Eino Matikainen ei ole huono pelinrakentaja

Tuomo Tomperi 27.7.2014 20:10 36 kommenttia

1 2  
31 14 45
0 0 0

(5-0)

45

(4-1)

0

26.7.2014 klo 16:00 Seinäjoki

Kuva: Samppa Toivonen

Helsinki Roostersin Eino Matikainen kirjoitti nimensä Vaahteraliigan ennätysten kirjoihin lauantaina heittämällä seitsemän syötönkatkoa. Kirvestä ei kannata kuitenkaan heittää kaivoon, koska Matikaisessa on potentiaalia.

Seinäjoki Crocodiles päätti lauantaina Helsinki Roostersin 18 ottelun mittaisen voittoputken kotoisessa Vaahteraliigassa murskalukemin 45-0. Roostersin kasaantuneet loukkaantumiset ja Euro-pelien aiheuttama lisärasitus näkyivät lopulta selvästi – niin suvereeni kotijoukkue Crocodiles ottelussa oli. Avainasemaan nousivat pallonmenetykset, joihin Roosters syyllistyi peräti yhdeksän kertaa. Näin ennakkoon odotettu kärkikamppailu muuttui nopeasti varsin yksipuoliseksi.

Roostersin pelinrakentajana pelannut Eino Matikainen on saanut osakseen epäilyksiä ennen ottelua ja sen jälkeen. Kun tieto Robert Johnsonin kauden päättäneestä polvivammasta kiiri kansan korviin, nousi Matikaisen nimi monen huulille. Matikainen on muutamassa vuodessa noussut silloisesta II-divisioonan Salo Scorpionsista Johnsonin kakkospelintajaksi, joka on päässyt esittelemään osaamistaan myös liigapeleissä. Viime kaudella Matikainen pelasi koko ottelun, kun Roosters kohtasi Helsinki 69ersin runkosarjassa. Nuori suomalainen on tunnettu vahvana juoksijana, mutta Crocodilesia vastaan hän joutui uransa kovimpaan paikkaan.

Arvioitaessa Matikaisen suoritusta on hyvä muistaa, että Seinäjoki Crocodilesin takakenttä voi hyvinkin olla maamme vahvin juuri tällä hetkellä. Viikkoa aikaisemmin vihreänutut nollasivat Helsinki 69ersin heittohyökkäyksen aivan täydellisesti, sillä 69ers eteni ottelussa heittäen vain 14 jaardia. Kuulostaa kenties erikoiselta puolustaa juuri seitsemän syötönkatkoa heittäneen pelaajan otteita, mutta totuuden nimissä Matikaisen pelissä oli lauantaina myös paljon hyvää. Lukuisat suuret virheet kostautuvat kuitenkin Crocodilesin tasoista joukkuetta vastaan suurella todennäköisyydellä. Tarkastellaanpa Matikaisen iltapäivää hieman.

1. neljännes: 3/6, 48 jaardia, 1 syötönkatko

Matikainen aloittaa ottelun hyvällä fade-heitolla Ville Palikaiselle, jolla joukkue etenee 27 jaardia. Roostersilla on avausneljänneksellä vaikeuksia pallovarmuuden, kiinniottamisen, heittosuojauksen ja erikoisjoukkuepelaamisen kanssa, mistä ei Matikaista voi syyttää. Yksi selvä virhe pelinrakentajalle kuitenkin sattuu, kun hän heittää nopeaan uloskuvioon liian verkkaisesti. Uloskuvio kentän leveälle puolelle on teknisesti pelinrakentajalle haastava, koska palloa tulee heittää kovalla nopeudelle tarkkuuden kärsimättä. Heitto lähteekin liian myöhään ja jää selvästi taakse, mistä Tachu Oruen on helppo poimia se parempaan talteen ja palauttaa toiseen päähän.

2. neljännes: 4/12, 34 jaardia, 3 syötönkatkoa

Epätarkkuus vaivaa Matikaista heti neljänneksen alkuun. Pelinrakentaja tekee sinänsä oikean luvun, mutta teknisesti heikko heitto suuntautuu selkeästi ohi sisään suunnanneesta Palikaisesta. Takapuolustaja Jussi Koivumäki ehättää jopa kompastua, mutta saa silti pallon lahjana syliinsä. Virhe on selvästi Matikaisen, ei selittelyjä.

