Jännittävä divarikierros lauantaina

Tuomo Tomperi 17.7.2014 0:10 4 kommenttia

Sarjajohtaja Wasa Royals huilaa tulevana viikonloppuna, mutta divisioonassa riittää silti runsaasti jännitettävää.

Tulevan viikonlopun ykkösdivisioonakierros pelataan kokonaisuudessaan lauantaina. Ensin klo 16 Tampere Saints ja Oulu Northern Lights iskevät yhteen, ja tuntia myöhemmin potkaistaan aloituspotku Jyväskylän Viitaniemessä. Asetelma on yksinkertainen: sarjan viidentenä majailevat Jaguaarit ovat Falconsia vastaan liki pakkovoiton edessä, mikäli Saints onnistuu pitämään pisteet Tampereella.

Voitoton jaguaarilauma on runkosarjan puoliväliin saavuttaessa onnistunut keräämään vain neljä tappiota. Mielenkiintoisesti joukkue on kuitenkin johtanut otteluaan jossain vaiheessa. Varsinkin amerikkalaispelaaja Jerell Jonesin lisääminen on tuonut Jaguaareihin lisää tehoja. Jones pystyy erinomaisena atleettina hankkimaan jaardeja silloinkin, kun peli hänen ympärillään hajoaa. Toisaalta Jaguaarien on vältettävä kiusausta käyttää Jonesin taitoja liian hanakkaasti, sillä yksiulotteisena joukkueen hyökkäys muuttuu helpommaksi pysäyttää. Jaguaarien viimeisestä ottelusta on vierähtänyt parisen viikkoa, joten joukkueen valmennuksella on ollut aikaa kehittää uusia metkuja vierailija Falconsin päänmenoksi. Pirteäsi alkukaudesta esiintynyt keskushyökkääjä Roope Pentinmikko saattaa puuttua joukkueen kokoonpanosta, joten odotettavissa voi olla hieman tavallista enemmän heittopeliä.

Jerell Jonesin sopimuksen yhteydessä Jaguaarit ilmoittivat samalla pelinrakentaja Henri Winterin siirtymisestä syrjään. Sittemmin Wolverinesissa epäonnisen liigapelin pelanneen Winterin korvaajaksi ilmoitettiin vanha kettu Mikko Lyyra, joka on maajoukkueuransa jälkeen pelannut pelinarkentajaa Jyväskylän kakkosjoukkue Piratesissa. Kahdessa viimeisessä ottelussa joukkueen hyökkäystä on kuitenkin johtanut Jones. Olisiko mahdollista, että bye-viikon jälkeen joukkue palaisi alkuperäiseen suunnitelmaan?

Avausotteluissa kohtuullisia otteita esittäneen Winterin puuttuminen joukkueen kokoonpanosta on mielestäni heikentänyt Jaguaarien iskukykyä kahdessa viimeisessä kamppailussa. Winter yhdistetynä Jonesin nopeisiin jalkoihin olisi saattanut olla vielä nyt nähtyä tehokkaampi yhdistelmä. Jaguaarien on Falconsia vastaan esitettävä kauden paras pelinsä, sillä joukkue tarvitsee pisteitä kipeästi. On täysin mahdollista, että joukkue tarvitsee pudotuspeleihin päästäkseen muutakin kuin vain yhden voiton Tampere Saintsista elokuun alussa.

Falcons ei kuitenkaan tule päästämään isäntiään millään tavoin helpolla. Joukkue haki lauantaina Oulusta pisteet, vaikka pelasikin hieman varamiehisenä. Joukkueen selkeäksi vahvuudeksi noussut heittohyökkäys Karri Pielan ja Kalle Koljosen johdolla nähdään myös Jyväskylässä suuressa roolissa.

Playoff-paikka jaossa Pyynikillä?

Lauantain ottelu Tampereella Saintsin ja Northern Lightsin välillä on molemmille joukkueille erittäin tärkeä pudotuspelitaistelua ajatellen. Mikäli Northern Lights voittaa ottelun, varmistaa se 99% todennäköisyydellä paikkansa elokuun pudotuspeleissä. Saintsille voitto tarkoittaisi tärkeää pelivaraa loppukautta ajatellen. Molemmat joukkueet joutuvat otteluun hieman varamiehisinä, mikä ei voi olla vaikuttamatta kamppailun kulkuun.

Isäntäjoukkue Saintsilta puuttui viime viikonloppuna keskushyökkääjä Matti Airaksisen lisäksi myös pelinrakentaja Lari Siitonen. Ottelu sarjajohtaja Royalsia vastaan meni oletetusti, sillä Saints-hyökkäyksen tökkiessä Royalsilla oli helppo työ pitää pisteet lukemin 50-0. Siitonen palaa lauantaina kokoonpanoon, mutta Airaksisen pelikunto on vielä arvoitus. Kolmisen viikkoa poissaollut Airaksinen on terveenä ollessaan Saintsille loistava ase, mutta toipilaana hänen vaikutustaan on vaikea arvioida. Siitosen pelaaminen tarkoittaa joka tapauksessa sitä, että Saints tulee haastamaan Lightsin takakenttää heittopelillä. Urakkaa helpottaa se, että Lightsilta puuttuu Falcons-ottelun tapaan takakentän paras pelaaja, kovaa iskevä safety Niklas Krogerus. Falcons-ottelun nauha on varmasti kelattu Tampereella puhki.

Hyökkäyksen puolella Oululta odotetaan vahvan juoksupelin paluuta kahden heikomman ottelun jälkeen. Ensimmäisessä kahdessa ottelussa liki pitelemätön Joni Kähönen tulee olemaan Saintsia vastaan merkitty mies. Jää nähtäväksi, saako Lights heittopeliään kulkemaan viime viikonloppua mallikkaammin. Falconsia vastaan joukkueen turmaksi koituivat toistuvat virheet palloa heitettäessä. Pelinrakentaja Othman Al-Kubaisilta tarvitaan hyvien heittojen lisäksi myös vahvaa panosta silloin, kun Lights juoksee.

Lue myös

Kommentoi

  • Tilanne Saints – Northenlights 35 – 7 peliä vajaa 4min jäljellä

  • Saints – Northenlights 35 – 7 lopputulos

  • Oululaiset lähtivät lyhyellä vaihtopenkillä peliin ja kun miehiä tippui pitkin matkaa pelistä niin paljon ei ollut jakoa. Helteisellä kelillä on paha pelata kumpaankin suuntaan. Tampereen juoksu pysäytettiin alussa suvereenisti mutta heitto kulki ja Laine – Leskinen kaksikko teki tuhojaan. Lopussa juniori-Airaksinen pääsi sitten juoksemaankin.

  • Jagut voittivat! Hyvä Jyväskylä!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *