Shelton korvaa Johnsonin punapaidassa

Tuomo Tomperi 24.7.2014 23:39 30 kommenttia

Helsinki Roostersin tiedotteen mukaan pelinrakentaja Robert Johnsonin loppukauden korvaaja Sean Shelton tulee Ranskasta, Templiers d’Elancourt’sta. Eino Matikainen aloittaa Crocodilesia vastaan.

William Jewell Collegen 23-vuotias Shelton on isokokoinen (190cm/98kg) ja liikkuva pelinrakentaja, joka toimi yliopistonsa aloittavana pelinrakentajana neljänä peräkkäisenä vuonna. Trojans-ottelussa loukkaantuneen Johnsonin korvaaja tulee mielenkiintoisesta joukkueesta, sillä Roosters kohtasi Sheltonin edustaman Templiersin kuun alkupuolella IFAF Europe Champions Leaguen lopputurnauksessa. Shelton heitti Roostersia vastaan neljä touchdownia ranskalaisjoukkueen taipuessa lukemin 37-44. Alkuvuodesta käynnistynyt Ranskan liiga on päättynyt, joten Shelton on vapaa siirtymään helsinkiläisjoukkueeseen.

Roostersille on tärkeää, että Johnsonin korvaava pelinrakentaja pystyy oppimaan punapaitojen hyökkäyksen nopeasti. Templiers oli lopputurnauksessa Roostersiakin heittopainotteisempi. Shelton on paperilla oiva valinta, sillä häneltä löytyy pelituntumaa sekä kokemusta eurooppalaisesta pelistä.

Roostersin tiedotteen mukaan Shelton saapuu maahan viikonloppuna, ja pelaa 3.8., kun joukkue kohtaa Kouvola Indiansin kotonaan. Tänä viikonloppuna joukkue kohtaa Seinäjoki Crocodilesin Eino Matikaisen johdolla. Panoksena on pitkän voittoputken lisäksi myös Vaahteraliigan runkosarjan kärkisija.

Lue myös

Kommentoi

 • Jos nyt hypoteettisesti olisikin sellainen tilanne, että Shelton olisi kova pelimies ja Roosters pärjäisivät loppukauden yhtä hyvin kuin RoJon kanssa, niin saa nähdä mitä käy Robertin tulevaisuudelle Roostereissa. Ottaisiko seura hänet vielä ensi vuonna takaisin (sikäli mikäli polvi on pelikunnossa)?

 • Veikkaan ettei Robert jää Roosterssiin, vaan vaihtaa seuraa johonkin toisaalle.
  Tämä on tietenkin vain omaa spekulaatiota, joka on kerätty eripuolilta saaduista tiedonmuruista.
  Mielenkiintoista olisi myös tietää miten RoJon palkanmaksut jatkossa menevät, voiko seura purkaa loukkaantuneen pelaajan sopimusta? Useinhan jos Jenkit loukkaantuu sopimus puretaan ja pelaaja lähetetään kotiin. Nyt kuitenkin kyseessä on Suomessa asuva palkaa saava pelaaja, jolloin hänellä ei ole intressejä lähteä mihinkään.
  Entä jos Roosters purkaisi sopimuksen niin olisiko hänen mahdollista liitonsääntöjen mukaaan siirtyä muualle valmentamaan?
  Olen hämmästynyt muuten siitä ettei hyvin pelanneelle Matikaiselle anneta mitään mahdollisuuksia näyttää että rahat voisi käyttää johonkin toiseen jenkkiin. Croko-peli tulee olemaan vaikea Roosterssille kun juoksu-uhka puuttuu. Mielestäni Taylorin pois jäännillä on isompi vaikutus kuin Robertin pois jäännillä.

 • Roostersille on ihan sama onko runkosarjan 1. vai 2. Kotietu joka tapauksessa välierissä ja vaahteramaljahan tunnetusti pelataan aina Sonera stadionilla.

 • Robert Johnsonin jatkoa kannattanee miettiä kun polven kunto selvii, eli jatkuuko peliura missään vaiheessa. Tällä hetkellähän RoJo toimii myös Roosters junioreiden valmentajana.

  Miksi Roosters purkaisi RoJo:n sopimuksen loukkaantumisen takia? 2011 Roosters piti Antonio Harrisin joukkueessa loukkaantumisen jälkeen, vaikka Stephen Peyton tulikin tilalle.

 • Ei pura sopimusta tähän uskon 110% ja rojo jatkaa valmennus hommissa loppukauden. Peliuraa ei kannata tässä vaiheessa miettiä. Jos ei jatka niin varmasti valmennus hommat jatkuu roo jos haluaa.