Hieman myöhemmin Matikainen tekee iltapäivän ensimmäisen mentaalitason virheensä, kun hän ahnehtii rullatessaan kiireessä oikealle. Oikea ratkaisu on joko juosta tai heittää pallo pois, mutta Matikainen lähtee hakemaan vastaanottajaa heittämällä “vastakarvaan”. Virhe on sitäkin suurempi, koska se tapahtuu ensimmäisellä yrityksellä. Matikaisen on opittava ymmärtämään paremmin, milloin on oikea aika siirtyä seuraavaan yritykseen. Brett Favren NFL-uraa seuranneet tosin tietävät, että sattuuhan näitä paremmissakin piireissä…

Roostersilla ja Matikaisella on mahdollisuutensa pisteidentekoon vielä ennen puolta-aikaa, mutta onnistumiset karttavat punanuttuja. Matikaisen yllättävän hyvä pitkä fade-heitto neljännellä yrityksellä on vain senttejä liian pitkä, kun Crocodiles tuo painetta kuudella miehellä. Aivan puoliajan loppuun Matikainen heittää iltapäivän neljännen syötönkatkonsa Crocodilesin maalialueelle. Taktisesti ratkaisu heittää kaksoisvartiointiin on kuitenkin aivan perusteltu, koska pelikellossa on jäljellä vain muutamia sekunteja.

3. neljännes: 3/6, 24 jaardia, 1 syötönkatko

Matikaisen halu tehdä joukkueellensa pisteitä on ilmiselvää kolmannen neljänneksen alkuun. John Clements tuo mahtavalla palautuksellaan Roostersin päivän parhaisiin asemiin. Matikainen rullaa oikealle ja heittää kohti maalialuetta Crocodiles-puolustuksen hiillostamana. Kulmapuolustaja Tuomas Leinonen on jäänyt miehestään aavistuksen, mutta Matikaisen vaikeasta paikasta linkoama heitto on pari metriä liian lyhyt. Näin Leinonen nappaa syötönkatkon ja päättää Roostersin ärhentelyn. Tässä tilanteessa oikea ratkaisu olisi voinut olla jälleen yksinkertaisesti heittää pallo pois.

Kolmas neljännes osoittaa, että Matikaisella on ajoittain tapana lukittautua tiettyyn laitahyökkääjään liian voimakkaasti. Roostersin pelatessa trips-muodostelmasta Matikainen hakee usein kentän kapean puolen yksinäistä laitahyökkääjää. Toisaalta pelinrakentaja osoittaa hyvää liikkuvuutta ja heittää nyt myös onnistuneesti kuvion, joka johti aiemmin ottelussa Oruen syötönkatkoon ja touchdowniin.

4. neljännes: 2/4, 11 jaardia, 2 syötönkatkoa

Viimeisellä neljänneksellä Roosters siirtyy yhä voimakkaammin juoksupeliin. Molemmat joukkueet haluavat päättää ottelun mahdollisimman nopeasti, joten Matikaiselle jää vähemmän tilaisuuksia tehdä pelejä. Neljänneksen alkuun Roosters hyökkää kahden keskushyökkääjän muodostelmasta, jossa vasemmalla laidalla on kaksi laitahyökkääjää. Matikainen lukee kahden laiturin puolta, mutta ei jostain syystä pidä näkemästään. Sen sijaan hän vaihtaa kohteensa oikealle, missä Tuomas Leinonen puolustaa pystyyn juoksevaa Roosters-laituria. Laituri ei kuitenkaan pidä linjaansa riittävän hyvin, vaan kokenut Leinonen onnistuu ottamaan häneltä tilan pois. Näin Matikaisen hiukan lyhyt heitto löytää tiensä maajoukkuetakamiehen hyppysiin.

Aivan ottelun lopussa nähdään ensimmäisen puoliajan lopun toisinto, kun Matikainen heittää illan seitsemännen syötönkatkonsa Crocodiles-maalialueelle Roman Runnerin kätösiin. Pelikellon umpeutuessa ei päätöksestä voi Matikaista juuri syyttää.

