Mitä Johnsonin menetys tarkoittaa Roostersille?

Tuomo Tomperi 22.7.2014 10:49 16 kommenttia

1 2  
17 31 48
27 14 41

(4-0)

48

(3-1)

41

21.7.2014 klo 18:30 Helsinki

Roosters otti maanantai-iltana 18. peräkkäisen voittonsa, mutta kovalla hinnalla. Loppukauden sivussa oleva pelinrakentaja Robert Johnson on mies, jonka merkitystä joukkueelle ei voi liikaa korostaa.

Puoliajalla tappiolla ollut mestarijoukkue joutui odotetusti koville Turku Trojansia vastaan. Lisähaastetta joukkueelle toi aiemmin loukkaantuneen pelinrakentaja Johnsonin tilanne, jonka johdosta huimasti Johnsonin kakkosmiehenä kehittynyt Eino Matikainen aloitti punapaitojen pelinrakentajana.

Roosters oli listannut Robert Johnsonin pelaamisen epävarmaksi, ja Matikainen aloitti ottelun pelinrakentajana. Hänen yhdeksästä heitosta kaksi päätyi turkulaiskäsiin, ja Johnson tuli kentälle toisella neljänneksellä. Hän heitti 231 jaardia, kaksi touchdownia ja yhden syötönkatkon ennen kuin Matikainen palasi kentälle ja johdatti joukkueensa voiton ratkaisseisiin hyökkäysvuoroihin. (sajl.fi)

Pelin jälkeen Roostersin päävalmentaja Juha Hakala varmensi monen pelot – Johnsonin ottelussa loukkaantunut polvi estää hänen pelaamisensa loppukaudella.

Voitosta huolimatta Roostersin tilanne on Johnsonin loukkaantumisen myötä vähintäänkin haastava. Trojans ja edelleen puhtaalla pelillä jatkava Seinäjoki Crocodiles ovat otteillaan ilmoittautuneet toden teolla mestaruusjahtiin. Johnsonin loukkaantumisen jälkeen on mahdotonta ajatella, että Roosters yksinkertaisesti marssisi helppoon mestaruuteen.

Mitä vaihtoehtoja mestarijoukkueelle tilanteessa jää? Lyhyellä tähtäimellä Eino Matikainen on oiva varasuunnitelma, mutta houkutus hankkia korvaava jenkkipelinrakentaja on varmasti suuri. Voidaan arvioida, että Roosters lähtee ensi viikonlopun otteluun Crocodilesia vastaan jopa haastajan asemasta. Varsinkin, jos vahvasti alkukaudella esiintyneen Jaycen Taylorin huhutussa pelikunnossa on toivomisen varaa. Seinäjoella Roostersin on varmasti järkevä hyökätä Matikaisen johdolla, vaikka korvaava amerikkalaispelinrakentaja löytyisikin nopeasti. Johnson on pomminvarmasti Roostersin ns. suojattujen pelaajien listalla, joten jos korvaaja hankitaan, ei hänen tarvitse kärsiä karenssista, vaikka siirtoikkuna onkin jo ehtinyt umpeutua.

Crocodiles-ottelun jälkeen Roostersilla on vuorossa kaksi hieman helpompaa ottelua, kun joukkue kohtaa Kouvola Indiansin ja Helsinki 69ersin. Jos jenkkipelinrakentajaan päädytään, antavat nämä kaksi ottelua Roostersille oivan mahdollisuuden ajaa uutta miestä sisään. Ajankohta on tietysti vähemmän optimaalinen, mutta myös tähän aikaan vuodesta on mahdollista löytää laadukkaita pelinrakentajia Yhdysvalloista. Päätyi Roosters kuitenkin mihin ratkaisuun tahansa, yksi asia on varmaa. Punapaitojen pelinrakentajatilanne on suuri kysymysmerkki ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011.

Katso myös

Kommentoi

 • Miksei roostersin euroopanvalloituksesta ole uutisoitu teidän toimesta?

 • Täh – onks kanat hyökänneet Ukrainaan?

 • Eiköhän joukkue ole pakotettu hankkimaan jenkki QB. Koska tolle jengille ei kelpaa mikään muu kun mestaruus. Enkä usko että yksikään mestaruutta haluava jengi pelaisi ilman maksimi määrää jenkkejä.

  Toisaalta pelikirjaa muokkaamalla myös Eino on ihan pelimies, mutta heittämällä Roosters kannua ei voita jos Eino on QB:eena. Einon peluutus taas mahdollistaisi jenkin hommaamista muille pelipaikoille.

  Crocot nousi kuitenkin tämän uutisen jälkeen suurimmaksi suosikiksi minun papereissa.

 • Tämän uutisen myötä Roosters tippui kyllä sijalle 3. rankingissä. Turku selvä ykkönen, Crocot kakkonen ja Roosters kolmonen. Finaalipaikka tosin riippuu ketä vastaan ROO pelaa ekan playoff pelin. Crocot ei kyllä pysty voittamaan Trojanssia ainakaan samanlaisella pelillä kuin 69ersia vastaan.

