Trojansin hyökkäyspeli tehokas – viikon päästä Roosters

Tuomo Tomperi 14.7.2014 23:08 Yksi kommentti

1 2 3 4  
6 37 15 0 58
6 7 6 0 19

(3-0)

58

(2-1)

19

13.7.2014 klo 15:00 Turku

Jocques Crawford, Rodney Brown ja Turku Trojans lämmittelivät selvään voittoon Helsinki 69ersista sunnuntaina. Ensi viikonloppuna edessä on kuitenkin toisen luokan haaste.

RJ Long ja Helsinki 69ers pystyivät pitämään ottelun tasaisena toiselle neljännekselle saakka, mutta sitten isäntäjoukkeen maalihanat aukesivat todenteolla. Trojansin 37 toisen neljänneksen pistettä muodostavat Vaahteraliigan runsasmaalisimman yhden joukkueen neljänneksen sitten kauden 2006, jolloin Seinäjoki Crocodiles nuiji Rauma Sea City Stormin 80-0. Edes täysin kahelilla kaudella 2008 ei kertaakaan pystytty moiseen, vaikka pisteitä tehtiin parhaimmillaan 90. Sunnuntaina Trojansin tehomiehinä häärivät tuttuun tapaan keskushyökkääjä Jocques Crawford ja laituri Rodney Brown. Kotijoukkueen kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin juoksupuolustus, joka ei päästänyt 69ersia etenemään maateitse käytännössä ollenkaan.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen on hämmästyttävää, miten vahvasti Trojans-hyökkäys on nojannut viime kaudella Seinäjoella pelanneeseen kaksikkoon. Loukkaantumisesta kärsinyt maajoukkuemies Tuomas Mankki otti 69ersia vastaan kauden ensimmäisen kiinniottonsa. William Lahden saldo on tähän mennessä kaksi koppia ja 25 jaardia. EM-kisojen Ruotsi-ottelun sankari Aappo Saloranta nähtiin 69ersia vastaan sivurajalla. Rodney Brown sen sijaan on vienyt heittohyökkäystä eteenpäin liki 100 jaardin keskiarvolla ottelua kohden. Sunnuntaina Brownin aisaparina hääri 65 jaardia ja maalin kerännyt Markus Häkli.

Toistaiseksi Trojans on napsinut pelkästään voittoja, mutta hyvistä tuloksista on pitkälti kiittäminen joukkueen mallikkaasti pelannutta puolustusta. 69ersia vastaan joukkueen juoksupeli toimi erinomaisesti, eikä heittohyökkäyksestäkään puuttunut tehoja. Tulevana viikonloppuna joukkue kohtaa kuitenkin juuri IFAF:n Champions Leaguen voittaneen Helsinki Roostersin, jota pidetään ennakkoon suurimpana mestarisuosikkina myös tänä vuonna. Pelkästään Crawfordiin ja Browniin nojaava hyökkäys joutuisi Roostersia vastaan koville, joten Trojansin ja pelinrakentaja Jonny Westin on löydettävä tapoja hyödyntää myös joukkueen suomalaisista koostuvaa laituriosastoa.

Yksi mies odottaa tulevaa Roosters-ottelua varmasti erityisellä innolla. Kesken kauden 2012 Roosters-paidassa loukkaantunut tukimies Antonio Harris ei malta odottaa punapaitojen kohtaamista.

Katso myös

Kommentoi

  • Tämä peli on todella mielenkiintoinen ja pakko nähdä livenä.
    Uskon että Roosters voittaa kuitenkin pelin kovan väännön jälkeen 21-14