Kuva: Samppa Toivonen

Tilastoissa seitsemän syötönkatkoa näyttää pahalta, mutta Matikaisen lyttääminen ottelun perusteella on tarpeetonta. Matikaisella on toki pelinrakentajana omat rajoitteensa ja puutteensa, joista ainakin osa on selitettävissä pelikokemuksen puutteella. Matikaisen jalkatyöskentelyssä ja heittotekniikassa on luonnollisesti yhä runsaasti parannettavaa. Hän ei kuitenkaan esittänyt lauantaina mitään sellaista, mitä ei voisi harjoittelulla ja kovalla työnteolla korjata.

Samalla on luonnollisesti selvää, että Roostersin päätös tuoda Sean Shelton maahan on ainoa ja oikea. Matikainen tekee tällä hetkellä liikaa sellaisia virheitä, joita on kesken kauden vaikea korjata. Roostersin tavoite on tappiosta huolimatta edelleen Vaahteramaljan voitto, ja siinä tavoitteessa Shelton on selvästi Matikaista parempi mies joukkuetta auttamaan.

Mutta väite siitä, että Matikainen on nyt tilaisuutensa saanut? Ehei. Mikäli kova harjoittelu ja määrätietoisuus jatkuvat myös tulevaisuudessa, tästä kaverista kuullaan vielä.

Katso myös

Kommentoi

 • Muutamia vuosia sitten usein matikaisen kentällä tavanneena, tulin havainneeksi miehen nopean turhautumisen. Mahtaakohan tällä olla vielä osuutta asiaan… Mutta toivottavasti ukko jaksaa treenata ja olisi joskus hienoa nähdä suomalainen pelinrakentaja aloittavana ihan tuolla vaahteraliigan kärkijoukkueissa!

 • Onko Eino hyvä vai huono pelinrakentaja? Tällä hetkellä en häntä ottaisi liigaan aloittavaksi pelinrakentajaksi. Eiliset virheet eivät tosin muuttaneet itselleni mitään, sillä Eino ei ole sillä tasolla pyörittämään heittopeliä, että se vakuuttaisi. Suurena ongelmana on tendenssi heittää syötönkatkoja. Ei ollut ensimmäinen kerta. Viime vuonna joka kymmenes heitto päätyi vastustajille ja int/td suhde oli 7-11. Nämä luvut eivät ole voittavan pelinrakentajan lukemia, eivätkä ne yleensä parane sillä, että pelaaja heittää enemmän. Toinen ongelma on levottomuus taskussa. Eino ei malta pysyä taskussa vaan liukuu sieltä usein ulos aiheuttaen paineen tai säkin itse.

  Suurin haaste Einolle on kuitenkin se, että hän sai nyt maistaa ensimmäisen kerran millaista on pelata kun vastustava joukkue on scoutannut nimenomaan häntä. Normaalistihan kakkos qb:ta kukaan scouttaa ja hän on päässyt tulemaan täten hieman puskista otteluihin. Nyt puolustus oli selvästi lukenut kotiläksynsä ja tiesi mitä odottaa.

  Ja Einolla on mahdollisuuksia kehittyä, sillä onhän yksi viidestä parhaasta suomalaisesta pelinrakentajasta. Mutta eilisestä se oppi pitää olla, ettei koskaan, ei koskaan saa menettää palloa näin montaa kertaa. Kolme intteriä on yleensä jo katastrofi, seitsemän varma itsetuho..

 • Kyllä seitsemän intteriä yhdessä pelissä on QBlta huono suoritus vaikka voissa paistaisi.. Melkoisen ohut on pilven hopeareuna jos tästä pitää raapia huumoria teemalla “miehessä on kuitenkin potentiaalia”. QBn rooli pelissä on toisaalta hyvin keskeinen ja toisaalta pallonmenetysten rooli voittamisten kannalta aivan oleellinen. Ei, ei tästä vakavalla naamalla voi potentiaaliakaan kaivaa ?!?

 • Moi Aino

 • Siinä olisikin mielenkiintoinen lista, vaikkapa top 10 suomalaista QB:ta. Perusteluineen ja järjestyksessä. DO IT!

