Royals järjesti selkäsaunan Castrenilla

Tuomo Tomperi 2.8.2014 18:40 4 kommenttia

1 2  
7 0 7
40 48 88

(2-4)

07

(5-1)

88

2.8.2014 klo 14:00 Oulu

Wasa Royalsin ja Oulu Northern Lightsin lauantaisessa ottelussa nähtiin tasaista peliä neljänneksen verran, mutta sen jälkeen amerikkalaista jalkapalloa pelasi vain yksi joukkue.

Ykkösdivisioonaa neljällä voitolla johtava Royals tuli Ouluun selkeänä suosikkina – olihan Northern Lights hävinnyt lupaavan alun jälkeen kolme ottelua peräjälkeen. Royals oli kärsinyt edellisenä viikonloppuna historiansa ensimmäisen tappion Hyvinkää Falconsia vastaan, joten joukkueen motivaatio oli varmasti erityisen hyvin kohdallaan. Tuskinpa vaasalaisetkaan kuitenkaan arvasivat, mitä tuleman piti.

Lopulta lukemiin 7-88 päättynyt ottelu on Northern Lightsin edustusjoukkueen pahin tappio 15 vuoteen. Avainasemaan nousivat vähemmän yllättäen pallonmenetykset, joita isäntäjoukkueelle sattui jo avausjaksolla viisi kappaletta. Koko ottelun osalta sekosin laskuissa, mutta lähemmäs kymmenen lienee lähellä totuutta. Jatkuvat pallonmenetykset tarjoilivat vieraille sellaiset kenttäasemat, ettei niitä jätetty käyttämättä. Herbert Bynesin pyörittämä heittopeli ja Ville Järviön vahva juoksu pääsivät alun haparoinnin jälkeen oikeuksiinsa. Puoliajalla vieraat johtivat jo viidellä maalilla.

Oululaisten suuret ongelmat hyökkäyksessä syntyivät osaltaan Royalsin oivaltaessa, ettei Northern Lights pystynyt käytännössä heittämään palloa. Tampere-ottelussa nilkkansa loukannut pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi on jo kuntoutuksessaan parempaan päin, mutta Royalsia vastaan mies seurasi ottelun sivurajalla. Näin Northern Lightsin pelinrakentajana nähtiin puolustuksen koordinaattorina tällä kaudella palvennut, pitkän uran laitahyökkääjänä tehnyt Joonas Taina. Taina aloitti kohtuullisesti, mutta ottelun edetessä suuret virheet pääsivät kasautumaan voimakkaasti. Lights lahjoitti pallon vierailleen liki kaikin kuviteltavissa olevin keinoin.

Puolustuksen paine vahvassa osassa lopputuloksessa

Mistä Lightsin hyökkäyksen sulaminen sitten johtui? Ensinnäkin Taina johtui pelinrakentajana erittäin hankalaan paikkaan, sillä Royalsin tasoista joukkuetta vastaan on hyvin hankala lähteä muutaman harjoituksen jälkeen. Royals-puolustuksella kesti hetken saada juonesta kiinni, mutta pian painetta tuotiin Qua Huzzien johdolla voimakkaasti. Vaasalaiset blitzasivat läpi ottelun todella voimakkaasti, tuoden rutiinilla kuutta miestä aloituslinjan yli. Tainalla ja Lightsilla oli suuria hankaluuksia paineen alla.

Isäntäjoukkueen kannalta harmillisinta on, että vaikka vierasjoukkueen rynnistys oli ennakkoon nähtävissä, ei Lights pystynyt kurittamaan vieraitaan esimerkiksi bubble-screenein. Royalsin puolustuksen koordinaattori tiesi hyvin, että tuoretta pelinrakentajaa vastaan paine on erinomainen ratkaisu. Lights ei pystynyt pakottamaan Royalsia vähentämään blitzausta lainkaan.

Oululaisten ongelmana on viime otteluissa ollut joukkueen terveystilanne. Osasyynä joukkueen suurinumeroisiin tappioihin viimeisellä neljällä kierroksella on ollut avainpelaajien puuttuminen, eikä lauantai lainkaan ollut poikkeus. Pelinrakentajan ja muutaman tärkeän puolustajan poissaolo näkyi voimakkaasti. Lights myös menetti kaksi tärkeää linjamiestään heti ottelun alussa, ja pelasi käytännössä koko ottelun seitsemän linjamiehen voimin.

Loukkaantumisia sattuu toki jokaiselle joukkueelle, mutta valitettavan pienellä rosterilla kauteen lähteneelle Lightsille muutamankin miehen puuttuminen näkyy selvästi. Joukkueen tuleva vapaaviikonloppu tulee hyvän saumaan, sillä miehiä on pakko saada sairastuvalta takaisin. Oulussa halutaan uskoa, että terveenä joukkue pystyy esittämään uskottavaa amerikkalaista jalkapalloa.

Royalsille lauantain ottelu oli jo kauden toinen, jossa vastustaja onnistuttiin nollaamaan täysin. Kolme viikkoa sitten Royals tylytti niinikään ilman pelinrakentajaansa pelannutta Tampere Saintsia 50-0. Royals on runkosarjan lähestyessä loppuaan hyvässä kunnossa, vaikka myös se on kärsinyt loukkaantumisista muiden tapaan. Ville Järviön, Tom Suosteen ja Joakim Jakobssonin muodostama kolmen keskushyökkääjän tehopaketti saattoi tuntua alkukaudesta jopa luksukselta, mutta jokaista on tällä kaudella tarvittu. Suoste puuttui lauantaina joukkueen kokoonpanosta. Royals on osoittanut, mikä arvo hyvällä valmistautumisella ja syvällä rosterilla ykkösdivisioonatasolla on. Falcons-tappiosta huolimatta Royals on pakko nostaa sarjan selkeäksi mestarisuosikiksi tässä vaiheessa kautta.

Seuraavaksi oululaiset suuntaavat katseensa Keski-Suomeen Jyväskylään, missä pelataan parhaillaan pudotuspelipaikkoihin vahvasti vaikuttavaa ottelua Jaguaarien ja Tampere Saintsin kesken. Saints on siirtynyt kolmannella neljänneksellä maalin johtoon.

Kommentoi

  • löytyykö pelistä kuvia?

  • Nyt kun katsotaan divarijoukkueiden tilaa niin voi hyvin kysyä ketä preseason oikein palveli? Kaikki ovat pienillä rostereilla liikenteessä ja kauden venyttäminen lähes kuukaudella näkyy väkisinkin loukkaantumispuolella.

  • No, jos ei olis ollut preseason pelejä seurat olisivat vetäneet scrimmageja ja treenipelejä, joten..

  • Preseason +2 peliä, Nokian poisjääminen -2 peliä…