Rajaritarit yllätysvoittoon Wolverines II:sta

Tuomo Tomperi 7.7.2014 0:14 3 kommenttia

1 2  
7 41 48
0 0 0

(2-3)

48

(2-4)

00

6.7.2014 klo 14:00 Lappeenranta

Wolverines II:n taistelu kolmannesta pudotuspelipaikasta koki erittäin suuren kolauksen, kun joukkue jäi Lappeenrannassa jyrän alle lukemin 48-0.

Rajaritarien Mikko Hovin mukaan kotijoukkueen asetelmat otteluun olivat aiempaa paremmat, sillä erittäin kapealla rosterilla koko kauden liikkunut ritariryhmä sai pukeisiin kohtuulliset 19 pelaajaa. Monelle joukkueelle alle 20 on luonnollisesti vähän, mutta jopa 12 pelaajalla Sipoo Bulldogsia vastaan pelanneelle Lappeenrannalle luku on kauden suurin. Kotijoukkueen menestyksen kulmakiviä oli myös hyvä pelisuunnitelma, joka oli räätälöity vastustajan juoksupainotteisen hyökkäyksen pysäyttämiseen.

– Tiesimme myös ensimmäisen pelin perusteella mitä on vastassa ja pystyimme noudattamaan erittäin hyvin pelisuunnitelmaa, mikä on aina kova suoritus nuorelta joukkueelta, Hovi kommentoi.

– Wolverines II pysyi pelissä mukana ensimmäisen puoliajan, mutta puolustuksemme pysäytettyä Wolvojen driven kymmenen jaardin päähän aivan ensimmäisen puoliajan lopussa tilanteessa 7-0 ei meillä ollut enää vaikeuksia, Hovi kommentoi.

Kokeneen valmentajan mukaan ratkaisun avaimia oli puolustuksen linjan peli, josta ainakin Tuomas Koski ja Bogdan Kuznetsov tekivät useita taklauksia aloituslinjan takana. Viiden miehen puolustuslinja piti keskustan tukossa, eikä Wolverines II saanut merkittäviä onnistumisia kiertämälläkään.

Rajaritarien hyökkäys avasi pelin heti 60 jaardin pommiheitolla Juho Väisäseltä Jeri Hömpille peitto kakkosta vastaan. Tämän jälkeen kotijoukkueen hyökkäyspeli hieman hyytyi, mutta toisella puoliajalla alkoi jälleen tapahtumaan vastustajan puolustuksen väsyessä. Hovi nosti erikseen esiin keskushyökkääjä Santeri Inkisen.

– Kaikkiaan toinen puoliaika oli meiltä nappisuoritus ja vastustajalta kauden heikoin, joten ottelu repesi kolmannella neljänneksellä, Hovi tiesi.

Kunnia hieman yllättävästä tuloksesta kuuluu luonnollisesti kotijoukkueelle, mutta on pakko arvella, miten ahmalauman ykkösjoukkueen ottelu maanantai-iltana vaikutti kakkosjoukkueen suorituskykyyn. Wolverinesilla on ollut tapana ottaa joka kierroksella muutama kakkosjoukkueen pelaaja liigajoukkueen matkaan, eikä tämä viikko todennäköisesti ollut poikkeus.

Tulos nostaa Rajaritarit käytännössä tasapisteisiin Wolverines II:n kanssa kuuden kierroksen jälkeen. Kummankaan joukkueen selviytyminen pudotuspeleihin ei näytä tässä vaiheessa erityisen todennäköiseltä. Helsinkiläisjoukkueen tulisi voittaa kaikki jäljellä olevaa neljä otteluaan, joista kolme sarjan kärkikolmikkoa vastaan. Rajaritarien urakka on Steelers-ottelun siirrosta johtuen hieman helpompi, mutta juuri varaa virheisiin ei heilläkään ole. Rajaritarien selvä voitto sunnuntaina lupailee kuitenkin sitä, että joukkue välttää todennäköisesti kakkos- ja kolmosdivisioonan väliset nousukarsinnat runkosarjan jälkeen.

Katso myös Kari Lempiäisen kuvia ottelusta.

Kommentoi

  • Vain lukemat yllättivät. RR on koko ajan ollut piilohyvä. Pelaajien taso on kakkosen kärkeä ja ainut puute on ollut pelaajien vähyys. Lisää niitä ja ensi vuonna RR voi taistella Rautamaljasta. Lempiäisen kuvissa muuten viimeinen on ilmiselvä facemask.

  • 47-0

  • 48-0