Vahvistuneet Jaguaarit matkustavat Pyynikille

Tuomo Tomperi 26.6.2014 23:30 2 kommenttia

Tampere Saintsin divisioonakauden avaus tapahtuu vasta lauantaina, kun joukkue isännöi jenkkivahvistus Jerell Jonesilla vahvistunutta jaguaarilaumaa.

Alkuviikosta Jyväskylästä pudotettiin varsinainen pommi, kun Jaguaarit ilmoittivat vaihtavansa pelinrakentajaa ja tuovansa amerikkalaispelaajan kaupunkiin. Aiemmin Hyvinkää Falconsista tuttu Henri Winter ei pystynyt johdattamaan joukkuetta voittoihin Oulu Northern Lightsia vastaan, vaikka tilaisuuksia tarjoutui parikin kappaletta. Tilastollisesti Winter onnistui kohtuullisesti, mutta pelinrakentajan asuminen Hyvinkäällä vaikeuttaa luonnollisesti hänen ja laitahyökkääjien yhteisharjoittelua merkittävästi. Pelinrakentajan saappaisiin astelevan Mikko Lyyran tueksi joukkueen juoksu-uhka muuttuu paria askelta uskottavammaksi amerikkalaisvahvistus Jonesin myötä.

Jaguaarien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina linjamiehet Terho Hytönen ja Atte Nieminen. Melko kapealla rosterilla pelaava jyväskyläläisjoukkue tarvitsee linjapeliltään onnistumisen fyysistä tamperelaisjoukkuetta vastaan. Jaguaarien otteluennakossa Saintsin ykköspyssyksi on nostettu oikeutetusti Matti Airaksinen, jonka juoksuilla joukkue pyrkii varmasti lauantainakin pääosin etenemään. Lari Siitosen johtama heittopeli ei harjoituskaudella erityisesti vakuuttanut, mutta toisaalta joukkueella on ollut nyt runsaasti aikaa hioa yhteispeliään kuntoon. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Siitonen nousemaan myös tänä kesänä viime kauden tasolleen, jolloin hän heitti Ghosthuntersissa 200 jaardia ottelua kohden.

Jaguaarien vahvistuminen kahden Oulu-ottelun jälkeen sekoittaa näin ennakkoon mukavasti ykkösdivisioonan pakkaa. Viiden joukkueen sarjasta pudotuspeleihin jatkaa neljä joukkuetta. Voimakkaasti nuorentunutta Northern Lightsia ei pidetä varsinaisesti sarjan suosikkina, joten Jaguaarien loppukaudesta saattoi hyvin odottaa kivikkoista. Jos Lyyra ja Jones saavat kuitenkin joukkueen hyökkäykseen uutta puhtia, voi joukkue hyvinkin nousta mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä on hyvin vaikea sanoa, mikä joukkue lopulta jää rannalle elokuun ratkaisupelien alkaessa. Varsinkaan, jos pisteet matkaavat lauantaina Keski-Suomeen.

Lue myös

Kommentoi

  • Tampere voitti 28-21 (14-21). Jyväskylän jenkki oli kova tekijä.

  • Jaguaarien hyökkäys toimi niin kauan kuin QB jaksoi palloa juosta, mutta kun toisella puoliajalla ei enää jalkaa ollut ja ilmeisesti QB oli kanveesissakin hetken pelin loppupuolella, ei Saintsilla ollut vaikeuksia napata voittoa. Heitoiltaan ei ihmeellinen jenkki, mutta juoksulinjoja löysi kyllä ja piti peliä elossa