Kotka Eagles avasi pistetilinsä

Sampsa 5.7.2014 22:28 3 kommenttia

1 2  
14 7 21
0 0 0

(1-4)

21

(1-3)

00

4.7.2014 klo 19:00 Kotka

Kautensa neljällä tappiolla aloittanut Kotka Eagles yllätti aurinkoisessa perjantai-illassa Päijät-Häme Panthersin.

21-0 päättyneen ottelun lukemat olisivat voineet olla vieläkin selkeämmät, mutta jostain syystä kotkalaisvalmennus päätti 14-0 -johdon kohdalla alkaa heittämään palloa juoksemisen sijaan. 

Ottelu alkoi kotkalaisten suhteellisen lyhyellä potkunpalautuksella, jonka seurauksena kotijoukkue joutui aloittamaan oman hyökkäyksensä noin oman 12 jaardilinjansa kohdalta. Huonot lähtökohdat eivät kuitenkaan masentaneet kotkalaisia. Päinvastoin ne antoivat kotkanpojille siivet, joiden avulla kotijoukkue juoksikin pallon aina maaliin asti komean hyökkäysdraivin päätteeksi. Ensimmäinen hyökkäysdraivi kertoikin sen mitä ottelusta oli tulemassa. Lahti yritti puolustaa, mutta Kotka teki mitä tahtoi silloin kun valmennus päätti juosta palloa.

Lahtelaisten kannalta ottelun alku oli hirvittävä, koska joukkueen itseluottamus ei ole edelleenkään tappioasemassa kovinkaan hyvä. Kotkalaisten ensimmäinen maali saikin Lahden sivurajalla aikaan reaktion, jossa monen pelaajan pää painautui kohti nurmea ja käytännössä tappio oli jo mielessä ensimmäisen viiden minuutin aikana. Näistä lähtökohdista käynnistynyt ottelu olikin lahtelaisille hyvin vaikea ja sitä kuvaa se, että joukkue sai ensimmäiset uudet yrityksensä vasta ottelun toisella puoliajalla. Kokonaisuudessaan lahtelaisten hyökkäys yski läpi ottelun todella pahasti. Kahdesti saadut uudet yritykset eivät tule riittämään tulevissakaan otteluissa kovinkaan paljon parempaan lopputulokseen.

Ottelu antoi enemmän kysymyksiä kun vastauksia loppukauden osalta molemmille joukkueille. Se kuitenkin alkaa olemaan varmaa, että ilman suurta ihmettä on 3. divisioonassa jaettu pudotuspelipaikat ennen kuin heinäkuu on edes käynnistynyt kunnolla. Kotkalaisten kannalta isoin kysymys voidaan esittää pelikutsujen osalta, koska huhujen mukaan perjantai-illan ottelu ei ole ensimmäinen, jossa joukkue joutui ongelmiin alkaessaan heittämään. Juoksupeli kuitenkin näytti olevan joukkueen suurin vahvuus. Miksi valmennus ei käyttänyt sitä edes viimeisen neljänneksen alussa, jolloin kahden maalin johto olisi turvattu kelloa pois juoksemalla? Lahden osalta herättää kysymyksiä valmennuksen taso ja sen ratkaisut, joita se teki myös Kotkassa. Varsinkin Lahden hyökkäyksen systeemi on herättänyt jo toista vuotta putkeen puhetta, ja eilen myös joukkueen peluutus näytti katsomoon hyvin kummalliselta.

Avatar

Sampsa

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

    Kommentoi

    • Aivan samaa mieltä Sampsan kanssa Lahden hyökkäyksestä. Ei kannata masentua. Satsaus ensi kaudella kokeneeseen hyökkäyksen valmentajaan ja ihmeitä alkaa tapahtua.

    • Onko taas menty halpaan? Nyt on voittava valmentaja seurassa! Miten taas on menty halpaan?

    • Mikäköhän on lahden pelaajien motivaatio, kun ei coach D:n alaisuudessa käytännössä tule merkintöjä kuin tappio sarakkeeseen?