Venyykö Airaksisen poissaolo pitkäksi?

Tuomo Tomperi 7.7.2014 19:14 Ei kommentteja

1 2  
14 6 20
0 14 14

(1-1)

20

(1-1)

14

5.7.2014 klo 14:00 Hyvinkää

Tampere Saintsin lauantainen tappio Hyvinkäällä oli mitä erikoisin, sillä Falcons rankaisi vieraidensa pallonmenetyksistä täysimääräisesti. Joukkue kaipaa nyt ykkösbäkkiään sairastuvalta mitä kipeimmin.

Saints-puolustus onnistui pitämään Falconsin vaaralliseksi tiedetyn hyökkäyksen pitkälti kurissa, mutta erittäin kohtalokkaat rähmäykset maksoivat tampereilaisille ottelun voiton. Saintsin otteluraportti summaa epäonnisen iltapäivän parhaiten.

Kaksi kertaa Falcons onnistui ryöstämään pallon Saints-keskushyökkääjän virheestä. Toisella kertaa Falcons puolustus toimitti pallon saman tien maaliin ja toisella kerralla hyökkäysvuoro päättyi samoin maaliin.

Ottelu jatkui tasaisena pitkälle neljännelle neljännekselle, kunnes Saintsin hyökkääjältä onnistuttiin taklaustilanteessa riistämään pallo. Falcons-puolustaja juoksi pallon maalialueelle ja tilanteeksi tuli 20 – 14. (lähde)

Edellisessä ottelussa loukkaantunut joukkueen ykkösbäkki Matti Airaksinen seurasi ottelua sivurajalta, eikä osallistunut pelitapahtumiin. Saints juoksikin ottelussa varsin säästeliäästi Jussi Airaksisen kantaessa palloa viisi kertaa. Heittopeli tuotti huomattavasti enemmän tulosta, sillä Lari Siitonen heitti ottelussa komeat 255 jaardia.

Avausjakson molemmat pallonmenetykset sattuivat vielä viime vuonna Saintsin U19-joukkueen pelinrakentajana toimineelle Tuukka Lehtoselle. Nuoren Lehtosen päivä ei ollut parhaasta päästä, sillä kaksi pallonmenetystä syntyivät vain neljällä kosketuksella. Yhden pelaajan niskaan tappiota ei tule vierittää, sillä huonoja päiviä ja epäonnea sattuu jokaiselle. Kanssapelaajana nostan Lehtoselle hattua ja toivon häneltä hyviä suorituksia kauden edetessä.

Saintsin kannalta on kuitenkin toivottavaa, ettei Matti Airaksiseen poissaolo veny juuri pidemmäksi. Vaikka Saints listaakin rosterissaan useita keskushyökkääjiä, on Airaksinen kiistatta joukkueen tehokkain ja varmin pallonkantaja. Vihaisesti juokseva fyysinen pikakiituri on kovan pelityylinsä lisäksi tunnettu pallovarmuudestaan. Viime vuonna 179 kertaa palloon koskenut pelimies rähmäsi ainoastaan kahdesti, joista kumpaakaan Saints ei menettänyt palloa. Airaksisen poissaolo tulevan viiikonlopun Royals-ottelusta olisi iso kolaus.

Falconsin osalta ottelussa nähtiin piristynyttä heittopeliä, jonka varaan joukkue jatkossa haluaa varmasti rakentaa. Robbie Matey heitti yli 200 jaardia ja touchdownin. Neljä säkitystä hidastivat heittokoneen etemistä, mutta toisaalta Kalle Koljosen 10 koppia, 117 jaardia ja touchdown lupailevat hyvää. Rami Lilja nosti pallovarmuuden tärkeäksi osaksi joukkueen voittoa.

– Tärkein asia on, että emme menettäneet palloa hyökkäyksessä kertaakaan. Se on asia, jossa onnistuimme ja saimme aikaan selvän muutoksen kauden avauspelistä. Hyökkäyksessä kaipaisin vielä hieman enemmän tasaisuutta suorittamiseen. Juoksupelissä kone yskähteli, sitä meidän täytyy hioa seuraavaa peliä silmällä pitäen, Lilja kommentoi joukkueen raportissa.

Lue myös

Kommentoi