Liigan kärkiottelu viikonlopun odotetuin kamppailu

Tuomo Tomperi 26.7.2014 10:42 7 kommenttia

Crocodilesin ja Roostersin huippuottelussa on panoksena Vaahteraliigan kärkipaikka. Viikonloppuna pelataan myös viidellä muulla paikkakunnalla.

Viikonlopun kierros lähti liikkeelle eilen Helsinki 69ersin ja Porvoon Butchersin kohtaamisella. Kovatasoisemmassa lohkossa pelaava Butchers säilytti mahdollisuutensa pudotuspeleihin päihittämällä isäntäjoukkueen 55-20. Keskushyökkääjä RJ Jackson oli jälleen pelipäällä tekemällä peräti viisi touchdownia. Jackson johtaakin tällä hetkellä Vaahteraliigan juoksutilastoja ylivoimaisesti.

Neljän ottelun täysi liigakierros jatkuu lauantaina kahden mielenkiintoisen ottelun voimin. Viikonlopun selvästi mielenkiintoisin kamppailu käydään Seinäjoen Jouppilanvuorella, kun tappioton Crocodiles (4-0) isännöi niinikään tappiotonta Helsinki Roostersia (4-0). 18 liigaottelua peräjälkeen voittanut Roosters lähtee otteluun kuitenkin varsin hankalasta tilanteesta, sillä pelinrakentaja Robert Johnsonin (polvi) lisäksi myös keskushyökkääjä Jaycen Spears puuttuu kokoonpanosta. Spearsin rooli on ollut tämän kesän Roostersissa erittäin suuri, joten suomalaispelinrakentaja Eino Matikainen ja Roosters saavat etsiä hyökkäykseensä uusia ratkaisijoita.

– Onneksi meillä on laaja rosteri. Tämä antaa muille pelaajille mahdollisuuden astua eteenpäin, Roostersin Juha Hakala toteaa SAJL:n haastattelussa.

Kesän kaikki ottelunsa voittanut Crocodiles lähtee Roosters-otteluun monien mielestä jopa suosikin asemasta. Joukkue on esittänyt päävalmentaja Charles Rifenbarkin toisella kaudella vahvaa ja tasapainoista peliä. On aistittavissa, että Crocodiles on valmiina Roosters-otteluun, ja pääsee kamppailuun erinomaisista asetelmista. Roostersin Euro-peleistä johtunut ottelusuma on vaatinut veronsa, ja lauantaina punapaitojen ensimmäinen tappio sitten kesän 2012 voi hyvinkin olla tosiasia. Toisaalta ottelu on mestarijoukkueelle erinomainen tilaisuus näyttää, miten se vastaa huutoon vaikeassa tilanteessa. Vaikka molemmat joukkueet jatkavat varmuudella sarjan pudotuspeleihin, kertoo lauantain ottelu molemmista joukkueista paljon.

Lauantain toisessa liigaottelussa Vantaan TAFT matkustaa Kouvola Indiansin vieraaksi Kotkan Arto Tolsa Areenalle. Vasta yhden voiton alkukaudesta kerännyt vantaalaisjoukkue tarvitsee ehdottomasti voiton Indiansista, sillä tappio vaarantaisi joukkueen pudotuspelipaikan toden teolla. Joukkueen sivuilla ennakoidaan ottelun asetelmia.

Viikonlopun pelitauko tuli Vantaalaisille tärkeään paikkaan, kun puolustuksen miehitystä on jouduttu hieman muokkaamaan loukkaantumisten johdosta. Niko Lehtonen on sivussa loppukesän kauden alussa sattuneen polvivamman takia, ja Max Shubert loukkaantui viime ottelussa ollen myös sivussa loppukauden. Maxin tilalle saapuva EJ Woods ei vielä pelaa lauantaina, joten kotimaisten pelaajien varaan lasketaan paljon. (taft.fi)

….

Mielenkiintoisen lisämausteen TAFT-hyökkäykseen tuo uusi nimi, LaTrice Little, joka pelaa lauantaina uransa ensimmäisen jenkkifutisottelun. LaTrice Little pelaa ammatikseen koripalloa Keravalla, ja tuli koettamaan jenkkifutista TAFT-treeneihin.

TAFT:n alkukausi on vastustajien puolesta ollut hankalin mahdollinen, mutta Indians-ottelu avaa joukkueen helpompien otteluiden sarjan. Joukkueen on otettava voitot Indiansin lisäksi myös Helsinki Wolverinerista ja 69ersista tulevina viikkoina.

