Porvoon pelissä parannettavaa – voitosta huolimatta

Gridiron Staff 14.7.2014 20:49 Ei kommentteja

1 2 3 4  
17 0 14 7 38
0 7 14 0 21

(1-3)

38

(0-4)

21

11.7.2014 klo 18:30 Porvoo

Porvoon Butchers avasi pistetilinsä perjantain TV-ottelussa, joka osoittautui odotuksia tasaisemmaksi.

SAJL:n otteluraportti summaa ottelun käännekohdat:

Porvoolaiset karkasivat avausneljänneksellä jo 17-0-johtoon, mutta Indians kampesi itsensä peliin mukaan. Kolmannen neljänneksen alku sujui täysin kouvolalaiskomennossa, ja Jani Heinisalon ja Jeremy Dixonin touchdownit nostivat Indiansin 21-17-johtoon. Toni Nyströmin kiinniottotouchdown palautti johdon kotijoukkueelle, ja lähes heti perään Rafael Pineda palautti Dixonin heittämän syötönkatkon maaliin. (lähde)

Porvoon pelinrakentaja Jabari Harris on heittänyt neljässä ottelussa vain piirun verran yli 300 jaardia, mikä on ongelma. Butchers on toki juossut alkukaudesta runsaasti, mutta heittopelin takeltelu on silti pettymys. Toki porvoolaisten tilannetta parantaa se, että Harris on taitava juoksija. On selvää, ettei joukkue pyrikään hakemaan tasapainoista hyökkäystä, vaan lähtee haastamaan vastustajiaan liki pelkästään juosten. Juoksupainotteisuus ei silti selitä sitä, miten Harrisin heitoista on ensimmäisissä neljässä ottelussa onnistunut vain alle 40%.

Butchersin pelinrakentajavalintaa ihmeteltiin aikanaan signauksen tultua julki. Harrisin alkukauden ongelmat ovat omiaan ruokkimaan puheita siitä, ettei Butchers onnistunut hankkimaan oikeantyyppistä pelinrakentajaa täksi kaudeksi. Viime kaudella porvoolaishyökkäystä johtanut Bill Ashburn oli toki juoksijana vaatimaton, mutta heitti kuitenkin runkosarjassa yli 2200 jaardia ja 27 touchdownia.

Indiansin kauden neljäs tappio ei nosta joukkuetta sarjan jumbosijalta, mutta valaa silti uskoa loppukauteen. Indiansilla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet ottaa vielä voittoja tällä kaudella varsinkin, kun joukkue kohtaa Helsinki Wolverinesin vielä toistamiseen. Silti on mietittävä, mikä jälleen näin vahvasti tuontivoimaan luottavan joukkueen tulevaisuus liigatasolla on. Joukkueen ongelmana on, että sillä on ollut vaikeuksia pitää ydintään kasassa samalla, kun paikkakunnan ulkopuolisten pelaajien halu tulla Kouvolaan pelaamaan on ollut vaisua.

Katso myös

Kommentoi