Northern Lights hyvin lähellä pudotuspelipaikkaa

Gridiron Staff 15.6.2014 14:07 Yksi kommentti

1 2 3 4  
0 7 6 0 13
0 6 0 12 18

(0-2)

13

(2-0)

18

14.6.2014 klo 17:00 Jyväskylä

Jyväskylässä nähtiin lauantai-iltana varsinainen jännitysnäytelmä, kun Jaguaarit ja Oulu Northern Lights kohtasivat toisensa toista kertaa tällä kaudella.

Kolme viikkoa sitten Oulussa Jaguaarit johtivat muutamaa minuuttia ennen loppua, mutta Northern Lights onnistui nousemaan ohi Joni Kähösen juoksumaalilla. Mielenkiintoisesti sama kaava toistui myös tällä kertaa, ja viimeistelijänä nähtiin jälleen joukkueensa kaikki pisteet juossut Kähönen. Jaguaareille jäi Heikki Vänttisen hyvän palautuksen jälkeen vielä mahdollisuutensa, mutta tukimies Mika Malkamäki katkaisi Henri Winterin heiton ja käynnisti vieraiden voitonjuhlat. Avainasemassa vieraiden voitossa olivat pallonmenetykset, jotka kääntyivät Northern Lightsin eduksi 0-3.

Jaguaarien otteluraportissa todetaan molempien joukkueiden parantaneen peliään huomattavasti. Se onkin totta, sillä molemmat pelasivat kokonaisuutena tällä kertaa paljon paremmin. Winter ja Jaguaarien laituriosasto olivat löytäneett yhteisen sävelen, ja heitot napsahtelivatkin kohdilleen avauskamppailua paremmin.

Jyväskylä hävisi kuitenkin vierailleen pahasti erikoisjoukkuepelaamisessa ja Jaguaarit joutuivat aloittamaan omat hyökkäysvuoronsa usein syvältä omasta päästään. Vaikka heittopeli toimikin huomattavasti paremmalla prosentilla kuin aiemmin ja Roope Pentinmikko juoksi ajoittain mahtavasti, tuli seinä monesti vastaan ennen Northern Lightsin maalialuetta. Jaguaareilla oli ongelmia myös lentopotkupeleissään ja Oulu sai monesti erinomaiset kenttäasemat. Jyväskylän vahvistunut puolustus pelasi kuitenkin erinomaisesti ja pysäytti Oulun monesti maalialueensa tuntumaan. Ikävä kyllä Jaguaarien hyökkäyksellä oli tällöinkin edessään pitkä matka taitettavana. (lähde)

Northern Lightsin hyökkäys sai kuitenkin poistua kentältä tyhjin käsin useaan otteeseen hyvistä asemista huolimatta. Vierasjoukkue epäonnistui avausjaksolla peräti kolmessa lyhyehkössä potkumaaliyrityksessä. Kun myös Kähösen ensimmäisen touchdownin jälkeinen lisäpiste epäonnistui, menetti Lights jo ensimmäisellä puoliajalla 10 pistettä epäonnisiin potkuihin. Othman Al-Kubaisin ja Niklas Krogeruksen potkut eivät olleet lainkaan luokattomia, mutta sujahtivat järjestään hiuksenhienosti ohi pystytolppien. Paremmalla viimeistelyllä Lights olisi voinut johtaa puoliajalla n. touchdownilla, mutta sen sijaan tauolle lähdettiin Jaguaarien 7-6 -johtoasemissa.

Toisella puoliajalla Jaguaarien heittopeli piristyi entisestään. Yksi ottelun käännekohdista nähtiin kolmannella neljänneksellä, kun Lightsin Kähönen pysäytettiin neljännellä yrityksellä vain jaardin päähän isäntien maalista. Winter johdatti sen jälkeen joukkueensa 99 jaardia toiseen päähän. Ville Rajalaisen maali vei isännät 13-6 -johtoon. Lights-hyökkäyksen hermoillessa näytti jo siltä, että Jaguaarit saisivat revanssin, mutta toisin kävi. Northern Lights löysi jyvän hyökkäykseensä juuri ratkaisella hetkellä ja onnistui kahdesta maalinteossa kahdella viimeisellä hyökkäysvuorollaan. Erittäin kovaa pelannut Joni Kähönen sai taustatukea kapteeni, fullback Sami Harjun keskustaan kohdistuneesta juoksupelistä. Tärkeässä roolissa oli myös pelinrakentaja Al-Kubaisin ja laitureiden heittopeli, joka toimi kokonaisuutena avausottelua paremmin.

Voitto on Northern Lightsille ensimmäinen Jyväskylässä 2000-luvulla. Aiemmat neljä kohtaamista Jyväskylässä ovat kaikki päättyneet selkeästi isännille. Lauantain ottelun lopputulos on pudotuspelitaistelua ajatellen Jaguaareille varsin harmillinen, sillä pudotuspeleihin noustakseen on joukkueen nyt todennäköisesti voitettava vähintään kolme ottelua jäljellä olevista kuudesta kamppailustaan. Northern Lightsille kauden avanneet kaksi voittoa sen sijaan tarkoittavat erittäin hyviä asemia elokuun jatkopelejä ajatellen.

Lue myös

Kommentoi

  • Hyvä että nämäkin jengit nostaneet tasoaan! Saadaan tasainen divari