II-divisioona huilaa tänä viikonloppuna, mutta kolmosessa pelataan kaksi ottelua. Yhä voitoton Lohja Lions isännöi tappiotonta Helsinki East City Giantsia Virkkalassa lauantaina klo 14. Lions on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta Giantsille ottelussa on runsaasti panosta. Voitolla joukkue liki varmistaisi runkosarjan ykkössijan. Klo 16:30 pelataan Lahdessa, kun Päijät-Häme Panthers isännöi sarjakakkonen Mikkeli Bouncersia. Bouncersin voitto varmistaisi joukkueelle kotiedun sarjan välierävaiheeseen ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

Kuva: Jari Turunen

Sunnuntaina ykkösen kärkikamppailu

Sunnuntain kärkiottelu ykkösen Wasa Royalsin ja Hyvinkään Falconsin välillä menetti hieman mielenkiintoa Falconsin kärsiessä yllättävän tappion Jaguaareille viime viikonloppuna. Voitolla Jaguaareista Falcons olisi lähtenyt Vaasaan tilanteessa, jossa se olisi voinut riistää runkosarjan ykköstilan tappiottomalta Royalsilta. Joukkueet ovat toki yhä vahvasti ehdolla kohtaamaan sarjan finaaliottelussa Spagettimaljassa, joten sunnuntain kamppailu on molemmille tärkeä. Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, pystyykö kauden aikana kehittynyt Royals-hyökkäys hallitsemaan ottelua. Joukkueiden kohdatessa alkukaudella Royals onnistui tekemään hyökkäyksessä vain yhden touchdownin. Silloin pääosaan nousi kaksi maalia tehnyt vaasalaispuolustus, joka piti Falconsin hyökkäyksen lisäksi nollilla.

Royalsin jatkosuunnitelmat tämän kauden jälkeen kiinnostavat monia. Seura on listannut tavoitteekseen nousta Vaahteraliigaan kaudeksi 2016. Eilen joukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye totesi joukkueen harkitsevan suunnitelman aikaistamista kauden jälkeen, mikäli pelit sujuvat suunnitelmien mukaan. Royals on ollut tällä kaudella divisioonan selkeästi kovin joukkue sarjanousijastatuksestaan huolimatta. Toisaalta Evwaraye tietää, että tie liigamenestykseen vaatii kärsivällisyyttä.

Vaasan otteluista on totuttu näkemään stream-lähetyksiä, mutta valitettavasti sellaista ei ole sunnuntain kamppailusta tarjolla. Royals on tehnyt ymmärrettävän päätöksen olla striimaamatta kotipelejään.

Sunnuntaina pelataan myös liigassa, kun sarjan häntäpään Wolverines isännöi Turku Trojansia Velodromilla. Ottelua on ennakoitu isäntäjoukkueen kotisivuilla.

Kommentoi

 • mutta eihän Royals hyvästä joukkueesta huolimatta täytä liigan kriteetereitä?
  0 junnu joukkuetta ?

 • Junnujoukkueet voi nykyään myös maksaa rahalla.

 • Ainakaan itse en kovin paljoa tätä ottelua odottanut, kun Roostersilta puuttuu QB ja RB. Eino ainakin näytti jo puoliaikaan mennessä, miksi Roosters toi uuden QB:n tilalle. KakkosQB ei ole ykkösQB, ei vaikka pääsisi aloittamaan.

 • Crocodilesin toteuttama ass-rape antoi jälleen hyvän perspektiivin ilman amerikkalaisia pelattavan kotimaisen jefun tasoon. Alkukausi on mennyt Wolvojen toimintaa arvostellessa. Joukkue yhdellä ja kahdella jenkillä pelaten taapertanut yhteen voittoon asti kauden peleissä. Nyt kun Roostersilta oli poissa Rojo sekä Jaycen oli meininki samanmoista ja Eino onnistui heittämään uuden suomenennätyksen siinä sivussa. Vaahteraliigassa voi pärjätä ainoastaan täydellä jenkkikiintiöllä + muutamalla euro-miehellä siihen päälle. Mikä tahansa joukkueista taapertaa, jos jenkit laitetaan hyllylle – tämän näytti meille nyt sitten Mestarienliigan mestari Roosters oivasti lauantaina.

 • Totta on, että Vaasassa ei ole ainuttakaan juniori joukkuettä ja sen takia asiaa harkitaankin niin kuin Seppo omassa haastattelussaan kertoikin. Vaahtera liigan pyörittäminen osto/tuonti miehillä ei kanna montaa kautta kuten nyt näemme Kouvolassa. Mutta mikäli joukkue voittaa 1 ei liittokaan voi sivuttaa huikeaa Buumia jonka Vaasan toiminta on saanut aikaan. Seinäjoella ollaan,myös tehty hyvää duunia kauden aikana. Ja miltä kuulostaa ajatus 3000 yleisöstä pohjanmaa paikallis derbyssä, itse lajin parissa olleena vuodesta 1995 aika hyvältä.

 • kyllähän se kuulostaisi hyvältä!
  eikä siinä sitten mitään jos kerran rahaa löytyy maksamaan. Hyvät sponsorit tai kovat kausi maksut?. Toivottavasti ei vain käy Indianssit tai pahimassa tapauksessa Ghosthunterssit Vaasalle. organisaatio kun vahvasti näyttää olevan Seppo.
  Paljonko rahaa vaaditaan ”korvaamaan” juniorijoukkue?

 • Mutta Seppo on kova! Ja Pohjanmaalla on rahaa!