 • “Eino Matikainen ei ole huono pelinrakentaja”
  Kyllä on. Ihan tämän artikkelin perusteella:
  – Heitto lähteekin liian myöhään ja jää selvästi taakse
  – teknisesti heikko heitto suuntautuu selkeästi ohi sisään suunnanneesta Palikaisesta
  – Hieman myöhemmin Matikainen tekee iltapäivän ensimmäisen mentaalitason virheensä, kun hän ahnehtii rullatessaan kiireessä oikealle. Oikea ratkaisu on joko juosta tai heittää pallo pois, mutta Matikainen lähtee hakemaan vastaanottajaa heittämällä ”vastakarvaan”.
  – Matikaisen yllättävän hyvä pitkä fade-heitto neljännellä yrityksellä on vain senttejä liian pitkä, kun Crocodiles tuo painetta kuudella miehellä. Aivan puoliajan loppuun Matikainen heittää iltapäivän neljännen syötönkatkonsa Crocodilesin maalialueelle. Taktisesti ratkaisu heittää kaksoisvartiointiin on kuitenkin aivan perusteltu, koska pelikellossa on jäljellä vain muutamia sekunteja. Eli ainakin 2 surkean huonoa suoritusta samaan neljännekseen.
  – Matikaisen vaikeasta paikasta linkoama heitto on pari metriä liian lyhyt. Näin Leinonen nappaa syötönkatkon ja päättää Roostersin ärhentelyn. Tässä tilanteessa oikea ratkaisu olisi voinut olla jälleen yksinkertaisesti heittää pallo pois. Niin?
  – Näin Matikaisen hiukan lyhyt heitto löytää tiensä maajoukkuetakamiehen hyppysiin.
  – Aivan ottelun lopussa nähdään ensimmäisen puoliajan lopun toisinto, kun Matikainen heittää illan seitsemännen syötönkatkonsa Crocodiles-maalialueelle Roman Runnerin kätösiin.

  Eli luepa Tuomo nyt uudelleen tuo artikkelisi. Kyllä Matikainen on SEKÄ tilastojen ETTÄ kirjoittamasi kannustuslaulun valossa huono pelinrakentaja. Potentiaalia varmaan on, samoin noin tusinassa muussa nuoressa pelinrakentajassa. Mutta jos sekä heittomekaniikka, pelinluku että mentaalipuoli ovat tätä niin kyllä: Eino Matikainen on huono pelinrakentaja. Tai ei huono, mutta hemmetin kaukana Vaahteraliigan tasosta.

 • “Eino Matikainen on huono pelinrakentaja. Tai ei huono, mutta hemmetin kaukana Vaahteraliigan tasosta.”

  Valitse jompikumpi, molempia et saa ;D

  Vähän provosoiva otsikko tässä jutussa kieltämättä. Onneksi pelkästä otsikosta ei tarvii keskustella.

 • 10. Risto Viinikainen Rocks
  Vikkelä juoksija voimafutiksen aikakaudella
  9. Santeri Supi Jaguaarit
  Nouseva tähti sammui päävammoihin
  8. Jarkko Nieminen Wolverines
  Joukkue ei tukenut, mutta hyvä paikallaan.
  7. Sami Lappalainen Northern Lights
  Monitoimimies option kaudella. myös potkut
  6. Kari Ketonen Roosters
  Johti joukkojaan Euroopan sarjoissa mestaruuksiin
  5. Harri Mäki-pesola ECG
  Joutui 2. QB rooliin, mutta olisi ollut paras suomalainen aikanaan.
  4. Miro Kadmiry TAFT
  Älykäs ja liikkuva
  3. Harri Malkamäki Trojans
  Liikkuva, hyvä käsi
  2. Veli-Matti kallislahti Colts
  Johtaja, hyvä heittokäsi.
  1.Petrus Penkki ECG, Roosters, Butchers
  Fyysisesti valmis, älykäs ja johtaja.

 • Kiva olis saada ranking/arvostelut tämän päivän QB kavereista tai tulokkaista.

 • Roostersin puolustus ei ole myöskään tottunut pelaamaan tiukkoja pelejä. Onhan se helppo puolustaa, kun hyökkäys tekee 50 pistettä per peli. Vastustajan pysäyttäminen on ihan eri asia kuin hidastaminen. Roostersille on tehty keskimäärin ottelussa 25 pistettä, kun taas seinäjoen puolustukselle vain 11 pistettä otteluun. Seinäjoella on myös yli 100 jaardiä vähemmän päästetty ottelussa kuin Roostersilla
  En usko, että Roosters nyt kauhean nousun tekisi, vaikka uusi pelinrakentaja on tasoltaan parempi kuin Matikainen. Matikainen on kuitenkin jo pari vuotta saanut hieroa kemiaa rissujen kanssa, kun tuleva pelinrakentaja joutuu lähteä nollilta. Itse olen suomipelinrakentajien puolella ja toivon että Matikainen saa rauhassa kehittyä.

