TAFT voittoon trillerissä – pudotuspelit vahvasti omissa käsissä

Gridiron Staff 1.8.2014 22:10 Yksi kommentti

1 2 3 4  
7 21 7 3 38
6 14 8 6 34

(3-3)

38

TAFT

vs

69ers

(2-4)

34

1.8.2014 klo 18:30 Vantaa

Sinipaidat kestivät paikallisvastustajansa loppuminuuttien rynnistyksen ja tarrasivat tiukasti neljänteen pudotuspelipaikkaan.

Perjantain TV-ottelusta muodostui lopulta äärimmäisen tasainen kamppailu. TAFT:n pelinrakentaja John Kelly ja laituri Jani Luiro johdattivat joukkueen erittäin tärkeään voittoon Helsinki 69ersista. Voitolla 69ersilla olisi ollut erinomainen mahdollisuus selviytyä syyskuun alun välieriin, mutta toisin kävi. On varsin todennäköistä, että TAFT ja Porvoon Butchers ratkaisevat neljännen pudotuspelipaikan kohtalon runkosarjan päätöskierroksella.

TAFT johti ottelua parhaillaan jo 35-20, mutta 69ers taisteli väkisin takaisin peliin. Hurjan pelin pelanneen RJ Longin touchdown toi vieraat pisteen päähän, mutta lähemmäs ei mustapaitojen kiri riittänyt. 69ersin Marques Ivory heitti peräti 497 jaardia ja viisi touchdownia.

Ottelu säilyi jännittävänä loppuminuuteille saakka, ja 69ersin hyökkäys pääsi viimeisten minuuttien aikana kahdesti kentälle tavoittelemaan voittoon oikeuttavia pisteitä. Ensimmäinen noista hyökkäysvuoroista päättyi kuitenkin Gareth Griffethin syötönkatkoon ja toinen jäi syvälle omaan kenttäpäätyyn ennen kuin peliaika päättyi. (sajl.fi)

Jos TAFT onnistuu voittamaan tällä kaudella murskatappioita kärsineen Helsinki Wolverinesin seuraavassa ottelussaan, nousee vantaalaisjoukkue neljään voittoon. Viides voitto takaisi pudotuspelipaikan liki täydellä varmuudella. Wolverines-ottelun jälkeen TAFT kohtaa runkosarjassa vielä kärkipään Roostersin ja Trojansin, sekä keskikastin Butchersin. Neljälläkin voitolla voi tänä kesänä jatkoon selvitä.

69ersin kahdella voitolla alkanut kausi on sujunut osaltaan jopa odotuksia paremmin, mutta kaikella todennäköisyydellä helsinkiläisiä ei nähdä syyskuun pudotuspeleissä. TAFT:lle ja Butchersille hävinnyt perinteikäs joukkue säilytti yhä mahdollisuutensa jatkoon, mutta se edellyttäisi joko kaksinkertaisen mestarijoukkue Roostersin tai sarjaa puhtaalla pelillä johtavan Crocodilesin päihittämistä.

Katso myös

Kommentoi

  • Kerrankin oli loistavaa tv-viihdettä!