Royalsille avausvoitto vahvalla puolustuspelillä

Tuomo Tomperi 15.6.2014 16:18 20 kommenttia

1 2  
0 0 0
13 7 20

(0-1)

00

(1-0)

20

15.6.2014 klo 14:00 Hyvinkää

Nettistreamin kautta seurattavissa ollut ottelu oli todellista puolustusten dominointia. Pitkään näytti siltä, että ottelun kaikista pistesuorituksista vastaisi yllättäen Royalsin puolustus.

Odotettu ykkösdivisioonan kärkikamppailu Hyvinkää Falconsin ja Wasa Royalsin tarjosi erittäin tasaisen ja mielenkiintoisen ottelun. Royalsin Qua Huzzie ja Tom Suoste palauttivat syötönkatkot maaliin johdattaen näin vierailevan Royalsin tärkeään voittoon. Royals sai Ville Järviön tahdittamaa juoksupelia rullaamaan vasta aivan viimeisen neljänneksen lopulla joukkueen suojellessa kahden maalin johtoaan, sillä Falcons-puolustus esiintyi ottelussa todella vahvasti.

Falcons-puolustus pystyi pysäyttämään vahvaksi arvioidun Royalsin juoksukoneen liki täydellisesti. Royals siirtyi ottelun edetessä yhä voimakkaammin heittopeliin, muttei pystynyt senkään avulla puhkaisemaan Falcons-puolustusta. Toisella puolen palloa yhteensä kolme syötönkatkoa heittänyt Robbie Matey sai ajoittain isäntien hyökkäykseen puhtia, mutta pahat virheet katkaisivat lupaavatkin hyökkäysvuorot ennemmin tai myöhemmin. Thomas Cekenin johtama Royalsin puolustuksen linja ei päästänyt Falcons-hyökkäystä helpolla tarjoten Mateylle jatkuvasti runsaasti painetta. Falconsin turmaksi koituivat yhteensä viisi pallonmenetystä, joka on Royalsin kaltaista joukkuetta vastaan tietenkin aivan liikaa.

Matey teki ensimmäisellä puoliajalla kaksi selkeää virhettä, joista Royals rankaisi armotta. Ensimmäinen maaliin palautettu syötönkatko johtui osittain armottomasta paineesta, mutta toisella kertaa Matey heitti harkitsemattomasti pallon samalla, kun vaasalaispuolustaja roikkui hänen jaloissaan. Heitto lensi suoraan tukimiehenä pelanneen Tom Suosteen hyppysiin, joista Suoste kiitti palauttaen palloa kymmeniä jaardeja hyvinkääläismaaliin. Toisella puoliajalla Falconsilla oli hyvät mahdollisuudet kavennukseen, mutta joka kerta onnistumisia seurasi heti perään iso epäonnistuminen. Harmittava rähmäys ja muutama pitkän heiton nollannut kiinnipitorangaistus pilasivat viimeistään hyvinkääläisten suunnitelmat.

Yllättävää ottelussa oli Royalsin hanakkuus heittää palloa. Ottelun alussa Royals ei saanut juoksuaan kulkemaan, mutta varsinkin toisella ja kolmannella neljänneksellä joukkue hylkäsi juoksupelin liki täysin. Herbert Bynesin pyörittämä heittopeli oli Falconsia vastaan suurissa vaikeuksissa, vaikka Royals hyökkäsi ajoittain jopa neljällä laitahyökkääjällä.

Kommentoi

 • Molemmille joukkueille jäi petrattavaa. Tuskin näimme parasta Royalsia saati sitten Falconsia eilen kentällä.

  Onnittelut Royalsille, näytitte että nousu divisioonaa ylemmäs oli ansaittu.

 • Minusta pallon toisella puolella nähtiin erittäin hyvät Royals ja Falcons. Aika erikoista että divarin ainoat jenkkipelinrakentajat eivät saa yhteensä 200 jaardia kasaan.