 • Matikaiselle tekisi hyvää mennä divariin kehittymään kaudeksi tai kahdeksi. Sitten uusi yritys liigaan

 • Roostersille on tehty keskimäärin ottelussa 25 pistettä, kun taas seinäjoen puolustukselle vain 11 pistettä otteluun.

  Korjaus tuohon, viiden ottelun jälkeen Roostersille on tehty 29 pistettä per peli ja Seinäjoelle 8,8.

 • Predator: eikö ne jo viime viikolla joutunut aika tiukille? Eikä ne Europelitkään ihan läpihuutopelejä ollut…
  Edelleen olen sitä mieltä ettei tuo QB pelasta vielä mitään, kun juoksu-uhkaa ei pysty asettamaan ollenkaan. Velolla kuulin huhua että Taylor on poissa ainakin kuukauden! Sinä aikana Roo:lla on helppohkot Indians ja 69ers vastassa, mutta sitten tuleekin TAFT jota vastaan pitää pystyä myös juoksemaan uskottavasti. Muuten alkaa tuo kärki karata. Mikäli paranee vasta playoffeihin voi olla että joutuu Roosters matkustamaan uudelleen vielä Seinäjoelle.
  Nythän tuo playoff kuvio on jännä, varsinkin jos Turku voittaa tulevassa pelissä S-joen. Silloin kaikilla kärki joukkueilla on 1 tappio ja nekin kivasti ristiin. Seinäjokihan on nyt sitten tasapisteissä aina Roo:ta edellä.

 • Tolle QB ongelmalle voitaisiin hakea ratkaisua esim. 1-Divisioonassa rajoitetaan jenkki sääntö koskemaan ainoastaan QB paikkaa. Tällöin seuroilla olisi tarve kehittää omista junnuista QB tai hankkia Suomi QB jostain muusta seurasta yms.. Suomen Vaahtera ja 1-Divarissa 2 Suomalaista QB Eli Tampereella Siitonen ja Oulussa nyt en vain nimeä saa mieleeni. Se on kyllä luvattoman heikkoa. Ongelma näkyy mielestäni, myös ikävä kyllä Maajoukkueen QB vaihtoehtojen vähyytenä.

 • Kommentoija: joo, Roosters nousi turun takaa voittoon, ja myös ainakin toisessa europelissä. Roosters varmaankin pelaa mielummin missä tahansa paitsi seinäjoella välieräpelinsä.

  Ei voi ja juma!: Itsekin olen sen kannala, mutta se tuottaisi teknisiä vaikeuksia. Moni seura alkaakin sitten hyökkäämään wild catillä, tai muuten vaan direct snapeillä tai vastaavaa. Mielestäni paras vaihtoehto joukkueen kannalta olisi saada hyvä suomalainen QB ja jenkkirissu juoksemaan kuvia. Näin voi panostaa puolustukseen kahdella jenkillä, joista toinen osaisikin juosta jonkin verran palloa kantaen. Toinen asia panostukseen olisi taas jenkkivalmentaja. Jos jättää vaikka yhden jenkin tuomatta ja tuo QB gurun, olisi se seuran kehityksen kannalta myös todella hyvä asia

 • Croco-Roo-peli oli eräänlainen suomi-jefun todellisen tason mittaus jonka tulokset kertovat karua kieltään:

  1. Roosters elää ja kuolee amerikkalaisvahvistustensa kautta. Projektikupla poksahti puhki oikein kunnolla Crocojen möyhennyksessä.
  2. Sama koskee kaikkia Vaahterajoukkueita ja tämä peli osoitti sen koruttomasti. Crocot olisi olleet ihan yhtä paskoja ilman omia maksullisia miehiään.
  3. Eino Matikainen heitti kaikkien aikojen suurimman syötönkatkojen määrän yhdessä liigapelissä. Se jos mikä on läpipaska suoritus ja siis kaikkien aikojen pohjanoteeraus liigassa.

  Tällaista tää on…

 • Uskon – halun uskoa – että valtaosa tämän sivuston kommentaattoreista on jollakin tasolla tekemisissä amerikkalaisen jalkapallon kanssa.

