Oakmen erittäin lähellä pudotuspelipaikkaa

Tuomo Tomperi 6.7.2014 16:03 2 kommenttia

1 2  
21 23 44
0 0 0

(4-1)

44

(0-4)

00

6.7.2014 klo 13:00 Raisio

Kerttulan liikuntakeskuksessa pelattu Raisio Oakmenin ja Lohja Lionsin välinen kamppailu päättyi isäntien selkeään 44-0 -voittoon. Voitto pitää Oakmenin haaveet runkosarjan voitosta yhä elossa.

Tulokasjoukkue Lionsin ja muutamaa astetta kokeneemman Oakmenin välinen kamppailu tarjosi yleisölle vauhdikkaita suorituksia, muttei juurikaan jännitystä ottelun voittajasta. Pelinrakentaja Teemu Thorströmin ja keskushyökkääjä Martti Juhalan johdolla kotijoukkue eteni jo puoliaikaan mennessä kolmen maalin karkumatkalle. Kun Lions-hyökkäys ei vastaavasti pystynyt pitkiin hyökkäysvuoroihin, saattoi Oakmen kaunistella toisella puoliajalla loppulukemiksi 44-0.

Oakmen tarjosi ottelun myös striimattuna internetin yli, joten moni uusi katsoja pääsi näin tutustumaan joukkueen otteisiin. Thorströmin ja Juhalan lisäksi joukkueesta erottui Trojansista tuttu Jaakko Tirkkonen, joka pelasi vielä viime kaudella ykkösdivisioonaa ja voitti Spagettimaljan yhdessä turkulaisjoukkueen kanssa. Tirkkonen muistetaan kenties parhaiten tilanteesta, jossa hän palautti oululaisten rähmäämän pallon maalialueelle Spagetin ensimmäisen puoliajan viime hetkillä. Oakmen onkin saanut tälle kaudelle hyvää tukea hieman nuoremmista, mutta silti lahjakkaista troijalaisista, jotka kaipaavat vielä hieman aikaa ennen astumistaan suurempiin saappaisiin.

Tulokasjoukkue Lions pelasi ottelussa voimakkaasti neljän laitahyökkääjän spread-muodostelmasta, mutta varsinaista heittouhkaa ei joukkue pystynyt saamaan aikaan. Muodostelman levityksellä haetaan parempia juoksulinjoja keskeltä kenttää. Tavoitteen täyttymistä varten joukkueen pitäisi kuitenkin pystyä rokottamaan vastustajiaan ajoittain myös heittopelillä, mikä ei sunnuntaina varsinaisesti onnistunut. Lions tarvitsee yksinkertaisesti lisäharjoitusta sekä pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin että myös pelinrakentajan ja laitahyökkääjien väliseen yhteispeliin.

Juoksupelillä Lions onnistui etenemään ajoittain kohtuullisesti, mutta perustekemiseen liittyvät perustavanlaatuiset virheet haittasivat joukkueen hyökkäyspeliä vielä liikaa. Ongelma on tyypillinen uudelle joukkueelle, ja korjaantuu ajan mittaan joukkueen harjoitellessa lisää. Puolustuksessa Lions esitti pirteitä otteita ja pystyi hillitsemään vastustajansa hyökkäystä kohtuullisesti, kuten tällä kaudella on totuttu näkemään.

Kommentoi

  • Tuo on kyllä loistavaa, että noita Trojanssin pelaajia saadaan Raision avuksi.
    Pitkään täällä oli todellinen viha suhde seurojen välillä, nyt vihdoin on haudattu kirveet ja kaikki hyötyvät. Turulla on kuitenkin niin laaja rosteri ettei sieltä aina varmaan löydy peliaikaa kaikille josko edes mahtuvat pelaavaan rosteriin. Toivotaan Raision nousua kakkoseen niin saa Turun farmipelaajat pikkasen haastavampia pelejä alle ennen kuin nousevat edustusjoukkueen rosteriin.

  • Oakmenin otteluraportti;
    http://oakmen.fi/node/310