Butchers pysäyttämätön Porvoossa

Tuomo Tomperi 20.7.2014 20:03 Ei kommentteja

1 2  
21 48 69
18 0 18

(2-3)

69

(1-4)

18

19.7.2014 klo 16:00 Porvoo

Porvoon Butchers onnistui lauantaina tempussa, mihin mikään liigajoukkue ei ole kyennyt kuuteen vuoteen. Joukkueen kaikki hyökkäysvuorot päättyivät Wolverinesia vastaan touchdowniin.

Suurena altavastaajana otteluun lähtenyt Helsinki Wolverines onnistui pysymään ottelussa mukana loistavan ensimmäisen puoliaikansa ansiosta. Vaikka helsinkiläisten juoksupeli ei toiminut käytännössä koko päivänä, heitolla saavutettiin tulosta. Cedric Johnson, Anssi Karjala ja Tero Paavola johdattivat vierasjoukkueen neljään pitkään hyökkäysvuoroon, jotka kuluttivat leijonanosan kellosta ja pitivät vaarallisen Butchers-hyökkäyksen sivurajalla. Toisella puoliajalla joukkueen hyökkäys sortui kuitenkin virheisiin, joista Butchers rokotti sataprosenttisella tehokkuudella. Liigan juoksutilaston kärkinimi RJ Jackson, kauden parhaan pelinsä pelannut Jabari Harris ja kaksi maalia viimeistellyt Ville Kurvinen johdattivat kotijoukkueen lopulta kymmeneen touchdowniin. Harrisin heittokäsi oli todella kohdillaan, sillä mies heitti 200 jaardia vain 12 yrityksellä.

Wolverinesin avausjakson menestys oli loistava suoritus, mutta kovin kestävällä pohjalla ei ahmojen hyökkäyksen peli kuitenkaan ollut. Juoksupelin vaatimattomuus asetti heittopelille sellaiset paineet, minkä alla se ei yksinkertaisesti kestänyt. On kuvaavaa, että Wolverines selvitti avausjaksolla peräti kuudet kolmannet yritykset. Tällainen tahti on luonnollisesti erittäin hankala ylläpidettävä liigatasolla.

Kuva: Jari Turunen

Wolverinesin Marcus Andersson oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen avausjakson peliin. Nähdyt suoritukset valavat uskoa siihen, että Wolverines pystyy haastamaan muita joukkueita tämän kauden liigassa.

– Ensimmäiset kaksi neljännestä pysyttiin hyvin mukana. Vaikka Tommi Behm, Sebastien Sagne ja Teemu Rantanen eivät ottelussa pelanneet, niin hyökkäys toimi silti suhteellisen hyvin. Anssi Karjala ja Tero Paavola pelasivat molemmat hyvän ottelun ja olivatkin usein Johnsonin tavoitettavissa. Myös kakkosjoukkueesta lainalla ollut Joel Seppelin pelasi laitahyökkääjän paikalla hyvin, Andersson kommentoi.

Toisen puoliajan ryöpytys johtui Andersson mukaan pitkälti siitä, että joukkueelle tuli yksinkertaisesti liikaa ohitaklauksia. Ohi meneen taklauksen jälkeen sekä Jackson että Harris ovat sen kaliiberin pelimiehiä, että avoimella kentällä tulosta syntyy.

– Toisella puoliajalla meille tuli myös jonkinverran loukkaantumisia ja jouduimme paikkaamaan aukkoja kundeilla, jotka eivät olleet ihan sinut puolustuksen pelikirjan kanssa.

Butchers otti polvea molempien puoliaikojen lopussa, mutta aina koettaessaan hyökätä joukkue onnistui maalinteossa. Tomperi Sports Research Corporationin tarjoamaan analytiikan mukaan tämä on suoritus, jossa on liigatasolla onnistuttu viimeksi elokuussa 2008. Tällöin asialla oli Steve Panellan ja Taber Lemarrin tähdittämä Butchers, jonka heittosirkus ryöpytti Tampere Saintsin peräti 72-28.

Katso myös

Kommentoi