Trojans paukutti taululle kauden ennätyslukemat

Tuomo Tomperi 28.7.2014 20:55 15 kommenttia

1 2  
20 0 20
56 34 90

(1-5)

20

(4-1)

90

27.7.2014 klo 16:00 Helsinki

Turku Trojans saattoi peluuttaa kakkosmiehiään useilla pelipaikoilla sunnuntain ottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan. Pisteet lähtivät silti Turkuun lukemin 20-90.

Kirvelevän tappion Roostersille kärsinyt Turku Trojans palasi tällä viikolla Velodromille tarmoa täynnä. Hankalista asetelmista otteluun lähtenyt kotijoukkue oli jyrän alla alusta saakka.

Wolverines lähti otteluun kovin ohuella rosterilla. Tilastojen mukaan pukeneena oli 23 pelaajaa, mutta määrä hupeni ottelun aikana nopeasti niin, että toisella puoliskolla hyökkäyksen ja puolustuksen vaihtaessa vuoroja vain 3–4 pelaajaa poistui kentältä vaihtoon muiden jatkaessa myös toiseen suuntaan.

Trojans ei ollut liikkeellä aivan kovimmalla kokoonpanollaan. Peliaikaa heltisi runsaasti pelaajille, jotka eivät ole päässeet tiukemmissa matseissa osaamistaan. Hyökkäyksessä nähtiin ottelun alussa kaikki kolme ulkomaalaisvahvistusta, mutta ottelun ratkettua kolmikko antoi tilaa muille. (turkutrojans.com)

90 tehtyä pistettä on Vaahteraliigan tämän kauden suurin lukema, ja suurin pistemäärä yli kymmeneen vuoteen. Trojans on ilmeisesti erikoistunut erilaisten ennätysten rikkomiseen, sillä aiemmassa ottelussaan 69ersia vastaan turkulaisjoukkue vastasi suurimaalisimmasta neljänneksestä sitten kesän 2006. Tasan yhdeksänkymmentä pistettä on mielenkiintoisesti tehty viime vuosina useaankin otteeseen (2006, 2008, 2009), mutta suurempaa pottia metsästääkseen on palattava aina vuoteen 2003, jolloin Helsinki Roosters nuiji Wolverinesin peräti 100-0. Anthony de Carvalhon tuolloin valmentama joukkue tosin maksoi punapaidoille potut pottuina jo kaksi vuotta myöhemmin.

Wolverinesin koko kautta varjostanut ongelma – kapea rosteri – nosti jälleen rumaa päätään sunnuntaina. Parillakymmenellä pelaajalla on vaikea lähteä haastamaan turkulaisjättiä, vaikka pelaajat olisivat millä tasolla tahansa. On kuvaavaa, että ottelun loppupuolella helsinkiläisten pelinrakentaja Cedric Johnson siirtyi pelaamaan laitahyökkääjää, koska joukkueen laiturit yksinkertaisesti loppuivat kesken. Henri Winter heitti ottelun loppupuolella yli 100 jaardia kymmenellä yrityksellä. Joukkueen on hyvin vaikea pysyä muiden joukkueiden matkassa, kun samat miehet pelaavat jatkuvasti molempiin suuntiin. Jompaan kumpaan suuntaan on pakko säästellä voimiaan, tai vaihtoehtoisesti pelata jatkuvasti alle oman tasonsa.

Wolverinesin tällä kaudella kärsimät tappiot ovat nostattaneet keskustelua siitä, tulisiko liigaa pelata enää kahdeksalla joukkueella ensi kesänä. Pääkaupunkiseudulla ei Turku Trojansin tasonnoston jälkeen näyttäisi olevan riittävästi pelaajia neljään liigajoukkueeseen. Wolverinesin onni on toki seuran kakkosdivisioonaa pelaava reservijoukkue Wolverines II, jonka rosterista joukkue on voinut pelaajia lainata. Edustusjoukkueen hankala tilanne on kuitenkin osaltaan vaikuttanut myös kakkosjoukkueen toimintaan, kun pelaajistoa on pitänyt jatkuvasti kierrättää joukkueesta toiseen. Jatkuvasti ikäänkuin ”alivoimalla” pelaaminen on raskasta pelaajille ja joukkueelle monellakin tapaa.

Kommentoi

 • Pelin ollessa 20-62 Brown jr. loukkaantuu lisäpisteessä. Ei ollut kakkosmiestä laittaa extrapointtiin. Samoin Crawford juoksee kickoffeja vielä tämänkin jälkeen…45 kundia rosterissa mutta importit pelaa vaikka peli on ratkennut jo aikoja sitten.

 • Kyllä sitä vähän ihmeteltiin katsomossa että miksi crawford pelailee outside lbtä vielä toisella puoliajalla ku kuitenki kymmenkunta lbtä laitettu rosteriin.

 • Jocce pitää saada kuntoon syksyksi :)

 • Ja turullakin varmaan se 20 ukkoa istuu penkillä… No voihan sitä menestystä hakea penkiltäkin. Itse kylläkin pelaisin 69, kouvolassa tai wolvoissa. Ei tulisi menestystä tänä vuonna mutta peliajan myötä kasvaisi pelaajana enemmän. Sitten voisi olla joku vuosi mestaruusjoukkueessa aloittavana pelaajana!