 • Seinäjoen puolustuksen fronttia ei olla omasta mielestäni testattu vielä kunnolla! Nuorempi jussila sai kehuja Turku pelin nähneiltä, joten puheet juoksupelin suhteen ovat liian aikaisia. Totta, että Roosters on heitto.p joukkue ilman jenkkiä, mutta kokonaan ei juoksu uhkaa kannata unohtaa. Enkä usko, että jenkki valmentaja jättää huomioimatta saman asian. Onnee Aarresuolle,Madsenille,Lehtolalle yms.. Matsiin nyt vaan sitten tukittava epäilijöiden turvat. Itse luotan rosterin laatuun ja leveyteen niin kuin olen jo aiemminkin kirjoittanut.

 • Eiköhän se Harrisin pitäminen suomessa liittynyt Jaren Wilcoxin lähtöhaluihin yhdessä Harriksen kanssa ja muutaman yksityisen henkilön korkeaan oikeudentajuun ja hyväsydämisyyteen.

 • Nuoren Einon tulevaisuuden kannalta toivon, että ymmärtää kauden jälkeen hakeutua muualle pelaamaan. Vain pelaamalla oppii pelaamaan. Ollut nyt 2 vuotta Roostersissa penkillä huippuopissa kuten Roosters sanoo, mutta vieläkään ei kelpaa kentälle.
  Einolle käy kuin Jarkko Niemiselle aikoinaan, joka vietti koko uransa melkein Petun kakkosena. Ja vasta ihan ehtoovuosina vaihtoi seuraa. Kuten nähdään, kakkos-qbta ei tarvita edes Roostersissa. Jos loukkaantuminen sattuu, tilalle tuodaan uusi ykkönen.
  Koska tämä on harrastus niin ihmettelen suuresti että kukaan haluaa vuosi tolkulla pelata 2 pelinrakentajan paikkaa. Einossakin on iso potentiaali, mutta hukkaanhan se menee, jos ei saa pelitilanteita alle. Niin hyviä kuin huonojakin. Voittoja ja tappioita.

 • Eikö Eino viime vuonna tai tänä vuonna ole päässytkään pelaamaan yhdessäkään vaahteraliiga pelissä? Tietääkseni herra on ainut 2. QB Suomessa joka on saanut kunnolla peliaikaa vaahteratasolla…

 • Ei millään pahalla, mutta Eino on Suomen ainoa 2. QB. Ehkä sekin kertoo jotain.

 • Mitäpä jos tämä Eino pelaakin hyvin ja johdattaa Roostersin voittoon Seinäjoella? Onhan tässä semmoinenkin mahdollisuus, että juuri maahan tullut jenkki on se loppukauden 2. pelinrakentaja. Itse ainakin toivon, että juuri näin käy.

 • Eino Matikaisesta puhuttaessa on hyvä muistaa että miehellä on aika lyhyt peliura takana. Ensin Salossa pari kautta (?) ja nyt 3. kausi Roostersissa. Lisäksi viime kausi korkeakoulusarjassa NDU:n pelinrkentajana. Roosters-aikana kehittynyt paljon ja saanut kuitenkin aikapaljon peliaikaakin, ei pelkästään otteluiden viimeisiä downeja.
  Eli voi hyvinkin olla seuraava suomalinen 1. QB vaahteraliigassa jos peliura jatkuu, eikä työ- ja perheelämä vie mennessään.

  Tässä vaiheessa Roosters kuitenkin katsoo ettei Matikaisen aika ole vielä tullut. Tilalle hankkittu Shelton on varmaan hyvä valinta. Ainakin tiedetään mitä hankitaan kun miestä on europelejä varten skoutattu ja pelattu vastaaan. Eli ei kuitenkaan viime hetken paniikin sikasäkissä-hankinta. (Vähän itseäni toistaen.)

  Ja Crocodiles matsissa saa mahdollisuuden näyttää tasonsa kovaa joukkuetta vastaan.

 • Ei oikein hyvin mene toi näyttö. Intereitä 5 ja 4 neljännes alkaa.

 • No nyt jännitetään enään tuleeko interi ennätys. Nro 6 taulussa

 • Nro 7

 • Noin saatiin Einosta Suomen ennätysmies. Siinä on sitten hyvä lähteä kunkin seuran miettimään, että kannattaako Einoa miettiä aloittavaksi pelinrakentajaksi liigaan. Hieman kyllä ihmettelen, että oliko valmennuksen pakko laittaa mies teuraaksi ja historian kirjoihin eniten inttereitä yhdessä ottelussa heittäneenä. Olisi sen ottelun lopun voinut juostakin pois?

