Royals odotetun vahva kotiavauksessaan

Tuomo Tomperi 30.6.2014 23:41 5 kommenttia

1 2  
13 32 45
3 0 3

(2-0)

45

(2-1)

03

29.6.2014 klo 14:00 Vaasa

Sarjanousija Wasa Royals on ottanut paikkansa ykkösen kärjessä kahdella komealla voitollaan. Sunnuntaina kaatui Oulu Northern Lights 45-3.

Lights ei päässyt otteluun aivan parhaista asetelmista, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttui sairastapauksen vuoksi kaikki joukkueen maalit tällä kaudella tehnyt keskushyökkääjä Joni Kähönen.

Oulu ei kuitenkaan antanut sen haitata vaan lähti pelaamaan vahvasti sarjajohtajan ottein. Royalsin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi läpi ottelun vahvasti pelanneen Oulun #30 Niklas Krogeruksen hyppysiin. Oulun hyökkäys pääsikin aloittamaan oman vuoronsa puoluesta kentästä ja pitkään näytti siltä, että Oulu etenee vastustamattomasti aina Royalsin maalialueella asti. (lähde)

Lightsin hyvä hyökkäysvuoro päätyi lopulta potkumaaliin, jonka seurauksena Royals joutui ensimmäistä kertaa tappiolle koko reilun vuoden mittaisen historiansa aikana. Vierasjoukkueella oli kahden avausjakson Royals-pallonmenetyksen ansiosta hyvät mahdollisuudet siirtyä jopa kahden maalin karkumatkalle, mutta isäntien kahden maalin linjalle tapahtunut rähmäys säästi Royalsin suuremmalta takaa-ajoasemalta. Ottelun edetessä Royals sai peliään kulkemaan yhä paremmin – useista kiinnipitorangaistuksista huolimatta.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alkupuolella, kun Northern Lightsin 18-vuotias pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi loukkasi pahannäköisesti niskansa ja jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan kuvattavaksi. Tästä eteenpäin vierasjoukkueen hyökkäyspeli muuttui varsin yksipuoleiseksi, eikä se saavuttanut merkittävää tulosta. Itse ottelussa pelanneena haluan toki tarjota kaiken kunnian voitosta Royalsille, joka pelasi kovaa loppuun saakka ja hyödynsi vieraidensa virheet täysimääräisesti. 

Katso myös

Kommentoi

 • Kaikki kunnia Oululle. Olivat parempi joukkue kuin luvut antaa ymmärtää.

  Royalsin peli ei ole vielä uomissaan ja antaa muille joukkueille kuten Jaguars mahdollisuuden iskeä vielä ja taistella välieräpaikasta!

 • Peli tulee paranemaan vielä molemmilla joukkueilla varsinkin jos Oulun QB saadaan takaisin miesvahvuuteen..

  Ehkä Jaguarsit pääsee yllättämään vielä positiivisesti ensi vkoloppuna?

 • Ai Royals pelaa naistenkin sm-sarjaa kun on Jaguars vastassa?

 • 05.07. kello 17.00 Viitaniemi
  Jaguaarit – Royals

 • Kýlmää kyytiä Viitaniemessä. Jaguaareilla ei ole mitään saumaa Wasaa vastaan.