Piristynyt Eagles jatkaa voittojen tiellä

Tuomo Tomperi 21.7.2014 12:59 4 kommenttia

1 2  
6 6 12
13 0 13

(0-6)

12

(2-4)

13

19.7.2014 klo 14:00 Lohja

Kotka Eagles otti äärimmäisen niukan voiton Lohja Lionsista lukemin 12-13. Tiivis puolustuspeli korostui kahden juoksupainotteisen joukkueen kohtaamisessa.

Isäntäjoukkue Lohja Lions lähti otteluun voimalla palauttamalla heti ensimmäisen aloituspotkun pohjaan saakka. Lions vastasi myös toisen puoliajan ainoasta pistesuorituksesta. Tällä välin vierasjoukkue Eagles oli onnistunut kuitenkin maalinteossa kahdesti, ja vei pisteet Kotkaan yhden pisteen marginaalilla. Lions jatkaa näin nollakerhossa, kun taas Eaglesille voitto oli toinen perättäinen.

Eaglesin yksi kantavia voimia on ollut tällä kaudella Indiansista tuttu Patrik Thesleff, joka oman pelaamisensa ohella hoitaa myös joukkueenjohtajan tehtäviä.

– Lohjaa vastaan pelimme ei ollut parhaimmillaan. Emme saaneet heittopeliä aukeamaan ollenkaan. Lohjan oli helppo ladata boksi täyteen, jolloin juoksemisesta tulikin astetta hankalampaa, Thesleff kommentoi.

Thesleffin johtaman joukkueen toiminta on ottanut mukavasti tuulta alleen verrattain lyhyessä ajassa. Tammikuussa kolmosdivariin ilmoittautunut Eagles on onnistunut Lions-triumfin myötä ottamaan jo kaksi voittoa tällä kaudella. Toki tulokasjoukkueessakin on kärsitty kasvukivuista, mutta kokonaisuutena Thesleff on tyytyväinen kuluvaan kauteen.

– Joukkue on toiminut kokonaisuutena hienosti. Alkukaudesta meillä oli hyökkäyksen kanssa pieniä ongelmia, mutta ensimmäistä kauttaan pelaava pelinrakentajamme on kehittynyt kauden aikana paljon.

Thesleff on ylpeä siitä, että joukkueen rookie-painotteinen rosteri on pystynyt ottamaan voittoja heti ensimmäisellä kaudellaan. Voitot lisäävät joukkueen itseluottamusta ja valmistautumista tulevaan kesään. Thesleffin mukaan joukkueen pelaajille on hyväksi nähdä, mitä amerikkalaisen jalkapallon pelaaminen todellisuudessa vaatii. Joukkue tarvitsee vielä runsaasti harjoitusta perustekniikoissa. Yhtenä haasteena on joukkueen nuori valmennustiimi, joka joukkueenjohtajan mukaan vasta hakee omaa tyyliään. Eaglesin valmennusportaassa vaikuttavat mm. ex-intiaanit Jukka Lautamatti ja Ville Ampuja.

– Vahvuuksiamme ovat joukkueen loistava yhteishenki ja se, että pelaajamme ovat oppineet pitämään hauskaa kentällä. Tämä on ollut oppimisvuosi niin pelaajille, kuin valmentajillekin.

Kommentoi

  • Tuleeko muistakin kolmosen kierroksen peleistä juttua?

  • ECG ja Panthers ovat kummatkin julkaisseet omat näkemyksensä sivuillaan.

  • Bouncers-Oakmen raporttikin on luettavissa osoitteessa http://www.bouncers.fi siltikin Tuomon tekemiä juttuja on kiva lukea. Niissä on se ulkopuolisen näkökulma ja mielenkiintoisia spekulaatioita. Kuitenkin on muistettava ettei kaikkea yksi mies pysty tekemään.

  • Kannattaa seuraavan vierasjoukkueen kysyä jo ennen peliä tuomareilta miten meinaavat kelloa käyttää. Ensimmäinen puoliaika oli jo ohi 36 minuutissa ja koko peli alle 1,5 tunnissa. Vierasjoukkueen reaktioista päätellen ei oltu kysytty heiltä asiasta mitään. Mites ne säännöt menikään tämän juoksevan kellon suhteen? Btw, Lohjallahan oli se 13 pelaajaa rosterissa…