 • Siinä teille kaikille ”antakaa Einolle mahdollisuus” -kommentoijille paluu todellisuuteen.

 • Tässä se sitten nähtiin miten kova tämä roosters on, pari jenkkiä pois ja porukka ottaa turpaan siinä missä kuka tahansa muukin!!! suomi jefu on vaan tasoltaan sitä että niin ykkösessä ku liigassakin jenkit ratkasee lopputuloksen ja suomipojat voi voittajan puolella valehdella itelleen että ollaan ihan saatanan kovia jätkiä.

 • Tuossa nyt meni kuitenki pari vuotta ilman tappioita, niin eiköhän se huono matsi ollu väkisin tulossa.

 • 9 :llä pallonmenetyksellä on vaikea voittaa, jos Crokot eivät olisi sillä voittaneet , niin jotain olisi ollut pahasti pielessä. Crokot pelasivat hyvän ottelun ja toteuttivat omaa pelisuunnitelmansa ja käyttivät tilaisuudet hyväkseen. Tulihan lisää mielenkiintoa sarjaan.

 • ”Siinä teille kaikille ”antakaa Einolle mahdollisuus” -kommentoijille paluu todellisuuteen.”

  Ja kun suomalainen rb jää jossain matsissa 0,7 jaardin keskiarvoon ja fumblaa pari kertaa, niin sitä ei enää koskaan päästetä kentälle yhdessäkään matsissa? Se on mahdollisuutensa saanut ja that’s it?

 • Paineet oli taatusti kovat ja varmaan koko joukkue meni valmiiksi häviämään. Yritä siinä sitten tehdä kokemattomana suuri läpimurto.
  Roostersille tappio oli varmaan vähän kuin paiseen puhkaisu: kauden päätavoitteen täyttyminen, pitkän voittoputken ”paineet”, harvinaisen kova peliputki ja epätavallinen takaiskujen suma. Veikkaan Roostersin nuolevan rauhassa haavojaan parin seuraavan matsin ajan ja loppupeleissä nähdään toipunut tappelukukko.
  Tästä matsista ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että Crokot on kova. Viikon päästä onkin sitten mielenkiintoinen matsi ja finaaleista tulee jännimmät aikoihin. Saataispa vielä neljäs musta hevonen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun pimennoista nousee loppusuoran yllättäjä.

 • Se, että bäkki fumblaa pari kertaa ja jää 0,7 ka:han ei ole Suomen ennätys… Ei edes lähelle sitä.. Seitsemän syötönkatkoa 28 heitolla on jotain ihan käsittämätöntä.. Joka neljäs heitto vastustajalle.. Siksi kai sitä EI KUKAAN OLE AIEMMIN TEHNYT! Ja tämä kuitenkin on 35 vuosi kun peliä pelataan eli pelkästään liigatasolla puhutaan lähes parista tuhannesta ottelusta, missä tähän ei kukaan ole pystynyt..

  Eli pitäisi kysyä, että jos bäkki fumblaa 10 kertaaja juoksee – 50 jaardin keskiarvolla niin saako uutta mahdollisuutta?

 • Pointti on siinä, että intteri ei ole sama asia kuin rähmäys. Intteri on enemmänkin sama asia kuin se 0,7 jaardin juoksukeskiarvo, joka on osoitus siitä että rb:n pelinlukutaito ei ole kohdallaan. Rähmäys taas on esimerkki puutteista perustason fyysisessä suorittamisessa.

 • Intteri ei ole verrannollinen 0,7 jaardin keskiarvoon, vaan on pahinta mitä pelinrakentaja voi tehdä. Erityisesti silloin kun puolustus palauttaa pallon suoraan maaliin. Kyseessä on katostrofaalinen virhe aina, eikä inttereitä tule vähätellä.

  Joukkueella on hyökkäysvuoro ottelussa normaalista 10-15 kertaa. Nyt Roosters sai pallon 16 kertaa kun pallo vaihtoi omistajaa poikkeuksellisen nopeasti. Näistä kerroista siis 7:llä (43,75%) joukkue antoi pallon pois vastustajalle syötönkatkoilla. Kuvaavaa on myös se, että jos joukkue olisi juossut 0,7 jaardin keskiarvolla koko ottelun eikä heittänyt kertaakaan se olisi todennäköisesti hävinnyt vähemmän kuin nyt.

 • ”Intteri ei ole verrannollinen 0,7 jaardin keskiarvoon, vaan on pahinta mitä pelinrakentaja voi tehdä.”

