Jaguaarit hakevat revanssia Northern Lightsista

Gridiron Staff 12.6.2014 0:58 2 kommenttia

Lauantain kilpakumppanit ottivat kolme viikkoa sitten varaslähdön divisioonaan. Northern Lights voitti niukasti, mutta kääntääkö kotietu vaakakupin tällä kertaa Jaguaareille?

EM-kisatauon vuoksi pari viikonloppua levänneet joukkueet ovat saaneet valmistautua lauantain otteluun rauhassa. Nauha on käyty läpi ja omat virheet laitettu merkille. Avausottelussa nähtiin molemmilta joukkueilta runsaasti virheitä molemmin puolin palloa. Onkin oletettavaa, että vaikka kamppailusta tulisi myös tällä kertaa tasainen, joukkueet pelaavat viihdyttävämpää ja laadukkaampaa palloa.

Jaguaarien omassa otteluennakossa summattiin Northern Lightsin tavoitteet hyökkäyksessä ytimekkäästi. Ennakossa odotetaan vähämaalista ja tiukkaa peliä – aivan kuten aikaisemminkin.

Pelillisesti ottelun ennakkoasetelmat eivät vaikuta monimutkaisilta. Oulu haluaa juosta pallon kanssa ja Jaguaarien on onnistuttava estämään tämä. Northern Lightsin keskushyökkääjä Joni Kähösen ja pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin vauhti riittää rankaisemaan Jaguaareja, jos ulkovastuu unohtuu. Mikäli Oulu saa juoksunsa kulkemaan, tekee se myös heittopuolustamisesta vaikeampaa. (lähde)

Jaguaarit vahvistuvat kotiotteeluunsa avausmatsiin verrattuna jonkin verran. Joukkue on tehnyt sopimuksen Yhdysvalloissa yliopistopalloa pelanneen Heikki Vänttisen kanssa, joka on aiemmin Suomessa pelannut Mikkeli Bouncersissa. Joukkue saa vahvistusta myös laitahyökkääjäosastoon, joka täydentyy kokeneella Mikko Punkarilla. Oulussa Jaguaarit pelasivat kapealla miehityksellä, joten jokainen pelimies on varmasti joukkueelle avuksi.

Northern Lights luottaa myös Jyväskylän ottelussa pitkälti samoihin miehiin kuin aikaisemminkin. Al-Kubaisi ja Kähönen juoksevat, ja palloa jaetaan laidalla Aku Uotilalle ja Tuomo Tomperille. Keskushyökkääjän tontilla edukseen esiintynyt Sami Harju on kenties koko joukkueen pehmeimmillä käsillään varsin uskottava uhka myös heittopelissä.

Lue myös

Kommentoi

  • onko Harju saanut oulussa kädet? sehän tarkoittaa että oulussa on vähintään NFL tason valmennusta taitopelipaikoilla?

  • Ja vittuilun voimalla koko lajia eteenpäin ?!?!