  Tähän taustaoletukseen nähden tässäkin keskustelussa on jälleen nähty täysin luokattomia argumentteja.

  On yksi asia arvostella yksittäistä pelaajaa perustellusti – täysin toinen soittaa suutaan anonyymisti. Lienee selvää, että Matikainen pelasi huonon pelin, mutta yhtä selvää on sekin, että mies on tehnyt liigatasolla runsaasti hyviäkin suorituksia.

  Toinen huomionarvoinen asia on Roostersin iskukyky Seinäjoen ottelussa. Kolme erittäin kovaa ottelua puoleentoista viikkoon, kahdenkymmenen pelaajan injury list, kahden avainposition loukkaantumiset – ja tämän päälle se kalvava uupumus ja vammat, joita ei nyt ottwluraportteihin yleensä kirjata.

  Tämäkö se nyt puhkaisi “Roostersin probektin kuplan”? Yksi selvästi väsyneenä, vajaalla keskittymisellä ja huonosti toteutettu ottelu?

  Kaksi peräkkäistä mestaruutta omalla pelaajarungolla, tappioton kausi ja Euroliican voitto on nyt unohdettu, koska Seinäjoella joukkue hävisi?

  Kootkaa itsenne, hyvät ihmiset.

 • “Kaksi peräkkäistä mestaruutta omalla pelaajarungolla”

  Et nyt kuitenkaan voi olla tosissasi? Mietippä oikeasti kuinka monta esimerkiksi Seinäjokea vastaan pelatussa pelissä alottavasta puolustuksesta oli “omaa pelaajarunkoa”, no niinpä, alle puolet.

  Ihan turha tulla tänne moralisoimaan ja itkemään muille että nyt on taas järkytetty jonkun liukuhihnalla inttereitä heittelevän kakkosdivaritasoisen pelinrakentajan henkinen tasapaino.

  Jos puolustus on keskiarvoisesti päästänyt 30 pistettä per peli kauden aikana kotimaan sarjassa niin ei tässä yhden pelin perusteella ole varmasti kukaan huutelemassa mitään.

  Se että kupla on pysynyt ehjänä tähän asti on ollut pelkästään Robert Johnsonin varassa ja siinä, että hyökkäys on tarpeeksi pitkään kentällä kuluttamassa kelloa pois, ts puolustus on muukalaislegioonastaan huolimatta paska. Matikaisen kanssa kellon kuluttaminen ei onnistu eikä tule onnistumaan. Toivotaan Sheltonille parempaa onnea ja menestystä.

  Ja loppuun pitää kertoa, kyllä, olen nyt ja aina ollut “punanuttujen” kannattaja.

 • Kaksi peräkkäistä mestaruutta omalla pelaajarungolla on kaksi peräkkäistä mestaruutta omalla pelaajarungolla. 2012 mestaruusjoukkueessa on 35+ pelaajaa, jotka suorilta käsin lasken Roostersin omiksi kasvateiksi. 2013 hieman vähemmän, mutta suurin osa.Jos tilastoja jaksaa selailla, pelaajalistat kertovat, että joukkueen runko muuttui suhteellisen vähän vuosien 2008 ja 2012 välillä. Nyt tilanne on muuttunut jonkin verran, se myönnettäköön.

  Sitten tähän toiseen asiaan. Totta, turha moralisointi on tarpeetonta. Luokattoman ja anonyymina esitetyn paskapuheen kritisointi perusteltua.

  Lajiin kuin lajiin kuuluu pelaajien arvostelu – kovakin sellainen. Kuitenkin niin kauan, kun tämänkaltaisilla palstoilla kommentoivat lähinnä edes jonkinlaista lajitaustaa omaavat henkilöt, näkisin kovin mielelläni muutakin kuin “hähää, vähänx paska” -tyyppistä verbaaliakrobatiaa.

