolimatta Jaguaarien tie pudotuspeleihin on yhä kolmikosta vaikein. Koska Saints päihitti petolauman aiemmin kaudella seitsemällä pisteellä, nousee Saints tasapisteissä Jaguaarien edelle. Myös Northern Lights on tässä vertailussa Jaguaareja vahvempi kahden alkukaudesta ottamansa voiton ansiosta. Näin ollen Jaguaarien on pudotuspeleihin selvitäkseen otettava väistämättä voitto joko Falconsia tai Royalsia vastaan.

Saints voi käytännössä varmistaa pudotuspelipaikan yhdellä voitolla jäljellä olevista otteluistaan. Voikin olla, että runkosarjan päätöskierroksella Oulussa on paljon pelissä.

Katso myös

Kommentoi

  • onko tuo Jones oppinut heittämään vai onko Saints takakenttä heikko? juoksu uhkaa mies tarjoaa kyllä.

  • Jones ei ole kovinkaan ”hyvä” heittäjä. Heitto on hidas, ei ole kovin pitkä, mutta hyviin paikkoihin heitot lähtee aika tarkasti. Heittopeleissä kun mies pystyy hankkimaan liikkeellään itselleen aikaa todella paljon, niin aina joku vastaanottaja on vapaana yläkentällä. Jones on todella vaikea taklattava.