Faneille.com ennakoi kakkosen kierrosta

Gridiron Staff 5.7.2014 11:34 7 kommenttia

Tänä viikonloppuna kakkosessa pelataan kolme ottelua. Kuopion ja Lappeenrannan ottelut vaikuttavat merkittävästi sarjan asetelmiin runkosarjan toisen puoliskon käynnistyessä.

Kaikissa otteluissa vastakkain asettuvat joukkueet, jotka ovat jo kertaalleen kohdanneet tällä kaudella. Mielenkiintoisin kamppailu nähdään Kuopiossa, missä Hanko Sun City pyrkii aiheuttamaan Steelersille ensimmäisen kotitappion useaan vuoteen. Faneille.com:n Sampsa Ilmonen on aiemmissa ennakoissaan epäillyt Sun Cityn otteita, mitä ei ole otettu Hangossa vastaan nurisematta. Joukkueen kauden neljännen voiton jälkeen myös Ilmoselta tuntuu löytyvän uskoa hankolaisjoukkueen tekemiseen.

Sun City-hyökkäys on ollut koko kauden hieman kysymysmerkki allekirjoittaneelle, mutta viimeisen kahden viikon aikana se on alkanut vakuuttamaan myös skeptisimmän seuraajan. Varsinkin viime viikolla joukkueen juoksuhyökkäys vaikutti todella tehokkaalta uuden rookie keskushyökkääjä Richie Ikpahin johdolla. Myös alkukaudesta epävarmoja otteita esittänyt pelinrakentaja Sebastian Berndtsson on parantanut otteitaan viimeisien viikkojen aikana selvästi, varsinkin viikolla 4 Berndtsson oli Sipoota vastaan todella hyvässä vireessä. Sun City voitto kuitenkin tulevana viikonloppuna vaatii joukkueen hyökkäykseltä kauden parasta ottelua. (lähde)

Odotettavissa on luonnollisesti tasainen kamppailu – päättyihän joukkueiden avausottelu Sun Cityn eduksi vain yhdellä pisteellä. Steelersilla on ollut tapana järjestää viime aikoina Väinölänniemellä todellisia jännitysnäytelmiä, eikä lauantain ottelu todennäköisesti ole poikkeus. Ottelun voittaja säilyttää erinomaiset mahdollisuudet jopa runkosarjan ykköstilaan tai vähintään välierävaiheen kotietuun, joten panosta kamppailusta ei todellakaan puutu.

Lauantaina pelataan myös toinen ottelu, kun Hämeenlinna Huskies kohtaa Sipoo Bulldogsin kotonaan. Ennen viime viikonloppua tappioitta esiintynyt Huskies ei todennäköisesti anna vierailleen lainkaan mahdollisuuksia – niin suuri joukkueiden tasoero on tällä kaudelle ollut. Bulldogs on kuitenkin tunnettu joukkueena, joka taistelee loppuun saakka hankalistakin asetelmista huolimatta. Ottelu alkaa Kaurialan kentällä klo 16.

Sunnuntain ottelussa Wolverines II tarvitsee ehdottomasti voiton Lappeenrannan Rajaritareista, jos joukkue haluaa säilyttää realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin tällä kaudella. Rajaritarit ovat saaneet hyviä uutisia sairastuvalta, kun joukkueen pelinrakentaja Juho Väisänen palasi tositoimiin viime viikonloppuna. Vaikka Lappeenrannan pudotuspelimahdollisuudet ovatkin käytännössä menneet, on ottelussa myös kotijoukkueelle panosta. Rajaritareilla olisi voitolla hyvät mahdollisuudet nousta kohti sarjan neljättä tilaa, jolloin joukkue voisi välttää kauden jälkeisen karsintaottelun kolmosdivisioonan toiseksi tullutta joukkuetta vastaan. Faneille.com:n Ilmonen ei kuitenkaan usko kotijoukkueen yllätysmahdollisuuksiin.

Rajaritaritareiden puolustus romahti edellisellä kierroksella Sun Cityä vastaan ja varsinkin joukkueen juoksupuolustus oli suhteellisen huono. Huonoon juoksupuolustamiseen ei tule olemaan varaa tämän viikonlopun ottelussa, kun vastaan asettuu pelkällä juoksulla elävä Wolverines-hyökkäys. Juoksupuolustuksen onnistuessa huomattavasti edellistä kierrosta paremmin, tulee Rajaritarit taistelemaan voitosta ottelun loppuun asti.

Wolverines-hyökkäyksen elää ja hengittää juoksuhyökkäyksestään jonka vuoksi sen pysäyttäminen on ollut joissakin otteluissa todella helppoa. Edellisen ottelun perusteella kuitenkin joukkueen valmennus on keksinyt hieman jotain uuttakin Wolvojen hyökkäämiseen ja tuloksena oli komeat 47 tehtyä pistettä. (lähde)

Koko Faneille.com:nennakon löydät täältä.

Kommentoi

  • Kuopion ottelua voi seurata Steelersin tarjoaman feedin avulla:

  • Hämeenlinna: Sipoolla 12 pelaajaa, linjamiehistä kaikki eivät näytä ihan linjamiehiltä

  • Sipoo aloitti rohkeasti on- side kickillä. Pallo Huskiesille kuitenkin, ja eka drive 4 peliä ja tilanne 8-0.

  • Huskies johtaa 1. neljänneksen jälkeen 22-0

  • Kuopio parempi 24-19

  • Hämeenlinnassa ottelu päättyi 64-0. Ottelun hienoin suoritus nähtiin vasta 15v 2.QB Samu Mäkiseltä, Samu kun päätti juosta itse 90 jaardin TD kun vapaita rissuja ei löytynyt.

  • Lappeenrannassa herättiin lopulta ja Wolvot hävis tänään 48-0 lukemin