  Kenties olen näkemykseni kanssa yksin, mutta tulipahan sanottua. +

 • Kyllä Seinäjoen pitäisi kiittää Europelejä ja varsinkin Turkua, kun pääsivät pelaamaan todella väsynyttä ja rikkinäistä Roosterssia vastaan.
  Trojans pelissä vietiin koko juoksu-uhka, QB ja vielä puolustuksesta paras suomalainen takamies ja linjamies (Roosterssin parhaat).
  Roosterssin onneksi heillä on nyt pari helpompaa peliä edessä jossa voivat ajaa uuden QB:n sisään. Onko muuten Taylorin kunnosta mitään tietoa/huhua kauanko on poissa?
  Mikäli Turun takakenttä on hereillä niin menee loppukausi mielenkiintoiseksi. Viimeisellä kierroksella voi olla kovat panokset sijoista 1-3, jos nuo kolme hoitaa muut pelit kunnialla. Sinäänsä tuo ei ole otteluohjelman tekijän hyvyyttä kun on laittanut viimekauden ykkösen ja divari nousijan viimeiselle kierrokselle vastakkain, ettei vain olis ajateltu että on siitä sitten punaisten helppo lähteä playoffeihin kun saa alle helpon viimeisen kierroksen. Nyt näyttää siltä että playoffeissa tulee yksi kova pari ja yksi selvähkö pari.

 • Salaliitto! Foliohattu! Radiolähettimet hampaissa!

 • Joo, liittokokous on oikeasti Roostersin valloittama ja siellä tehdään vain sellaisia päätöksiä, jotka suosii Roostersia.

  Vakavammin, sarjajärjestelmä on syksyllä lyöty lukkoon vuosille 2014-2016, ja sen mukaan kahdeksan joukkueen sarjassa viimeisellä kierroksella on ottelu 8vs1.

 • “Se että kupla on pysynyt ehjänä tähän asti on ollut pelkästään Robert Johnsonin varassa ja siinä, että hyökkäys on tarpeeksi pitkään kentällä kuluttamassa kelloa pois, ts puolustus on muukalaislegioonastaan huolimatta paska. Matikaisen kanssa kellon kuluttaminen ei onnistu eikä tule onnistumaan. Toivotaan Sheltonille parempaa onnea ja menestystä.
  Ja loppuun pitää kertoa, kyllä, olen nyt ja aina ollut ”punanuttujen” kannattaja.”

  Joo, Roostersin hyökkäyshän on tunnettu siitä, että käyttävät kelloa paljon ja pitävät vastustajan hyökkäyksen kentän laidalla.

  Victor Sarvi ei ole lähelläkään Roostersin parasta linjamiestä, mutta maajoukkuepelaajana toki iso menetys joukkueelle kuin joukkueelle.

 • “Joo, Roostersin hyökkäyshän on tunnettu siitä, että käyttävät kelloa paljon ja pitävät vastustajan hyökkäyksen kentän laidalla.”

  Seuraatko sinä edes pelejä vai huuteletko muuten vaan puskista. Jos olisit katsonut esimerkiksi finaalipelin IFAF-sarjassa niin tietäisit varmasti mistä puhun kellon käyttämisessä. Tai esimerkiksi Turkua vastaan pari viikkoa sitten. Kyllä siellä jokainen sekunti pelataan pois kellosta mikä vaan pystytään. Toisin kun esimerkiksi porvoo jolla ei ole mitään käsitystä kellon käytöstä suhteutettuina valittuihin peleihin.

  Roostersilla on ehdottomasti suomen paras tekninen ja taidollinen osaaminen sivurajalla, siitä ei pääse mihinkään.

 • To Tsadi:
  No viesteistäsi päätelleen seuraan ainakin sinua enemmän, jos luulet tiukan Turku-pelin lopussa tapahtuneen pelitemmon hidastamisen olevan jokin normi Roostersin hyökkäyksessä. IFAF-sarjan finaalissa vetivät koko matsin aivan normaalisti, välierässä käyttivät taas pari viimeistä driveä kelloa.

  Nopea tempo on yksi Roostersin hyökkäyksen isoimmista aseista, se on todella rankkaa puolustukselle ja vaikeuttaa pelinkutsua, jos et ole tottunut nopeasti linjaan menevään hyökkäykseen. Mielenkiintoista nähdä miten nopeasti Shelton sopeutuu ja pystyvätkö menemään yhtä nopeasti kuin RoJon aikana.

 • Yksi Roostersin hyökkäyksen parhaista aseista on jo pitkään ollut vastustajan väsyttäminen laajaa pelaajamateriaalia käyttäen. Tämä on pätenyt äijien matseissa ja varsinkin junioripuolella. On tullut viime vuosina seurattua useaa ottelua, joissa Roosters on alussa ollut suurissa vaikeuksissa , mutta pystynyt lopussa kääntämään ottelun edukseen ainakin osittain vastapuolen selvän väsähtämisen johdosta. Fiksuahan se on, ei siinä mitään.

