Butchers-hyökkäyksen tehot kateissa?

Tuomo Tomperi 26.6.2014 23:12 5 kommenttia

Pelinrakentaja Jabari Harrisin ja Porvoon Butchersin on pystyttävä perjantaina esittämään huomattavasti aiempaa komeampaa hyökkäyspeliä, tai muuten Roosters menee menojaan.

Kun saavuin itse lajin pariin vajaat kahdeksan vuotta sitten, oli Porvoon Butchers juuri voittanut toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Neljä vuotta myöhemmin ennätyksellinen kuuden mestaruuden putki sai sinettinsä, kun mustapaidat kukistivat rakkaan vastustajansa Seinäjoki Crocodilesin pelinrakentaja Robert Johnsonin johdolla. Butchersin jatkuva menestys oli liki ennennäkemätöntä, mutta kertaakaan ei joukkue onnistunut selviämään kautta täysin ilman tappioita. Kaksi viimeistä Vaahteramaljaa voittaneella Helsinki Roostersilla on tänä vuonna mahdollisuus onnistua tempussa jo toista kertaa peräkkäin. Roosters on noussut parissa vuodessa asemaan, jossa joukkueen yksinkertaisesti odotetaan voittavan, oli vastustaja kuka tahansa.

Butchers selvisi vielä kausilla 2011 ja 2012 pudotuspeleihin, mutta viime kesänä sijoitus oli vasta viides. Tämän kauden joukkueesta puuttuu sellainen nimi kuin Micky Kyei, mutta toisaalta joukkue on vahvistunut muilta osin. Arttu Tennbergin paluu Saksasta on ollut joukkueelle tärkää. Myös Phung Nguyenin paluu pelaavaan kokoonpanoon nostaa joukkueen osakkeita. Roostersia vastaan joukkue luottaa kotimaisen runkonsa lisäksi myös amerikkalaispelaajien onnistumiseen. Rafael Pineda on porvoolaisyleisölle jo tuttu kasvo, mutta uudemmat nimet Jabari Harris ja RJ Jackson pyrkivät vielä tekemään vaikutuksen. Molemmat ovat avainasemassa perjantaina, mikäli kotijoukkue tahtoo kaksinkertaisen mestarijoukkueen haastaa.

Harrisin joulukuista signausta kritisoitiin myös Gridironin kommenteissa tuoreeltaan. Pelinrakentajan vahvuutena on atleettisuus, mutta juuri muuta näytettävää hänellä ei kotimaansa sarjoista ole. Yhdysvalloissa Harris ei saanut todellista näytönpaikkaa yliopistotasolla. Avausottelu Turku Trojansia vastaan sujui käsikirjoituksen mukaan, sillä vaikka mies etenikin yhdeksällä juoksulla 72 jaardia, heittopelin tehot jäivät varsin vaatimattomiksi.

– Odotamme Jabarilta parempaa suoritusta tulevasta pelistä, Butchersin päävalmentaja Pertti Lautala toteaa SAJL:n ennakossa. Butchers tulee peluuttamaan kahta amerikkalaista puolustuksessa, joten hyökkäyspelin toimivuus jää linjan lisäksi pitkälti Harrisin, Ville Kurvisen ja Phung Nguyenin varaan.

Ottelu on myös tukimies Santtu Äyräväisen paluuottelu Porvooseen Roosters-signauksen jälkeen. Toisten liigajoukkueiden edustaminen ei ole Äyräväiselle varsinaisesti uutta – tekihän mies sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa kaksi vuotta sitten. Silloin miehen tie vei kuitenkin takaisin mustapaitaan juuri liigakauden alla, kun Wolverinesin epäonninen seikkailu Euroopassa sai päätöksensä. Butchersin kohtaaminen on pelimiehelle varmasti iso juttu, vaikkei hän Roostersin julkaisemalla videolla tilannetta halunnutkaan erityisesti korostaa.

John Clementsin saapuminen Helsinkiin on tullut Roostersille kreivin aikaan, sillä joukkue joutuu lähtemään perjantain otteluun ilman muutamia tärkeitä pelaajiaan. SAJL:n ennakon mukaan Aleksi Aitala, Victor Sarvi, Sampo Ranta ja Tuukka Hämäläinen jättävät pelin väliin. Hieman vajaatehoisenakin joukkueen puolustus on kuitenkin liigatasolla rautaa, joten Butchers joutuu vähintään Trojans-ottelun tasoiseen testiin. Butchers-hyökkäyksen onnistuminen antaa osviittaa joukkueen mahdollisuuksista selvitä tämän kauden pudotuspeleihin, johon ovat vahvimmin ehdolla Roosters, Turku Trojans, Seinäjoki Crocodiles sekä Vantaan TAFT.

Vaahteraliigassa käytettävä puolitoistakertainen sarja antaa muuten mielenkiintoisen lisämausteen tämän kesän pudotuspelitaistelulle. Sarjamuodossahan joukkueet jaetaan kahteen neljän joukkueen lohkoon. Oman lohkon joukkueet kohdataan sekä kotona että vieraissa, mutta toisen lohkon joukkueita vastaan tulee vain yksi ottelu. Roostersin ja Butchersin kanssa samassa lohkossa pelaavat lisäksi Trojans ja TAFT, jotka molemmat ovat vahvasti tyrkyllä pudotuspeleihin. Lohkojen epätasapaino johtuu sarjanousija Trojansin kilpailukyvystä ja toisaalta Helsinki Wolverinesin kilpailukyvyn puutteesta. Lopputulos on se, että ennakolta sarjan keskikastiin kuuluvan Butchersin on taisteltava tänä vuonna pudotuspeleihin vaikeimman kautta.

Avauskierroksen tapaan myös tämän perjantain ottelu on katsottavissa Nelonen Pro -kanavan kautta. Lähetys alkaa klo 18.

Lue myös

Kommentoi

  • Mielenkiintoista nähdä Roosters, TAFTia vastaan olivat mulle ainakin pettymys. Wolvot ei ole mikään mittari tällä hetkellä. RoJo näyttää olevan todella tukevassa kunnossa, eikä ole ollut tämän kauden peleissä vielä lähelläkään totuttua tasoa.

  • Jos Butchersista on mittariksi nin RoJo ja Roosters hyökkäys oli iskussa. Puolustus taas ekan neljänneksen puoliunessa. Liekö pitkä pelimatka kangistanut? ; )

  • RoJo oli iskussa:) Kun hän on pelipäällä, niin onhan toi hyökkäys aivan kaamean vaikea puolustettava, optioita on niin paljon.
    Robin puolustus ei kyllä vakuuttanut. Voisi uskoa, että etenkin Trojans tulee tekemään paljon pisteistä Roota vastaan. Roo on kyllä voitettavissa, mutta vaatii paljon syvyyttä, pitää jaksaa koko peli. Näki selvästi, että Porvoolla ei vaan riittänyt jalka pysyä mukana alkua pidempään.