Falconsin voitto Royalsista toi uutta säpinää ykköseen

Tuomo Tomperi 28.7.2014 20:29 35 kommenttia

1 2  
14 0 14
6 9 15

(4-1)

14

(3-2)

15

27.7.2014 klo 14:00 Vaasa

Tämän kauden ykkösdivisioonasta on muodustunut mielenkiintoinen sarja. Hyvinkää Falconsin edelliskierroksen kärsimysnäytelmä Jyväskylässä oli sunnuntaina muisto vain, kun joukkue aiheutti Wasa Royalsille joukkueen historian ensimmäisen tappion.

Viime kaudeksi perustettu vaasalaisjoukkue Royals ehti voittaa 13 ottelua perätysteen, ennen kuin joukkue vihdoin kohtasi parempansa. Asianmukaisesti Falcons oli parempi niukimmalla mahdollisella marginaalilla, sillä vierasjoukkueen voitto irtosi yhdellä pisteellä. Antti Miettisen potkumaali vain 20 sekuntia ennen loppua ratkaisi ottelun vieraille. Royals päihitti puolestaan Falconsin vieraissa, kun joukkueet kohtasivat avauskierroksella.

Falconsin tappio aiempi Jyväskylän Jaguaareille tarkoittaa kuitenkin sitä, että Royalsin runkosarjavoitto on edelleen sinettiä vaille selvä. Royalsin tulisi hävitä kaksi seuraavasta kolmesta ottelustaan, jotta Falcons nousisi sarjan kärkeen. Vaasalaisjoukkueen suoritustason tulisi pudota melkoisesti, jotta näin pääsisi käymään.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto ja oli tärkeää, että onnistuimme siinä vieraskentällä, Falconsin päävalmentaja Rami Lilja kertoi ottelun jälkeen joukkueen sivuilla.

– Epäonnistuimme viikko sitten Jyväskylässä, joten oli tärkeää saada joukkueelle onnistuminen tähän kohtaan. Hyökkäyksessä hallitsimme palloa ja saimme pitkiä hyökkäysvuoroja. Sekä heitto- että juoksupeli toimivat ja hyökkäyksen linja onnistui tänään hienosti.

Ykkösdivisioonan pudotuspelipaikoista käydään vielä kovaa kilpailua, kun runkosarjaan on jäljellä kolme kierrosta. Falcons varmisti voitollaan pudotuspelipaikan, ja on myös hyvissä asemissa kotietua ajatellen.

Katso myös

Kommentoi

 • Näyttää että Royalsin käyrä osoittaa alaspäin toisin kuin Falconsilla ja Jaguarsilla.

  Voiko käydä vielä niin että Royals ryssii kotietunsa ja joukkueet kohtaisivat jo ennen finaalia (jos Royals sinne saakka pääsisi)?

 • Ota nyt rauhassa. Eiköhän finaali pelata Kaarlen kentällä 7.9ttä ja vastakkain Royals – Falcons.

 • @Royalssi

  Vaikea nähdä miten Royals voisi menettää kotietunsa, jos kolmesta jäljellä olevasta ottelusta pitäisi hävitä kaksi. Royals voi ehkä hävitä Saintseille vieraissa TAI Jaguaareille kotonaan (meniköhän nuo nyt oikein päin), mutta en usko että molemmista voisi häviö tulla.

  Oulun nuoren joukkueen mahdollisuudet voittaa Royals ovat parhaimillaankin pienet ajottaisista onnistumisista huolimatta.

 • Royalsin käyrä näyttää edelleen ylöspäin, mutta alkukauteen nähden muilla näyttää vähän enemmän ylöspäin. Royals on parantanut kauden edetessä, muut vähän enemmän. Silti ihmeitä pitää tapahtua jos Royals-Falcons ei ole Vaasassa kauden finaali.

  Kuten Kauppaneuvos Paukku joskus sanoi: ”Kotka käy joskus matalalla, mutta kana ei koskaan korkealla.”

 • Tuo oli vain hyvä sanity check pelaajille ettei lähde mopo keulimaan ja paluu tulee maan kamaralle. Hyvinkää ansaitsi voittonsa.

  Unelma 2000+ hengen finaalista Kaarlella elää yhä ja tämän häviön myötä se on paljon helpompi myydä taas kun Vaasalla lienee hampaankolossa yhtä jos toista..

 • Eli Vaasan mahdolliset 2 -3 häviötä ja Falconsin mahdolliset tappiot loppukaudella eivät voi johtaa siihen että nämä joukkueet kohtaisivat välierissä jo?

 • @Royalssi
  Kaikki on toki mahdollista ja välieräkohtaaminen on täysin mahdollista (Royals-Falcons), mutta tässä keskustelussa sitä on pidetty ”vaikeana nähdä”. Nyt on nähty että kaikki joukkueet voivat voittaa tai hävitä kenelle tahansa ja näin sarja on entistä jännittävämpi.

 • Jos Saints voittaa loput neljä otteluaan (päätyen 12 pisteeseen), Falcons voittaa kaksi muuta peliään ja Royals joko häviää yhden muun pelin tai häviää Saintsille yli 50 pisteellä, pelaisivat Royals ja Falcons välierässä.