 • Mene Raven sitten sinne wolvoihin, sixtareihin tai kouvolaan pelaamaan jos se kerran on niin hyvä idea.

 • Olen niin samaa mieltä Ravenin kanssa. Kyllä pitäisi mennä pelaamaan Helsinkiin tai Kouvolaan, vaikka asuisi Turun seudulla.

  Meitä taitaa yhdistää älykkyyden lisäksi lentävät nimet…

 • Juu onhan se nyt ihan epäreilua kun pistävät jenkin holderiksi :D
  Itse aurinkokatsomossa olleena näytti Turun sivurajalla olevan ottelun puolenvälin jälkeen enemmän miehiä ilman varusteita (niitä aloittavia) kuin varusteet päällä.
  Kannoista Joctimus näytti kantaneen kolmanneksen 8/24 yrityksistä ja 109/373 jaardeista. Brown otti Trojanssin kolmesta kiinniotosta yhden!
  Turku vaihtoi mielestäni myös hyökkäyksen linjan liki kokonaan toisellepuoliajalle.
  Eikö olisi ollut reilumpaa jos Turku olis pelannut kokopelin samoilla miehillä eikä vaihtanut tuoreita sinne kentälle…
  Jatkossa ehdotan että joukkue saa peluuttaa vaan huonoja pelaajia ja rosteriin saa merkata sen verran pelaajia kun vähemmän pelaajia omaavalla joukkueella on sinne laittaa.
  ps. eivät sentään vetäneet onsideä ;)

 • Pointti ei ollut se että olisi epäreilua pistää jenkki holderiksi, vaan se, että kun peli on jo selvästi ratkennut, miksi riskeerata jenkin terveys kun jätkiä sivurajalla on pilvin pimein? Ja siis laitetaan kolmannella neljänneksellä Jocce juoksemaan kickoffeja pelin ollessa jo ohi? Ei kyse ollut reiluudesta, vaan lähinnä kyseenalaistan tässä spessuvalmentajan valinnat…Eihän herrat pelanneet toisella puoliajalla enään hyöjkkäyksessä, joka oli fiksu veto hyökkäyksen koordinaattorilta.

 • Jos puhutaan terveyden riskeeraamisesta niin nostaisin esiin Wolvojen 45-vuotiaan RB/DB:n joka pelasi kahteen suuntaan ottaen vielä yhden holding-tuomiolla mitätöidyn intterinkin.

 • Trojanssin sivurajalla oli 45 pelaajaa josta otti kamat pois varmaan ainakin 10 puoliajalla, näin jää 35 joista näytti linjamiehiä olevan melkopaljon (puolustuksen linja ainakin loppuun asti pystyi vaihtamaan kaikki 4 kerallaan) ettei sinne nyt ihan äärettömästi niitä pelaajia jäänyt käyttämättä. Itse näin Crafordin juoksevan vain kerran kick offissa, halusiko itse?
  Peluutti Turun puolustus myös osaa aloittavia loppuun asti, kuin odottaen että #21 ajetaan taas pihalle, jotta taas päästään kirjoittelemaan #freeviltsu viestejä sinne ja tänne.

  Ennemmin kiinnittäisin huomiota tuohon Katsojan nostamaan asiaan. Wovlot siellä terveyttään riskeerasi oikeen urakalla. Miten tuota pelaaja määrää voitaisiin nostaa, joukkueita vähentämälläkö? Mun mielestä noin suppealla rosterilla ei missään nimessä pitäisi liigaan lähteä/päästää. Jos pelin lopussa on 3-5 vaihtomistä tarkoittaa se että 6-9 ei pääse millään pois kentältä. Tuollaisessa helteessä pelaaminen noin kapealla rosterilla on älytöntä ja vaarallista. Sagne oli fiksu ja ei ottanut askeltakaan punteissa ja sai edes siten välillä huilata.

 • Juu Turun hyökkäyksen koordinaattori oli fiksu ja tosi komee ;)Tosin hän sössi Roosters pelissä kellon käytön totaalisesti.Nyt tuli hieno voitto ja paljon pisteitä, tosin ne olisi tullut kun vaan pisti oikeen määrän miehiä kentälle. Kannatan rosterin minimi määrän kasvattamista ainakin 30:een!

 • Varovaisesti nyt kun puhut kellon käytöstä tai Seppo kohta suuttuu. Mutta samaa mieltä edelleen että Roosters on ainoa joukkue suomessa joka osaa sen kellon käytön, sanoi sitten guru Seppo mitä tahansa.

 • Sinä se jaksat mussuttaa asiasta, mistä et tunnu ymmärtävän mitään. En ole missään kohtaa sanonut, että Roosters ei osaisi kellon käyttöä. Kyllä he sen osaavat tarvittaessa. Sun kannattaisi ihan oikeasti tutustua siihen asiaan ennen kuin teet itsestäsi hölmön.

 • Trojans vs. Croco 37 – 19

 • Seppo taitaa olla Crocojen tiimissä kellomestarina. Sen verran hyvin meni ennen puoliaikaa kutsuttu timeoutti.