Juoksukone tähtää tasapainoon hyökkäyksessä

Tuomo Tomperi 17.7.2014 19:42 Ei kommentteja

Porvoon Butchers johtaa neljän ottelun jälkeen Vaahteraliigan juoksutilastoja 236 jaardillaan ottelua kohden. Huomattavasti heikommin toiminut heittopeli hakee sen sijaan edelleen uomiaan.

Porvoon Butchers isännöi Helsinki Wolverinesia lauantain liigaottelussa. Sarjataulukossa kuudentena ja seitsemäntenä majailevien joukkueiden kohtaamisesta odotetaan mielenkiintoista kamppailua, jossa isäntäjoukkueen pitäisi olla kuitenkin varsin vahvoilla. Butchers lähtee hyökkäämään tällä kaudella 1000 jaardin rajapyykin ohittaneen juoksuhyökkäyksen johdolla.

Viime perjantain TV-ottelussa Indiansia vastaan Butchersin jenkkikeskushyökkääjä RJ Jackson pääsi irti toden teolla, ja pinkoi komeat 256 jaardia 12 jaardin keskiarvolla. Jotain Jacksonin iltapuhteesta kertoo se, että 21 kannollaan mies jäi alle viiden jaardin vain kuudesti. Mukaan mahtui toki muutama pidempikin siivu, mutta pääasiassa Butchersin juoksujaardit tulivat tasaisella varmuudella. Tasaisuus juoksupelissä on asia, joka pitää hyökkäysvuorot käynnissä.

Jackson ei ole kuitenkaan Butchersin ainoa juoksu-uhka. Porvoon pelinrakentajavalinta kertoo osaltaan halusta panosta juoksupeliin. Silti myös Butchersissa nähdään toimivan heittohyökkäyksen rooli tärkeänä. Alkukauden hankaluudet heittopelissä eivät ole miellyttäneet Butchers-leirissä lainkaan. Toimitukseen kantautuneiden tietojen mukaan Indians-ottelun juoksupainotteisuus ei ollut suinkaan sattumaa, vaan tietoinen valinta. Kolmessa kauden avanneessa tappio-ottelussa pelinrakentaja Jabari Harris heitti kahdesti 23 kertaa, kun Indiansia vastaan nähtiin kauden pienin lukema – 13. Voi olla, että Wolverinesia vastaan Butchers jatkaa samoilla linjoilla.

Heittopeliä ei kuitenkaan ole Porvoossa millään tapaa kuopattu. Joukkue uskoo, että se pystyy kehittämään heittopeliään vielä merkittävästi tällä kaudella. Porvoosta löytyy kuitenkin potentiaalia myös laadukkaaseen heittopeliin. Vain seitsemän kiinniottoa ja 89 jaardia neljässä ottelussa kerännyt Ville Kurvinen on varmasti yksi pelaaja, jonka Butchers-hyökkäys haluaisi vapauttaa tekemään tuhojaan. Kuuleman mukaan porvoolaisten heittopeliä ovat hidastaneet erityisesti ajoitusongelmat sekä pelinrakentaja Harrisin liikkuminen linjan takana. Indiansia vastaan Harrisia ei säkitetty kertaakaan, mutta puolustuksen paine on päässyt häiritsemään miehen heittotyöskentelyä liian paljon. Wolverines ei ole ollut tällä kaudella erityisen terävä heittoa vastaan, joten mahdollisuudet menestykseen ovat olemassa lauantaina.

Wolverinesin Cedric Johnson palaa jälleen Wolverinesin vahvuuteen yhden ottelun tauon jälkeen. 69ersia vastaan joukkueen kakkospelinrakentaja Henri Winter joutui liian kovaan paikkaan, ja sivusi liigan syötönkatkoennätystä kuudella katkollaan. Johnsonin paluu on selkeä piristysruiske Wolverines-hyökkäykselle, joka on nojannut tällä kaudella erittäin vahvasti heittopeliin ja Sebastien Sagnen taitoihin. Kesken kauden hankittu jenkkiapu Oscar Vazquez-Dyer saattaa tälläkin kertaa pelata tärkeässä roolissa hyökkäyksen puolella. Wolverinesin pitäisi saada kuitenkin myös juoksupeliään avattua. Uskottava juoksupeli antaisi myös pelinrakentaja Johnsonille uusia mahdollisuuksia ja lisätilaa väläytellä atleettisuuttaan vapaalla kentällä.

Kommentoi