Jaguaarien kuoppa jo turhan syvä?

Tuomo Tomperi 30.6.2014 23:24 Yksi kommentti

1 2  
14 14 28
21 0 21

(1-0)

28

(0-3)

21

28.6.2014 klo 16:00 Tampere

Kauden kolmas tappio oli Jaguaareille tosiasia, vaikka tuore vahvistus Jerell Jones nostikin huomattavasti joukkueen osakkeita. Karkasiko pudotuspelipaikka kuitenkin jo liian kauas?

Divisioonakautensa lauantaina avannut Tampere Saints otti kauden ensimmäisen voittonsa kahden tappiollisen harjoitusottelun jälkeen. Jyväskylän Jaguaarien tuore jenkkivahvistus Jerell Jones oli enemmän kuin mies paikallaan, mutta pisteet pysyivät silti Pyynikillä. Jaguaareille jo kolmas peräkkäinen tappio lupaa tummia pilviä loppukauden ylle.

Saintsin otteluraportti korostaa ottelun tasaisuutta. Saints löysi avaimet Jonesin pyörittämän jyväskyläläishyökkäyksen hidastamiseen vasta toisella puoliajalla, mutta kotijoukkueen onneksi se riitti. Pyhimykset saivat järjestettyä viimeisellä neljänneksellä hyvän hyökkäysvuoron, joka päättyi ottelun ratkaisseeseen isäntien neljänteen maaliin.

Seurannut pitkä hyökkäysdraivi päättyi QB Lari Siitosen hienoon heittoon ja yhtä hienoon WR Henri Laineen koppiin juuri Jaguaarien maalilinjan lähellä. Tästä Laine pääsi kääntymään maalialueelle. (Jarkko) Ylä-Häkkinen näytti potkutaitojaan ja onnistuneen lisäpisteen jälkeen kotijoukkue johti 28 – 21. Jaguaarit aloittivat takaa-ajon, mutta se päättyi Saintsin puolustuksen hienon taistelun ansiosta ilman tulosta. Loppusekunnit kellosta kulutettiin pois ja näin kotijoukkue Saints avasi kauden kotivoitolla. Kotijoukkueen osalta pelin voi tiivistää toteamukseen vaikeuksien kautta voittoon. (lähde)

Saintsin otteluraportissa ei asiaa mainita, mutta isäntien paras keskushyökkääjä Matti Airaksinen joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisellä puoliajalla. 120 jaardia seitsemällä kannolla pinkonut juoksukone ei merkkauttanut tilastoja puoliajan jälkeen. Toivottavasti Airaksisen vamma on lievä, sillä Saints on tulessa jo tulevana viikonloppuna Hyvinkää Falconsia vastaan.

Pääasiassa keskushyökkääjänä urallaan pelannut keskisuomalaisten amerikanapu Jones pelasi Saints-ottelussa hieman yllättäen pelinrakentajana. Jaguaarien otteluraportissa nostettiin positiivisena seikkana esille Jonesin kyky pelata korkealla tasolla vain yhden treenikerran jälkeen.

Jerell Jonesin kyky omaksua Jaguaarien pelitapa niin nopeasti oli Jyväskylälle erittäin positiivinen yllätys. Jones pystyttiin laittamaan pelinrakentajan paikalle ja hän toi omilla juoksuillaan valtavasti lisää vaihtoehtoja Jyväskylän hyökkäykseen. Pelisuoritukset olivat huikeat, kun ottaa huomioon sen, että mies on ehtinyt olla Jaguaarien mukana yhden harjoituksen ajan. Useampien yhteisharjoitusten jälkeen mieheltä voi varmasti odottaa vielä paljon enemmän.

Raportin pohdinta osuu monella tapaa maaliin, mutta se samalla korostaa Jaguaarien rikkonaista valmistautumista kauteen. Yhtenä suurena syynä kahdelle Oulu-tappiolle voidaan nostaa nimenomaan epäjatkuvuus ja harjoittelun hankaluus joukkueelle kovin tärkeän heittohyökkäyksen suhteen. Henri Winterin siirtyminen sivuun kahden ottelun jälkeen kielii siitä, ettei Jaguaareilla ollut varsinaista B-suunnitelmaa takataskussa kaiken varalta. Winterin työskenteleminen toisessa kaupungissa on ollut kuitenkin selvää jo kuukausien ajan. Tältä kantilta katsottuna on mietittävä, miten pitkälle Jaguaarien otteet riittävät määrätietoisesti kauteen valmistautuneita sarjan kärkiporukoita vastaan.

Matemaattisessa mielessä Jaguaarien mahdollisuudet nousta pois sarjan viidenneltä sijalta näyttävät kolmen ottelun jälkeen heikoilta. Jos lähdetään siitä, että Royals ja Falcons nähdään suurella varmuudella jatkopeleissä, pitäisi Jaguaarien onnistua ohittamaan joko Northern Lights tai Saints sarjataulukossa. Vaikuttaisi siltä, että tähän temppuun tarvittaisiin keskisuomalaisilta ainakin kaksi voittoa jäljellä olevista viidestä ottelusta. Kun neljä näistä on Royalsia ja Falconsia vastaan, on Jaguaarien parannettava otteitaan varsin miehekkäästi, tai toivottava sormet ristissä vetoapua sarjan muilta joukkueilta.

Lue myös

Kommentoi

  • Harmillisen pahalta näyttää matematiikka jagulaarien kannalta. Vielä surullisemmaksi asian teki tuo lauantain peli jossa yksissä harjoituksissa mukana ollut jenkkivahvistus laitetaan QBksi ja hyökkäyspeli perustuu tyystin Jonesin henkilökohtaiseen suoritukseen. Lauantain pelissä nähtiin Jerrell Jonesilta melkoisia henkilökohtaisia siksakkeja. Vahvistus sai paljon vastuuta kun kantoi koko hyökkäyksen harteillaan.. Näinkö väärin vai päättyikö Jonesin peli lopulta helmet-to-helmet kolahdukseen, joka löi miehen polvet veltoiksi ottelun loppupuolella?! QB ainakin vaihtui.
    Pettymyksen ääniä kuuluikin Saintsriveistä ensimmäisten kvartaalien pelin suhteen, ottelu tehtiin itselle vaikeaksi. Jaguaarien aseet oli kuitenkin liikaa yhden kortin varassa etteikö pelin kääntäminen olisi onnistunut. Mahtoi Airaksisen reisivamma helpottaa ratkaisua heittopelin tehokkaampaan käyttöön, 3. kvartaalin alussa nähtiin Siitoselta melkoisen iloista heittorallia. Saintsilta löytyy vielä parantamisen varaa mutta paljon oli peli parantunut preseasoniin nähden.