Indiansin tappioputki syveni – Dixon jätti joukkueen

Tuomo Tomperi 27.7.2014 23:23 11 kommenttia

1 2 3 4  
0 7 7 0 14
14 7 8 7 36

(0-5)

14

(2-3)

36

26.7.2014 klo 16:00 Kotka

Kouvola Indiansin julkaiseman tiedotteen mukaan pelinrakentajana pelannut amerikkalaisvahvistus Jeremy Dixon on jättänyt joukkueen.

Indiansin tiedote summaa yllättävän tilanteen napakasti:

Indiansin pelinrakentaja Jeremy Dixon pakkasi Taft pelin jälkeen matkalaukkunsa ja matkusti ensitietojen mukaan Puolaan tyttöystävänsä luokse. Dixon ei ilmoittanut lähdöstään kenellekään seuran sisällä eikä myöskään joukkueen pelaajille. (indians.sporttisaitti.com)

Dixonin äkillinen lähtö antaa vaikutelman siitä, ettei Indiansin voitoitta alkanut kausi miellyttänyt jenkkipelaajaa. Laitahyökkääjäksi hankittu pelimies vakuutti kiinniotoillaan jo harjoituskaudella, mutta joutui vaihtamaan pelipaikkaa pelinrakentaja Henri Kauhasen loukkaantumisen jälkeen. Dixon oli mukana auttamassa Indiansia lauantain TAFT-ottelussa, joka säilyi mielenkiintoisena toiselle puoliajalle saakka. Dixon pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa heittämällä 221 jaardia ja kaksi touchdownia. Indians taisteli maalin päässä vielä kolmannella neljänneksellä, kunnes TAFT:n Antti Kousa peitti Indiansin rähmäyksen isäntien maalialueella.

Taustoja tietämättä on luonnollisesti vaikea vetää tarkkoja johtopäätöksiä, mutta Dixonin lähtö on joka tapauksessa kova isku Vaahteraliigan häntäpäässä taistelevalle Indiansille. Joukkue on taistellut kapealla rosterilla koko kesän ja kärsinyt lisäksi loukkaantumisista. Ylivoimaisesti joukkueen tehokkaimman pelaajan lähtö tällä tavoin keskellä kautta olisi hankala tilanne mille tahansa joukkueelle.

Vastaavaa sattuu valitettavasti liiga- ja divisioonatasolla silloin tällöin. Viimeksi kaksi vuotta sitten Oulu Northern Lights joutui vaikeaan tilanteeseen, kun joukkueen amerikkalaispelinrakentaja jätti joukkueen juhannustauolla laitahyökkääjä Aappo Salorannan kauden päättäneen loukkaantumisen jälkeen.

Kommentoi

 • Vaikuttaa mielenkiintoiselta herralta jos ei löydy sen vertaa kanttia ilmoittaa, että haluaa lähteä pois seurasta. Näitä tietenkin tapahtuu, mutta harvemmin kai ihan ilmoittamatta?

 • En todellakaan tiedä mitä tuolla on tapahtunut, mutta on ehkä hyvä muistaa, että tuo on Indiansin ilmoittama näkökulma asiaan. Valitettavasti ei ole ensimmäinen kerta, kun sieltä lähdetään, ja ei olisi ensimmäinen kerta, jos pelajaaja ja joukkue olisivat eri linjoilla lähdön syistä ja asioiden etenemisestä…

 • Totta puhut tuossa asiassa. Tällä hetkellä kun tiedottaminen on vain toisen osapuolen varassa. Oli miten oli. Tulee silti vielä vaikeampi loppukausi Indiansille, mitä se ennen ko. pelaajan lähtöä oli.

 • Mitenhän suurin osa kuitenkin näistä kesken jättäneistä on just Kouvolassa? jotenkin vaikea uskoa että sinne valikoituisi aina niin paskat importit että jättävät leikin kesken.

 • Ketkä muut muka ovat Kouvolasta lähteneet kesken kauden tässä viime vuosien aikana??

 • On niitä kesken kauden lähtijöitä ollut muualtakin. Yleensä ne keskittyvät joukkueisiin, joille ei tule voittoja.. Kun ei ole suurta tunnesidettä joukkueeseen, suurta tilipussia tms niin helppo lähteä himaan kesken kauden.

 • ”Ketkä muut muka ovat Kouvolasta lähteneet kesken kauden tässä viime vuosien aikana??”

  2012 jo ennen kautta lähti päävalmentaja Weinke ja takekentän pelaaja Ryan McGuinness,
  Muistaisin että 2013 ennen kauden päättymistä Orue, Olney ja Pervis. Taisi olla niin että kundeille jäi vielä palkat pystyyn kaiken lisäksi. Täältä Gridisonista ja Europlayersistä Indiansin sivuilta voi lukea pelaajien kommentteja..

 • Tarkistin sajl:n otteluraporteista ja Pervis pelasi ainakin kauden viimeisessä ottelussa.
  Europlayersin palautteesta tulee ilmi, että Olney oli kokoonpanossa 28.7 TAFTia vastaan ja sen jälkeen lähetettiin kotiin loukkaantumisten takia. Oruen sopimus katkaistiin muutama peli ennen kauden päätöstä Indians GM Lindholmin toimesta. On kyllä aivan totta, että import-pelaajia kohdeltiin ainakin viime kaudella todella ala-arvoisesti.

 • ” On kyllä aivan totta, että import-pelaajia kohdeltiin ainakin viime kaudella todella ala-arvoisesti.”

  Mistähän sen voit tietää? Eihän tuosta ole kuin importtien ilmoittama näkökulma asiaan???

 • Muutakaan näkökulmaa ei ole tietääkseni ”julkisuuteen” tuotu, joten otan oikeudekseni tehdä omat päätelmäni sen perusteella. En kuulu kyseiseen seuraan millään tavalla, joten minulla ei ole ns. sisäpiiritietoa.

 • ”Ketkä muut muka ovat Kouvolasta lähteneet kesken kauden tässä viime vuosien aikana??”
  2012 jo ennen kautta lähti päävalmentaja Weinke ja takekentän pelaaja Ryan McGuinness”

  tossa joukkueessa pelanneena voin korjata sen verran, että McGuinness lähti nimenomaan valmentaja Weinken takia pois koska se mies (weinke) oli sekaisin.. ja pian sen jälkeen Weinke sai potkut. ei lähtenyt vapaaehtoisesti, vaikka sellaista yritti väittääkkin. muihin importongelmiin en ota kantaa….. ainostaan tän halusin korjata.