Ari Evwaraye: pelaajien halu tärkeintä

Tuomo Tomperi 7.7.2014 18:29 Ei kommentteja

1 2  
12 20 32
19 6 25

(4-0)

32

(3-1)

25

5.7.2014 klo 15:00 Helsinki

East City Giantsin loistavasti sujunut kausi on osoitus siitä, että viime vuosien hankaluuksista huolimatta joukkueessa on tehty asioita myös oikein.

Perinteikäs Helsinki East City Giants otti lauantaina erittäin tärkeän voiton tappiottomasta Mikkeli Bouncersista. Voitto syntyi vahvan toisen puoliajan ansiosta. Puoliajalla maalin tappiolla ollut jättiläisjoukkue teki toisella puoliskolla 20 pistettä putkeen, eikä päästänyt Bouncersia enää seitsemää pistettä lähemmäs. Lopputulos tarkoittaa käytännössä sitä, että ilman suuria yllätyksiä Bouncersin mahdollisuudet voittaa runkosarja haihtuivat savuna ilmaan.

ECG:n päävalmentaja Ari Evwaraye myöntää, että tunnelma joukkueessa on tänä vuonna ollut toista kuin kahtena edellisvuonna. Varsinkin hyvin vaikea kausi 2012 on varmasti jäänyt monen mieleen. Evwarayen mukaan joukkue on kuitenkin niin nuori ja paljon tappioita kokenut, että ylpistymisen vaaraa ei ole.

– Ero voittamisen ja häviämisen välillä on tässä lajissa loppujen lopuksi usein yllättävänkin pieni, sanoi tulostaulu mitä tahansa, Evwaraye toteaa.

Evwareyen mukaan aiemmin tehdyt ratkaisut vaikuttaisivat juuri nyt kantavan hedelmää ja niiden yhteisvaikutus tuottavan tulosta. Kokenut jenkkifutismies nostaa esille joukkueen tiiviin ydinryhmän, joka on tappioiden tiellä jaksanut uskoa omaan organisaatioon ja pysynyt yhdessä. Evwaraye nostaa erityisesti esiin nuoren pelinrakentajan Niko Bredbackan. Lisäpontta joukkueen otteisiin on tuonut myös yhteistyö Jussi Honkosen vetämän NDU Black Knights -joukkueen kanssa. Mustien Ritarien määrä joukkueessa on tuplaantunut neljästä kahdeksaan viime kaudesta.

– Maanpuolustuskorkeakoulun pelaajat ovat olleet erittäin suuressa roolissa, Evwaraye kehuu.

– Yhteistyön ja korkeakoulusarjan aikataulun kautta olemme päässeet kehittämään heitä jo syksystä lähtien, jolloin meillä on kesäkuussa tänä vuonna ollut yhden kauden veteraanien lisäksi jo varsin valmiita 11vs11-rookieita.

Päävalmentajan mukaan harjoitusyhteistyö liigatasolla pelaavan Helsinki 69ersin kanssa on myös asia, jonka merkitystä ei voi liikaa korostaa. ECG ja 69ers ovat lähentyneet viime ajoista, mistä on varmasti hyötyä molemmille seuroille.

Kuva: ECG

Kehittynyt organisaatio

East City Giants on monen silmissä henkilöitynyt pitkälti Evwarayeen, mutta todellisuudessa joukkueen taustalla vaikuttaa yhtä miestä laajemmat taustavoimat. Joukkueen valmennustiimi ja organisaatio ovat menneet eteenpäin joukkueenjohtaja Henri Kurjen opastuksella. ECG:lla on ensi kerran sitten kauden 2011 tilanne, jossa harjoituksissa ja otteluissa pelaajia opastaa säännöllisesti vähintään viisi valmentajaa. Evwaraye uskoo, että vaikka valmennus divisioonissa on mennyt viime vuosina eteenpäin kautta linjan, on ECG:n tilanne kuitenkin tällä saralla erityisen hyvä.

Kaikista tekijöistä suurin on päävalmentajan mukaan kuitenkin yksinkertainen: pelaajien halu.

– Ajatuksemme siitä, että me ECG:ssä olemme kilpairheilijoita sarjatasosta riippumatta on vahvasti läsnä tänä vuonna – you play to win the gameTulevasta ei osaa kukaan sanoa, mutta tässä vaiheessa kautta ja näissä asetelmissa ajatuksenamme ei ole olla riittävän hyviä, vaan niin hyviä kuin voimme olla.

Katso myös

Kommentoi