Royalsin heittopeli heräämässä eloon

Tuomo Tomperi 14.7.2014 22:27 Ei kommentteja

1 2  
29 21 50
0 0 0

(4-0)

50

(1-2)

00

13.7.2014 klo 14:00 Vaasa

Vajaalukuinen Tampere Saints ei pystynyt tarjoamaan Wasa Royalsille kunnollista vastusta sunnuntain ottelussa. Saintsin kohtaloksi koitui Royalsin vahvasti toiminut heittopeli.

Ilman pelinrakentaja Lari Siitosta ja keskushyökkääjä Matti Airaksista Royals-otteluun lähtenyt Saints joutui jyrän alle heti ottelun alkupuolella. Vieraat onnistuivat hidastamaan Royalsin vahvaksi tiedettyä juoksupeliä, mutta isännät osoittivat pystyvänsä liikuttamaan palloa tarvittaessa myös ilmateitse. Kaksi Saintsin rähmäystä heti ottelun alkuun takasivat Royalsille kenttäasemat, jotka joukkue myös hyödynsi sataprosenttisesti. Amerikkalaispelinrakentaja Herbert Bynes oli terävänä heti ottelun alussa heittäen kolme touchdownia jo ensimmäisellä neljänneksellä.

Yhdeksi divisioonan vahvimmista kiinniottajista noussut ulottuva Dmitri Doubitski aloitti pisteidenteon Saints-puolustuksen keskeltä. Neljän laitahyökkääjän muodostelmaan siirtynyt Royals onnistui avaamaan Doubitskille tilaa takapuolustajien välistä. Hetkeä myöhemmin liki sama kaava toistui Jarno Häivälän toimesta, ja Royals johti jo kahdella maalilla.Jussi Kaasin jopa luvattoman helposti syntynyt touchdown siirsi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon, ennen kuin ottelu oli ehtinyt edetä edes toiselle neljännekselle. Pelinrakentaja Bynes jakoi palloa lopulta kahdeksalle vastaanottajalle ja heitti viisi touchdownia. Ville Järviö puuttui Royalsin juoksuhyökkäyksestä Jaguaarit-ottelun tapaan, joten ykköskeskushyökkääjänä nähtiin jälleen Tom Suoste.

Saintsilla ei avainpelaajien puuttumisen vuoksi ollut realistisia mahdollisuuksia vastata Royalsin tulivoimaan. Joukkueen päävalmentaja Teemu Majander totesi ottelun jälkeen, että joukkueella oli vaikeuksia selvitä erittäin vaikeasta alusta.

– Hyökkäyksellä oli suuria vaikeuksia saada jatkuvuutta etenemiselle ja lyhyet lepotauot hyydyttivät hienosti taistellutta puolustusta. Vaasa oli kärppänä paikalla kun teimme virheitä ja rankaisi kovalla prosentilla, Majander kommentoi seuran sivuilla.

4-3 -puolustuksella avannut Saints siirtyi ottelun edetessä 4-4 -fronttiin, kun Royals ryhtyi juoksemaan enemmän. Saints sai puolustustaan tilkittyä, mutta hyökkäyksen tehottomuus antoi isäntäjoukkueelle yksinkertaisesti liikaa mahdollisuuksia pisteidentekoon. Sunnuntain joukkueet pelasivat harjoituskaudella huomattavasti nyt nähtyä tasaisemman ottelun, joten Siitosen ja Airaksisen mukanaolo olisi varmasti nostanut Saintsin osakkeita.

Airaksinen parantelee yhä Jyväskylä-ottelussa kärsimäänsä vammaa, mutta Siitosen loukkaantumisesta ei ennen sunnuntaita ollut tietoa. Saints tarvitsee molempia lauantain Northern Lights -otteluun, sillä sarjapisteet olisivat tamperelaisille nyt kultaakin kalliimpia. Tulee muistaa, ettei yhden ottelun tällä kaudella voittanut Saints suinkaan ole varmistanut paikkaansa pudotuspeleissä. Jos Siitonen ja Airaksinen pukevat molemmat otteluun, lähtee edellisessä ottelussaan Falconsia vastaan pirteästi esiintynyt Saints Oulu-otteluun selvänä suosikkina.

Tässä vaiheessa kautta näyttää siltä, että Hyvinkää Falcons on ainoa joukkue, joka voi todellisuudessa pysäyttää Royalsin voittokulun tällä kaudella. Royals ja Falcons ovat kauden edetessä molemmat parantaneet heittopeliään runsaasti. Joukkueet kohtaavat kahden viikon kuluttua, jolloin hyvällä todennäköisyydellä ratkeaa myös divisioonan runkosarjan voitto.

Katso myös

Kommentoi