Crocodiles vahva perjantain kotiavauksessaan

Tuomo Tomperi 5.7.2014 12:18 5 kommenttia

1 2 3 4  
21 7 0 14 42
0 3 7 0 10

(2-0)

42

(0-3)

10

4.7.2014 klo 18:30 Seinäjoki

Seinäjoki Crocodilesin juoksuhyökkäys ei tilastojen valossa juuri vakuuttanut Indiansia vastaan, mutta heittopeli kulki sitäkin paremmin. Onko asiassa kuitenkaan aihetta huoleen?

Crocodilesin ja Indiansin perjantainen TV-ottelu sujui tälle liigakaudelle tyypilliseen, varsin odotettuun tapaan. Indians esiintyi ottelussa altavastaajana kohtuullisen pirteästi, muttei kuitenkaan pystynyt realistisesti taistelemaan ottelun voitosta. Kotijoukkue eteni pelinrakentaja Doug Websterin heitoilla tehokkaasti ja johti puoliajalla jo selvästi 28-3. Indiansin pelinrakentajana toiminut Jeremy Dixon taisteli puolestaan vahvasti kahteen suuntaan koko ottelun ajan.

Perinteisesti vahvana juoksujoukkueena tunnettu Crocodiles keräsi ottelussa juosten 126 jaardia. 105 niistä syntyi kuitenkin kahdella kannolla, joten kokonaisuutena joukkueen eteneminen nojasi vahvasti heittoon. Verrattuna avausotteluun Wolverinesia vastaan kontrasti oli varsin suuri. Vihreänuttuihin täksi kaudeksi siirtynyt keskushyökkääjä Mika Nissinen vakuuttaa kuitenkin, ettei joukkueen juoksupeli ole suinkaan kriisissä. Kaksi lyhyttä maalia juossut voimahyökkääjä kertoo, että heittopelin hyvä toiminta vaikutti merkittävästi pelikutsuihin. Ensimmäisellä puoliajalla joukkueen neljä ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät touchdowneihin.

– Juoksupelissä ei ollut varsinaisia ongelmia. Keskushyökkääjiemme yhteenlasketut 13 kantoa ovat kuitenkin aika vähän, Nissinen kommentoi.

Kolmannen neljänneksen alkajaisiksi 23 jaardin siivun pinkaissut Nissinen kertoo olevansa tyytyväinen omaan peliinsä. Keskushyökkääjälle tulos merkitsee huomattavasti enemmän kuin juossut jaardit. Kahdesta avausneljänneksen maalista pelimies oli luonnollisesti tyytyväinen, sillä ne auttoivat kotijoukkuetta rakentamaan 28-0 -johdon. Virkaveli Velipekka Jaakonsaari keräsi vain kaksi kantoa, mutta Crocodilesin filosofian mukaan miehiä peluutettiin kuitenkin varsin tasaisesti. Päävalmentaja Charles Rifenbark uskoo, että tasainen kuormitus on järkevää loppukautta ajatellen.

Nissisen mukaan tämän kauden Crocodilesissa vallitsee loistava joukkuehenki. Keskushyökkääjä onkin tyytyväinen mahdollisuudestaan tulla pelaamaan juuri Seinäjoelle.

Kauden kolmas TV-ottelu ei repsahtanut samalla tavoin kuin Crocodilesin ja Helsinki Wolverinesin avauskierroksen kamppailu. Silti minusta on hieman erikoista @Vaahteraliigalta nostaa varsin aikaisin ratkenneen ottelun ”tasaisuus” esiin. Ensi viikon TV-pelissä vastakkain asettuvat Butchers ja Indians Porvoossa.

Katso myös

Kommentoi

  • Crokoilla on komee tunneli! iso plussa järjestelyihin!

  • Taitaa olla tilastoissa virhe websterin juoksujaardien osalta sillä td juoksu ei ollut 82 jaardinen vaan 18 jaardia..

  • Jep! Näköjään tullut virhe joka jäänyt korjaamatta. Spotti pitäisi olla Indiansin puolella, eikä crocojen.

    T. Tilastoija

  • Ottelutapahtuma oli kyllä hienosti järjestetty! Erityisesti joukkueiden sisääntulo oli näyttävä: Oli krokotiilitunneli ja savukonetta. Cheerleadereitä kotijoukkueella oli valtava määrä kentän laidalla. Yleisöä oli paikalla myös runsaasti ja tunnelma korkealla. Baarissa kävi luottokortit jne. Hienoa, että Seinäjoella jaksetaan panostaa!