  Valta vaihtuu!

 • Mitenkäs tuo siirtorajahässäkkä? Jenkeistä siis saa tuoda pelaajia siirtorajan umpeuduttua, koska ne ei tule mistään eurooppalaisesta jengistä?

 • Siirtorajat koskee myös jenkeistä tulevia.

  Uutena sääntönä tänä vuonna liigassa ja miesten ykkösdivisioonassa pelaajat saivat suojata pelaajia (liiga 3 kpl ja 1 div 2kpl) ja näiden pelaajien tilalle saa tuoda pelaajia siirtorajoista riippumatta. Jotta pudotuspeleissä saa pelata pelaajan tulee pelata liigassa vähintään kaksi runkosarjan ottelua ja 1-divisioonassa vähintään yksi ottelu.

 • Arvon spekulantit.

  Kauden lopun voimasuhteita arvioitaessa kiinnittäisin eilisen ottelun osalta huomiota muutamaan asiaan:

  1. Roosters pelasi 11 päivän sisään kolme kovaa peliä. Keskimääräinen palautumisaika näistä otteluista on reilut kolme päivää – EFL-viikonlopun realistinen tilanne huomioiden kokonaiskuormitus on vielä kovempi.

  2. Tällainen otteluruuhka ei voi olla näkymättä pelaajien otteissa – eikä loukkaantuneiden listauksissa.

  3. Roosters pelasi valtaosan Trojans-ottelusta suomalaisella pelinrakentajalla.

  Kysymys siis kuuluu seuraavasti: jos täysin levännyt Trojans ei kyennyt näistä lähtökohdista huolimatta puristamaan itselleen voittoa ottelussa, tulisiko joukkueen esitystä luonnehtia hyväksi?

 • Aino pelasi ihan hyvin ja Roosters pysyi messissä ottelussa ennen ja jälkeen Robertinkin. Ja se ei ollut varsinkaan matsin alussa puolustuksen ansiota. Sen perusteella mitä olen nähnyt, Trojans on ollut kovempi joukkue kuin Crocodiles. Roosters siis voitti Suomen toiseksi parhaan joukkueen ja pahimman haastajansa pelaten suuren osan matsista ilman Robert Johnsonia. Aino tuskin laskee tasoaan mikäli saa mahdollisuuden olla aloittava pelinrakentaja aidosti ja valmistautua kaiken huomion keskipisteenä ja Robertin mentoroimana otteluihin. Seuraava matsi on kauden toiseksi kovin ja siihen ei uusi jenkki ehtisi kuitenkaan auttamaan. Summa summarum: antaisin Ainolle mahdollisuuden ja luottaisin koko joukkueen hyvyyteen. Se kantaa luultavasti finaaliin, mutta vaikka ei kantaisikaan, niin kauden kärkitavoite on joka tapauksessa jo saavutettu europelien muodossa.

 • Einon sanominen Ainoksi on todella hulvattoman hauskaa.

 • Moi Eino!

 • Moi Aino!

  Ai niin väärä foorumi, anteeksi asiattomuuteni.

  On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Roostersin 2. pelinrakentaja Einon aloittaessa olisi Flinkman. Voiko tällaisella riskillä lähteä tavoittelemaan mestaruutta? Uskon, että ei. Veikkaankin, että hankkivat joko aloittavan pallomaakarin tai tarvittaessa heittokykyisen atleetin Johnsonin tilalle.

 • Roostersin kannattaisi jutella Jaguaarien kanssa Jerell Jonesin siirtymisestä.punaisiin. Jones pystyy heittämään ja juoksemaan ja olisi jo tottunut Suomen oloihin ja.on laatupelaaja kaikilla kriteereillä.

 • ”Einon sanominen Ainoksi on todella hulvattoman hauskaa.”

  Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kiitos saksankielisten selostajien, tämä nuori neiti tulee olemaan jefupiireissä Aino loppuelämänsä. Ja jos se kaveria haittaa, niin sitten sillä on kyllä pimpissä hiekkaa ihan tosissaan.

 • ”Roostersin kannattaisi jutella Jaguaarien kanssa Jerell Jonesin siirtymisestä.punaisiin. Jones pystyy heittämään ja juoksemaan ja olisi jo tottunut Suomen oloihin ja.on laatupelaaja kaikilla kriteereillä.”

  Ei ihan mun mielikuvitus riitä keksimään, mitä hyötyä Jaguaareille siirrosta voisi olla. =)

 • Kriivarinmäki vaihdossa takaisin? x)

 • Ei mikään tähän kaadu. Ei yksi mies sotaa voita olkoonkin kuinka hyvä kenraali tahansa. Muillakin joukkueilla on kova määrä loukkaantumisia ja silti on puserrettava. Sanoisin että kauden alkuasetelmiin verrattuna on Trojans kärsinyt selvästi eniten loukkaantumisista. Siellähän makaa tai on maannut lähes koko laitahyökkääjistö lasaretissa. Roosters joukkueena klaaraa ehkä parhaiten loukkaantumissuman, onhan joukkueessa kokoa ja näköä.