Onko Panthers pudotuspelijoukkue?

Tuomo Tomperi 18.6.2014 19:10 5 kommenttia

1 2  
14 8 22
0 0 0

(1-1)

22

(0-2)

00

15.6.2014 klo 13:00 Lahti

Päijät-Häme Panthers otti sunnuntaina odotetun voiton tulokasjoukkue Lohja Lionsista. Riittävätkö joukkueen hyökkäyspelin tehot sarjan vahvempia joukkueita vastaan?

Kahden pelatun ottelun jälkeen kolmosdivisioonan Panthers majailee sarjan neljännellä sijalla. Avauskierroksella tuli tappio sarjataulukon kärkeen nousseelle Mikkeli Bouncersille. Voitto Lionsista paransi tilannetta, mutta pisteet eivät tulleet helpolla. 22-0 on toki selkeä tulos, mutta Panthers-hyökkäys onnistui koko ottelussa vain kahdesti maalinteossa.

Lohja kuitenkin taisteli erittäin urhoollisesti pienellä rosterilla ja välillä Panthersin sivurajalla ihmeteltiinkin vastustajan sitkeyttä ja taistelutahtoa. Ottelu oli hyökkäyksen osalta hieman kaksijakoinen; isoja pelejä syntyi useita, mutta peruspelien suorittamisessa oli paikoitellen parantamisen varaa. Hyökkäyksen linja ansaitsee ison tunnustuksen valmennukselta hienoista aukoista joista RB Henri Kaukoranta pääsi juoksemaan isoja pelejä. (lähde)

Maaliskuussa 2011 perustettu Panthers on ehtinyt osallistua SAJL:n alaisiin sarjoihin kaudesta 2012 lähtien. Ongelmana on alusta alkaen ollut uusille joukkueille varsin tyypillinen osa-alue: hyökkäyspeli. Sekä vuonna 2012 että 2013 joukkue on onnistunut ylittämään seitsemän tehtyä pistettä vain kerran kaudessa. Päävalmentaja Anthony De Carvalholla on tunnetusti kokemusta erityisesti optiopelin pyörittämisestä myös liigatasolla, mutta Panthersissa hyökkäys ei ole vielä ottanut tuulta alleen.

Juhannuksen jälkeisessä ottelussa Raisio Oakmenia vastaan Panhersilla on mahdollisuus parantaa osakkeitaan tuntuvasti. Joukkueen puolustus on pelannut riittävällä tasolla molemmissa pelaamissaan otteluissa, mutta nyt myös hyökkäykseltä kaivataan tehoja. Myös Oakmen on ollut pienissä vaikeuksissa hyökkäyspelinsä kanssa, sillä pisteitä kolmessa ottelussa on syntynyt vain kohtuulliset 39.

Erittäin positiivista Panthersin tämän kauden toiminnassa on ollut selvä panostaminen ottelutapahtumiin ja tiedotukseen. Joukkueen yli 1100 seuraajaa Facebookissa on enemmän kuin kahdella liigaseuralla. Lisäksi katsojia houkutellaan paikalla oikeaoppisesti myös Cheerleader-esityksillä.

Lohja Lions pääsee kesätauon jälkeen esiintymään ensimmäistä kertaa kotonaan. Joukkue tarvitsee otteluun luonnollisesti kaikki mahdolliset pelaajat, sillä alle 20 miehellä on otteluja hankala voittaa – sarjatasosta riippumatta.

Katso myös

Kommentoi

  • Lahdessa asiat menevät hienosti organisaatiossa. Olen luottavainen että myös voittoja alkaa Pantterilauma napsia.Vaikka hyökkäys ei viellä olekaan ollut terästä, on joukkueen puolustus ollut hyvä. Tsemppiä jatkoon! Panthers joukkue voi yllättää kenet vaan!

  • Kiitos tsempistä! Olemme kyllä luottavaisia, että voittoja alkaa tulemaan kun vain tehdään kovaa työtä nuorten ja uusien pelaajien kanssa. Tavoitteena on tosiaankin nostaa lahtelainen jenkkifutis samaan arvostukseen, mitä se paikkakunnalla oli vuosia sitten. Olihan meillä toki ensimmäisessä kotipelissä noin 220 katsojaa, eli hyvä on suunta!

  • Se on jo hyvä kun kouvolassa istuin itse katsomassa tyhjässä katsomossa noin 50-60 kanssa katsomassa Wolvojen ja Indiansin vaaterapeliä.!

  • 12e pääsymaksu aiheuttaa tietysti hieman tyhjyyttä kouvostoliitossa.

  • Kyllä! Myös nämä cheerleaderesitykset olivat oikein hieno asia. Ihmispyramidit ja näyttävät hypyt vauhdittivat varmasti pelaajien suorituksiakin