 • Ehkä tuo Saintsin loppukiri ei ihan tuonne saakka lennä ja tuskin Royals ryssii enää loppupelejään.

  Finaalista tulee hieno ottelu ja näillä näkymin sarjatasoista tasaväkisin kamppailu. Hyvää pr – lajille varsinkin jos Vaasa saa jengiä katsomoon.

 • Toivottavasti saadaan Wasa nousemaan liigaan ensi kaudeksi. Lajille on parempi että pääsarjassa olisi edes 3 joukkuetta, jotka osaa tehdä show’ta. Niin kauan kun velolla pelataan, voi Helsingin jengit unohtaa näkyvyyden kannalta.

 • Jaguarsilla näyttäis olevan vielä ihan kohtalaiset saumat playoffeihin ja jos vetävät loppukauden nousukiidossa niin saattavat hyvinkin muuttaa finaalin otteluparia…Falcons otti pataan jo kerran. Onko Tampere ja Vaasa seuraavat?

  Oululla ei ole mitään asiaa enää loppukaudella kellekkään vaan kakkonen lienee fiksuin paikka heidän nykytasolleen jos Hämeenlinna rohkenee nousta.

 • @Yeah

  Riittäisköhän Wasan kriteerit nousuun saati sitten jos tulee taas pataan Hyvinkäältä?

  Kuinka on Hyvinkään kriteerien täyttö?

 • Veikkaisin vahvasti että hämeenlinnalla olisi halua nousta ja nyt jos joskus se kannattaisikin tehdä. Jos nesi päättää uransa ja lopettaa tähän kauteen nii ei hml enää ensikaudella dominoi kakkosessa. Tarvitsevat varmasti jenkin nesin paikalle ja sitä kautta pelipaikaksi divarin. Se onkin sit eri juttu jos nesi päättääkin vielä jatkaa nii saattavat tehdä taftit ja jäädä vielä vuodeksi kehittymään. Onko kellään tietoja nesin jatkosta?

 • Nesin tulevaisuus riippuu siitä montako iPhone:a ehtii hukkumaan loppukauteen mennessä.

 • Leikitään nyt ajatuksella että Hlinna tai Vaasa vievät jompi kumpi divarin voiton..onko voittajalla oikeus nousta Vaahteraliigaan vai lyökö Liitto heti kovilla pakotteilla ja kriteereillä vastapalloon?

 • http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/hallitus/

  Huhuu Hallitus! Täällä pelattiin hyvää futista!! Koska viimeksi on runkosarjaottelussa paukkunut tonni rikki? Elämme markkinataloudessa jossa parhaat kykenee muuntautumaan..nyt olisi Hallituksellakin aika tehdä päätöksiä kriteerien suhteen tai ainakin jollain väliaikaisella passilla päästää pojat pelaamaan ”isoille kentille”?????

 • Eikös pojat pelaa jo erikoisluvalla ykköstäkin. Pitääkö samalle jengille antaa jatkuvasti jotain hyvityksiä. Eikös se Vaasan Sportin kabinettipäätös ole yhdelle vuodelle jo tarpeeksi yhteen kaupunkiin vai onko tässäkin olemassa joku ruotsinkielisyyskriteeri että pitää olla ninimimäärä rantahurreja liigassa?

 • ”Leikitään nyt ajatuksella että Hlinna tai Vaasa vievät jompi kumpi divarin voiton..onko voittajalla oikeus nousta Vaahteraliigaan vai lyökö Liitto heti kovilla pakotteilla ja kriteereillä vastapalloon?”

  Hlinna II->Liiga?

 • Nesihän on 26. Ei se mitään lopeta!

 • Kuten Huhuu Vaasa kirjoittaa, ei aina voida antaa erikoislupia ja helpotuksia yhdelle joukkueelle. Hattua nostan tuole +1000 katsojalle, mutta kokonaisuuden kannalta on myös mm junnutoiminta tärkeää.

  Vai ollaanko Vaasassa ajateltu tulla toimeen samoilla pelaajilla + läjällä rantaruottalaisten rahoittamia importteja??

  Koittakaas nyt kaiken hypetyksen keskellä ajatella näitä asioita 5-10 vuoden tähtäimellä. Lyhytnäköisyys vain virtsaa housuihin.

 • Tämä foorumi on tuskin se Vaasan virallinen kanava jossa liiganoususta puhutaan…

  Vaasassa tehdään asioita oikeaan suuntaan ja pidemmän aikavälin suunnitelmilla. Jos jotain kiinnostaa spekuloida täällä kuinka homma kaatuu tai kuinka kabinettipäätöksillä on edetty ja minne niin tuskin se todellisuudessa mihinkään vaikuttaa.

  Toivotaan että hyvä draivi jatkuu ja saadaan pitkässä juoksussa lajia kehitettyä ihan noin ”rantahurrienkin” toimesta ja ”purjehtijoiden rahoilla”..

 • Royalsin tavoitteista ja visioista voi lukea alla olevan linkin takaa.

  http://www.royals.fi/tmp_royals_site_0.asp?sua=2&lang=1&s=541

 • Vaasan tavoitteissa tai visioissa ei ole mainittu mitään kiintiöhurreista tai purjehdustaidoista? Miten siitä nyt tuli taas jonkun hieno keskustelunaihe? P.S. Porvoossa on muuten enemmän ruotsinkielisiä.

 • Mutta on Vaasan sivuilla kerrottu että kolme jenkkiä tulee jos on liigassa. MIksi ihmeessä. EIkö Vaasa saa sitten omasta joukkueesta voittavia kun pitää jo useampi vuosi etukäteen miettiä jenkit. Eihän sitä tiedä vaikka liittokokouksessa syksyllä päätettäisi että yhtään jenkkiä ei enää pelaa suomen sarjoissa ennen kun omat kaverit on saatu tarpeeksi taitaviksi tai toinen ääripää että vapautetaan kokonaan säännöistä rajoitukset ja otetaan vaikka koko joukkue täyteen jenkkejä? Typerää tuollainen määrällinen uutisointi tässä vaiheessa.

 • Kateelliset haukkuvat ja karvaani kulkee. Tässä näkee taas hyvin se syyn miksi harva talkoo tapahtuma suomessa onnistuu. Kateus se suurin synti tässä maassa… Olisi mahtavaa kun jefussa tehtäisiin enemmän yhteistyötä ja iloittaisiin siitä että Vaasa jyrää. Mutta ei ollaan katelliisia ja puhutaan kaikkea paskaa. Hävetkää!!!

 • Kai se on pääasia, että joukkueella on pitkän tähtäimen strategia olemassa, ja sen ehdoilla mennään? Jos liitto päättää toisin, niin sitten päättää toisin. Sääntö on silti sama kaikille.

 • Vaahteraliigan ja 1-divisioonan säännöt mahdollistavat nousun myös ilman nuorten joukkueita. Silloin vain tulee joukkueiden puuttuminen kuitata rahalla. Lisäksi tällöin riittää vertailuksi sen sarjatason kriteerit, jossa kyseisenä vuotena pelaa. Näin ovat seurat päättäneet, ei sitä hallitus mihinkään muuta.

  Pakko hieman kommentoida myös tota Haloo Helsinki – Hallitus läppää.. Ihan vain siksi, että hallituksen jäsenten kotipaikat lienevät edelleen Porvoo, Turku, Hämeenlinna, Seinäjoki, Kouvola ja Jyväskylä sekä varajäsenten Vantaa ja Vaasa. Pj on siis ainoa helsinkiläinen.

 • On muuten mielenkiintoista miten yhteneväisiä tavoitteita on pohjanmaan seuroilla.

  http://www.crocodiles.fi/visiot.html

  Muna vai kana

 • On muuten mielenkiintoista miten monella seuralla puuttuu visiot nettisivuilta kokonaan.

 • Minkä ihmeen takia joukkueen nettisivuille pitäisi laittaa visiot kaiken kansan näkösälle? Eiköhän ne aidosti kiinnostuneet osaa kysyä niitä ja vaikka katsella jostain seuran sisäisestä julkaisusta mitä ne on. Uskomatonta!

 • @Visionääri: Moni mahdollinen kannattaja voi hyvinkin olla kiinnostunut seurojen visioista. Tosin jos seura on vain pelaajia varten, niin mitäpä niistä kertomaan.

 • Suomessa ilmeisesti tehdään kaikki muutkin asiat vain ”aidosti kiinnostuneille.”

  Siksi kai Royals veti jo II-divarissa Suomen korkeimmat katsojaluvut, ja jatkaa samaa tällä kaudella Divarissa, kun on suunnannut markkinoinnin harmaaseen massaan. Ehkä kannattaisi muidenkin kokeilla, eikä vain panostaa ”aidosti kiinnostuneille.”

 • Onhan se tietysti hienoa, että seuran tavoitteet ovat julkisesti esillä, mutta suomalaisten jefuseurojen enemmistöllä toiminta on siinä määrin kädestä suuhun pohjalla, että pitkän tähtäyksen suunnitelmat helposti jäävät toteutumatta niille ajatelluilla aikatauluilla. Silloin etukäteen julistetut korskeat tavoitteet kääntyvät itseään vastaan. On tärkeää, että on tavoitteita, mutta ehkä niiden keskeisin kohderyhmä on johtokunta ja seuratoimijat, joilla on mahdollisuus toimia visioiden saavuttamiseksi. Sen sijaan jonkinlaisten perusarvojen ja toiminta-ajatuksen ilmoittaminen on järkevää jo junioreiden vanhempien vakuuttamiseksi seuran uskottavuudesta.

 • Kuten sanoit, enemmistöllä kädestä suuhun… Toivottavasti nyt nuo Royalsit näyttäisivät mitä kaikkea voidaankaan tehdä kun sitoudutaan ja panostetaan pidemmän aikavälin näkemyksellä

 • Nyt menee jännäksi kun Saints löylytti Haukkoja tänään….

  Huomenna Jaguaarilauma tehnee saman Vaasalaisille?