 • Puolustuksen frontit pelasivat tosiaan huomattavasti paremmin, kuin kumpikaan hyökkäys. Mutta takakentät eivät enää olleetkaan ihan yhtä vahvoja… Jätkiä oli auki koko ajan, mutta hyökkäykset eivät pystyneet rankaisemaan. Hyvinkääläiset tiputtivat palloja aivan luvattoman paljon ja Vaasan QB:lla ei ollut touchia heitoissa senttiäkään. Tiukkoja palloja, mutta kun rissut eivät pystyneet sopeuttamaan kuvioitaan käytännössä yhtään tai juurikaan kiihdyttämään palloon, niin eivät osuneet edes käsiin.

 • Taitaa olla vkoloppuna astetta kovempi vastustaja vastassa!

 • Ehkei sittenkään

 • niin. oulu hävis hyvinkäälle 35-0…oulu jäänee nollille tässä pelissä, mielenkiintoista nähdä onko vaasan pisteet 10, 20, 30 vai 40 tasolla.

 • Toivotaan tiukkaa peliä!

  Oulu on saanut tuosta Hyvinkää selkäsaunasta parannella haavojaan ja on varmasti kovemmassa iskussa sunnuntaina Vaasassa..

 • 45-3

 • Nihkeä peli Royalsilta mutta rutiinivoitto silti…

  807 katsojaa vaikka satoi..onko kauden kärki silti?

 • Oulun QB taisi loukkaantua pahasti?

  Onko tietoa kuinka miehen kävi?

 • QB kävi sairaalassa niskan takia, mutta taisi päästä jo pois.

 • Viihdyttävää peliä Vaasassa, ainakin ensimmäinen puolisko. Royalsilta pari tappoa lähellä omaa maalialuetta ja lopulta Oulu väsähti. Draamaa tapahtumassa oli tarjolla jopa vähän toivottua enemmän. Oulun qb:lle ei ilmeisesti sit käynyt pahemmin. Hyvä näin.

 • Aika hyvin tuo 807 katsojaa. Turussa oli tänään myös aika hyvännäköinen osanotto katsomossa, mutta ehkei kuitenkaan ihan 800 henkeä. Virallisia lukuja odotellessa.

 • …807 katsojaa on ”aika hyvin”. Kyllä siitä voi antaa vähän enemmän krediittiä minusta – se on ennemminkin helvetin hyvin, varsinkin huonolla säällä! Hienoa nähdä, että jossain paikkakunnalla saadaan katsojat mukaan jenkkifudiskatsomoon. Täältä Hyvinkään organisaatiosta onnittelut siitä ja toivotaan, että se 2000 katsojaa menee tosiaan tänä vuonna rikki Vaasassa. Allekirjoittanut on tulossa katsomoon 27.7. myös.

 • 807 oli hieno tulos…mutta enemmän odotetaan kyllä loppupeleihin.

  2500 hklöä Finaalissa Kaarlella Hyvinkäätä vastaan? Se nähdään kohta..

 • Tarkoitus ei ollut suinkaan vähätellä. Sinä mielessä se on ”aika hyvin”, että Vaasassa tuollaisia lukuja on lupa odottaa ja isompiakin katsomoita on siellä nähty. Hyvää työtä!

 • 807 oli silti pieni pettymys. Juuri alkaneet kesälomat ja vaasalaisten mökkihulluus ei voinut olla näkymättä katsomossa, lisäksi kun sääkin näytti juuri ottelun kohdalla huonoimmat puolensa. 1000 menee varmasti rikki lopuissa otteluissa, eikä se 2000 ole missään nimessä pelkkää fantasiaa. Royalsin tapahtuma on Tapahtuma isolla A:lla, ja siihen on satsattu PALJON!

 • Lisätään tuohon vielä Provinssi-viikonloppu. Odotin kyllä että kilo menee rikki, mutta olosuhteet huomioiden ihan hyvä luku. Don’t worry, kyllä tästä vielä parannetaan.

 • Turussa 515 katsojaa eli 807 on tosiaan ihan hyvin.