  Makuasioita. On inttereitä, jotka tulevat pelinlukuvirheestä, on inttereitä jotka tulevat tuulen takia tai palloa tipattaessa, on inttereitä jotka tulevat puolustajan hyvyyden takia ja sitten on niitä inttereitä jotka on vain heitetty teknisistä syistä väärään paikkaan. Fumble on aina rb:n vika. Jopa silloin kun puolustaja repii pallon irti se on rb:n syy.

  Tuota Seinäjoen peliä en nähnyt, mutta ilmeisesti kaksi ic:tä heitettiin pelikellon umpeutuessa eli niitä ei tarvitse käytännössä edes ottaa huomioon. Luultavasti jäljelle jäävästä viidestä intteristä pari on ollut pelinlukuvirheitä eli juuri samanlaisia virheitä kuin se että rb jää 0,7 jaardin keskiarvoon, vaikka hyvä rb saisi samoilla yrityksillä ja blokeilla 4 jaardin keskiarvon. Toki ic:n seuraukset joukkueelle ovat suuremmat (ehkä), mutta jos niitä käytetään yksilön hyvyyden mittarina, niin pitää osata suhteuttaa. Pelaajan hyvyyden mittana ic:ksi päätynyt heitto ei ole yhtään sen huonompi tai parempi kuin tismalleen sama heittosuoritus, joka päättyisi puolustajan pudotukseen.

  Sitten jäljelle jäävät ne tekniikkavirheet eli se, että on kaiken onnistumisesta huolimatta yksinkertaisesti heitetty väärään paikkaan. Nämä ovat niitä rähmäykseen verrattavia inttereitä. Pelinrakentaja ei ole kyennyt fyysisesti suoriutumaan siitä perustehtävästään, jota hän on toteuttamassa kentällä. Ei ole osannut pitää pallosta oikein kiinni tai ei ole kyennyt yhdistämään silmä-käsi-koordinaatiota niin, että pallo olisi mennyt oikein. Näistä voi tuomita ihan suoraan kuten myös tietysti mentaalivirheistäkin, mutta ero on siinä että kaikki tekevät virheitä pelinluvussa, mutta fyysisen suorittamisen on oltava Vaahteraliigatasolla virheetöntä.

  Tällä tavalla itse näen asian. En pidä inttereitä hyvänä absoluuttisena mittarina enkä varsinkaan niiden hehkuttamista kuten tässä koska ilman taustatietoja, esim. sitä että kyseessä oli pelin viimeinen downi joka tapauksessa, ei niitä inttereitä oikein voi suorituksena arvioida. Numeroja paperilla. Luultavasti jos joku asiantuntija kävisi videon avulla läpi pelin ja listaisi 7 Einon pahinta virhettä joko pelinluvussa tai heittomekaniikassa, niin ainakin pari näistä inttereistä jäisi listan ulkopuolelle.

 • No intterit vaikuttavat qb ratingiin, juoksut eivät..

  Einolla ao pelissä rating 27.95 tai NFL kaavalla 15.62

  Se kertoo itselleni kaiken.

 • Kyseinen ottelu oli katastrofaalinen niin Matikaiselle kuin koko Roostersin hyökkäykselle. Sitä tuskin kukaan kieltää, mutta sopii kysyä oppiko Roostersin hyökkäyksen koordinaattori mitään , vai kaadetaanko kaikki paska joukkueenkin sisällä kieltämättä epäonnistuneen qb:n niskaan. Ainahan tulee huonompia ja hieman parempia otteluita, mutta kun tulee totaalinen mahalasku ehdottaisin painamaan mietintämyssyn todella syvään päähän.

 • En kadehdi Roosterssin valmennuksen asemaa tuohon peliin lähdettäessä. RoJo (joukkueen selkäranka) pihalla loppukauden, Taylor pihalla jonkun aikaa (ehkä pidempäänkin), Viki pihalla, Rantala pihalla…. Takana hirmuiset pari viikkoa, todella kovia pelejä lyhyeen aikaan.
  Pelaajat puhki ja tietoisia että joukkueen kovimmat syömähampaat on ulkona, siihen vielä tuskainen bussimatka ja sikakatsomo päälle. Ei todellakaan helpoin paikka peliin lähteä!

 • Ei ollut varmasti helppo paikka, mutta olisiko pelivalinnoilla voinut jotenkin vaikuttaa asioihin? Siinä vaiheessa kun joukkueen 2. pelinrakentaja on heittämässä 7 syötönkatkoa ottelussa, voi kysyä olisiko hieman konservatiivisempi pelien kutsuminen tullut kysymykseen? Sillä olisi saattanut myös olla aika paljon vaikutusta ottelun pelikellon kulkuun ja sitä kautta otteluun itseensä.