 • ” IFAF-sarjan finaalissa vetivät koko matsin aivan normaalisti”

  Katsoppas nyt uudestaan sen finaalin viimeiset 5 minuuttia jos jostain löydät. Kyllä siellä pelikello käytettiin jokaisella downilla niin loppuun kun vaan pystyttiin ja siihen heitto perään. Ottelukelloon taisi jäädä 20-30sek aikaa kun roosters meni johtoon.

 • Katso itse, olet väärässä. Ja edelleen, viimeiset viisi minuuttia eivät kerro heidän hyökkäysfilosofiastaan, missä tempo on aivan avainasemassa.

 • Tottakai kertoo. Nimenomaan se kertoo että miten sitä kelloa, aikalisiä ja pelivalikoimaa osataan käyttää 2. ja 4. neljänneksien lopussa. Eihän 1. ja 3. neljänneksien lopussa kellon käytöllä ole mitään merkitystä.

  Hyökkäysfilosofia nimenomaan perustuu siihen että no-huddlella tehdään pisteitä taululle ja otetaan riittävä etumatka, niin jää sitten aikaa kellon kanssa kikkailulle kun saa itselleen valttikortit asiassa käsiin eli pakotetaan vastustajan käyttämään omalla puolustusvuorolla omat aikalisänsä pois ja kelloon kun jätetään vähän aikaa loppuun vastustajalle, pakottaa se pistämään 90-10 heittopelejä että saa jollain tapaa kelloa kontroloitua ja oma puolustus pystyy levittämään boksiaan auki ja ottamana heiton pois.

  Ei tämä vaikea laji ole jos omaa edes jonkinlaisia valmennuslahjoja, mutta sinä olet jo osoittanut selkeästi oman osaamattomuutesi. Kiitos kuitenkin että osallistuit keskusteluun.

 • Sä väitit, että Roostersin menestys on nojautunut siihen, että hyökkäys on ollut kentällä kuluttamassa kelloa RoJon aikana. Se ei pidä paikkaansa. Esim. IFAF-finaalissa, kun peli oli tasainen ja Roosters oli lopussa häviöllä, pelasivat käytännössä koko pelin no huddlea. Se, että olet Maddenia joskus pelannut, ei tee sinusta vielä valmentajaa.

 • Höpöhöpö. Katoppas miten ne käyttää sen downikellon aina loppuun asti. Ei mitään kiirettä alottaa peliä, lopussakin antaa kellon mennä tappiin asti, aikalisä ja sitten potkitaan sisään. Nimenomana kellonkäyttöä on se että kontroloivat jatkuvasti omilla pelivalinnoillaan sitä kellon käyttöä. Suosittelen nyt oikeasti sinunkin katsovan vihdoinkin sen pätkän ja lopettavan tuon lässyttämisen

  JA lisäksi minun nuoruudessa ei ole ollut mäddeneitä, Gridironeita, striimejä eikä edes internettiä, vaan sillon pelattiin fudista.

 • Roosters käytti aikalisänsä puolustuksessa, vetivät aivan normaalia hyökkäystään läpi pelin. Tämä keskustelu on turha, kun et ymmärrä mitä näet.

 • eiköhän se selvää ole että suomalainen QB on aina huono valinta nykyyä

 • Hyvä kirjoitus. Lisää näitä! Hienoa että jaksatte kirjoittaa tällaisia. Sääli vain että nykyään näemmä ainoastaan Tuomo jaksaa tuottaa sisältöä näille sivuille.

 • Eilen joku kyseli jefukeskustelupalsyan perään, ja kysyit että mikä vika Gridironin palstassa. Koitin etsiä tuota ketjua tänään, eikä löytynyt mistään, ja siinä se isoin ongelma piilee. Keskustelu on keskittynyt näihin artikkelikommentteihin, ja kun niistä näkyy vain 5 uusinta etusivulla niin vanhempia keskusteluja on vaikea tai mahdoton löytää. Esim. nyt en löytänyt millään tuota em. keskustelua.

  Muuten loistava saitti, mutta tältä osin käytettävyydessä paljon parantamisen varaa.

 • Suomi qb VS tämän kauden kovin liiga d-line + hyvät takakentän miehet = tämä

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *