Butchersille 69ersin päänahka – pudotuspeliskenaariot

Tuomo Tomperi 28.7.2014 19:48 Ei kommentteja

1 2  
12 8 20
20 35 55

(2-3)

20

(3-3)

55

25.7.2014 klo 18:30 Helsinki

Porvoon Butchers karkasi isänniltään perjantain TV-ottelun toisella puoliajalla. Mitä ottelun lopputulos tarkoittaa joukkueiden playoff-haaveita ajatellen?

Kahdella voitolla kautensa aloittanut 69ers on ajautunut sittemmin karille, sillä kolmen viimeisen ottelun tulokset eivät helsinkiläisiä juuri mairittele. 69ersin otteluraportti summaa perjantain ottelun kulun nasevasti:

Ottelu eteni pitkälti käsikirjoituksen mukaisesti. Butchers perusti pelinsä odotetusti vahvaan juoksuhyökkäykseen tehokkaan RJ Jacksonin johdolla, 69ersin kyetessä etenemään vain heittopelillään.

Edelliseen viikonloppuun verrattuna 69ers-hyökkäys pystyi taas etenemään ja tekemään pisteitä, mutta vain heittämällä. Juoksemalla joukkue ei edelleenkään pääse eteenpäin, ja tälläkin kertaa juoksujaardit jäivät murheellisesti miinukselle. (69ers.fi)

Teurastajien kauden ensimmäinen vierasvoitto sattui porvoolaisten kannalta hyvään saumaan. Alkukauden kolmella tappiolla aloittanut joukkue on napannut sittemmin kolme perättäistä voittoa. Tällä hetkellä sarjasijoitus on neljäs, joka oikeuttaisi jatkopeleihin. Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen. Viidentenä majaileva Vantaan TAFT on hyvissä asemissa pudotuspelikamppailua ajatellen, eikä 69erskaan ole suinkaan tippunut kelkasta. Tutustutaanpa joukkueiden tilanteeseen hieman.

Butchers (3-3)

Selvästi kovemmassa lohkossa pelaava Butchers pelaa runkosarjassa vielä neljä ottelua, joista kolme vieraissa. Vapaaviikonlopun jälkeen joukkue matkustaa Seinäjoelle, Turkuun ja Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Runkosarjan päättää kotiottelu Vantaan TAFT:a vastaan. Alkukauden esitysten perusteella Butchers lähtee jokaiseen otteluun haastajana, joten tie pudotuspeleihin ei tule olemaan helppo.

TAFT (2-3)

TAFT pelaa seuraavaksi kaksi ottelua toisen, heikomman, lohkon joukkueita vastaan. Viikonlopun 69ers-ottelun jälkeen vuorossa on Helsinki Wolverines. Kauden päättävät kaksi kotiottelua Roostersia ja Trojansia vastaan, sekä runkosarjan päätösottelu Porvoossa. Seuraavaan kahteen kamppailuun TAFT lähtee suosikkina, mutta loppukausi on Butchersin tapaan haastava.

69ers (2-3)

69ers hyötyy tällä kaudella merkittävästi lohkojaosta, jonka ansiosta joukkue kohtaa sekä Indiansin että Wolverinesin kahdesti runkosarjan aikana. Vaikeita otteluja jäljellä on vielä kolme, joissa vastaan asettuvat TAFT, Roosters ja yhä tappioton sarjakärki Crocodiles. Indiansia ja Wolverinesia vastaan joukkue lähtee ennakkoon suosikin asemasta.

TAFT:n ja Butchersin tapauksessa näyttää siltä, että joukkueiden keskinäinen kohtaaminen runkosarjan viimeisellä kierroksella voi hyvinkin ratkaista viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon. Jos Butchers pääsee tuohon otteluun korkeintaan yhden voiton vantaalaisia perässä, riittäisi sille jatkopaikkaan 11 pisteen voitto. On muistettava, että TAFT päihitti aiemmin kaudella Butchersin 32-22.

69ersille viikonlopun TAFT-kamppailu on äärimmäisen tärkeä. Jos Vantaalla tulee tappio, nousee mustapaidoille pitkälti seinä pystyyn. 69ers voisi toki tappiosta huolimatta edelleen nousta helpohkosti neljään voittoon, mutta todellisuudessa joukkue tarvitsisi vielä yhden voiton enemmän. Tiebreak-tappiot sekä Butchersille että Vantaalle tarkoittaisivat sitä, että 69ersin pitäisi päihittää joko Helsinki Roosters tai Seinäjoki Crocodiles kauden edetessä.

Entä jos TAFT kaatuu perjantaina? Siinä tapauksessa sikstarileirissä voitaisiin pikkuhiljaa alkaa painamaan playoff-pilettejä.

Kommentoi